folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Anakartı Tahtaya Nasıl Vidalarım ?

Anakartı Tahtaya Nasıl Vidalarım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    cukurova bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

tamamda kanka bu yükselticileri tahtaya nası tutturucam onu çözemedim :D bunu halletsem gerisi gelcek. epoksiyle yapıştırmayı düşündüm ama yükselticinin alanı çok az olduğu için sağlam tutmaz gibi geldi.

Sık sık kutu vb. şeyler yaptığım için bayağı tecrübeliyim bu konuda :) Sanırım anakartlar m3 metrik vida kullanıyor. Ben bangood dan set halinde almıştım.

m3 boyutunda vidalı spacer : anakart üstten ve tahtanın arkasından vidalarsan arada kalır.

m3 boyutunda boru spacer : uzun bir m3 vida -> anakart -> boru spacer -> tahta -> pul + m3 somun.

ben de böyle düşündüm, umarım tahtayı elde düzgün delebilirim :D 

@joe_black bi fark yok haci, benim elimde eski kasa olsa kullanirdim ama elimde kasa yok, ucuza satan birini de bulamadim (sahibinden, letgo falan)

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

Daha basiti ; sanayiden yada vida satabilecek bir yerden 3mm vida ve her vida için 3 somun al.Şu şekilde yaparsan,yüksekliğini de istediğin şekilde ayarlarsın ;

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    obie bunu yazdı

Daha basiti ; sanayiden yada vida satabilecek bir yerden 3mm vida ve her vida için 3 somun al.Şu şekilde yaparsan,yüksekliğini de istediğin şekilde ayarlarsın ;

nette uzun M3 civata bulamadım ya, en fazla 30mm falan bulabildim, yakınımda da gidip alabileceğim bir yer yok :/ 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek

ya benimde buna ihtiyacım var. En temiz bu işi nasıl yaparız soğutuculu filan.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

herhangi bir kasa ile pahalı bir kasa arasında ne fark var?

ben zaten yanlar açık kullanırım masaüstünü. mesela şu an toplamak için atıyorum 1kya kasa almak yerine 2000deki pcnin kasasını kullansam ne kaybederim? görüntü harici?

Kasanın içini düzgün havalandırmak gerek, mevcut ısıyı dışarı atmak gerek.

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    samato bunu yazdı

ya benimde buna ihtiyacım var. En temiz bu işi nasıl yaparız soğutuculu filan.

bunları aldım. bide sokaktaki nalburdan tahtaları alcam, sonuçları paylaşırım

tahtaların üstünü ya vernikliycem ya da karbon fiber sticker alıp onla kaplıcam, hangisini yapsam emin olamadım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

tahtaların üstünü ya vernikliycem ya da karbon fiber sticker alıp onla kaplıcam, hangisini yapsam emin olamadım

Biraz pahalı olabilir ama 8 veya 10 mm pleksiglass veya 5 mm alüminyum/çelik levha olursa daha güzel ve sağlam olur. Bu malzemeleri sıfır kestirirsen pahalı olur ama istediğin ölçülerde artık parça bulursan ucuza gelir.

Eğer ahşap tarzı olacaksa; sakin sunta alma. Enaz >10 mm silinmiş sert ağaçdan ahşap (yine pahalıdır), olmadı mdf al. Marangoz bulursan elindeki parça mdf'lerden istediğin renk kaplamasında sana kesip verebilir.

Ben genelde elektronik devre kutularını 3mm ile 12mm arası lazer kesim pleksiglass'dan yapıyorum, lazer kesimde; vida delikleri, fan ızgarasına, üstündeki logoya kadar (cad dosyasında çizip) kestiriyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Akıllı vida iş görmez mi

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    cukurova bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

Biraz pahalı olabilir ama 8 veya 10 mm pleksiglass veya 5 mm alüminyum/çelik levha olursa daha güzel ve sağlam olur. Bu malzemeleri sıfır kestirirsen pahalı olur ama istediğin ölçülerde artık parça bulursan ucuza gelir.

Eğer ahşap tarzı olacaksa; sakin sunta alma. Enaz >10 mm silinmiş sert ağaçdan ahşap (yine pahalıdır), olmadı mdf al. Marangoz bulursan elindeki parça mdf'lerden istediğin renk kaplamasında sana kesip verebilir.

Ben genelde elektronik devre kutularını 3mm ile 12mm arası lazer kesim pleksiglass'dan yapıyorum, lazer kesimde; vida delikleri, fan ızgarasına, üstündeki logoya kadar (cad dosyasında çizip) kestiriyorum.

3mm pleksiyi T şeklinde birbirine vidalayınca dik durmaz gibi geldi. destek gerekir ona sanki. bide tahta daha ucuz . marangoza gidip elinde ne varsa mdf, kontraplak, masif ahşap kesip ver diycem. nalburdan 4 tane ufak L alır birbirine vidalarım. canavar olur

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

3mm pleksiyi T şeklinde birbirine vidalayınca dik durmaz gibi geldi. destek gerekir ona sanki. bide tahta daha ucuz . marangoza gidip elinde ne varsa mdf, kontraplak, masif ahşap kesip ver diycem. nalburdan 4 tane ufak L alır birbirine vidalarım. canavar olur

PC kasası için 3mm pleksi olmaz, ısındıkça eğilmeye başlar. yazdığım gibi >8-10mm kalınlık olması lazım. Birde pleksiglass tekrar sökülmeyecek noktalar için kloroform ile birbirine kaynak yapılır (yapışmıyor doğrudan eriyip kaynaşıyor, daha sağlam yani)

Fikir vermesi açısından DIY Perks kanalında ham mdf den kasa yapmış ve karbonfiber sticker ile kaplamış beğendim : https://youtu.be/K8hLXJUQFoc

Buda lazer kesim pleksiglass'den yapılan kasa ama sıfır iyi marka kasa ile aynı fiyata gelir, malesef pleksi kalınlaştıkça fiyatı logaritmik artıyor : https://youtu.be/VQeOnGRHPXw

Toplam Hit: 3194 Toplam Mesaj: 26
anakart vidalama