Anayasa Değiştirme Yetkiniz Olsa...
-
Anayasa"yı ya da madddelerini değiştirme yetkiniz olsa ve yahut hem yasama hem yürütme erkini elinizde bulundursanız Ülkemiz"de neyi/neleri değiştirirsiniz?
Benim ilk işim, icraatım Kamu Görevinde bulunan gayrı Türkleri ayıklamak ve Kamu görevlerini sadece Türk evlatlarına teslim etmek olurdu ve bunu Anayasanın değiştirilemez maddelerinden saydırırdım.
Siz neler yapardınız?
NOT: Herkes aklı başında görüşler yazsın; "vay sen nasıl böyle söylersin?" , "cart, curt" , "kem,küm" falan demesin. Ben görüşümü yazdım, yazma özgürlüğümü kullandım, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz görüşümdür, sorgulamayınız, sorgulayacaksanız eğer, başka başlık altında sorgularsınız... -
ehliyet almak için yaş sınırını 18 den 15'e falan indirirdim
-
15 de çok be hoja :D 12 yapardım
-
Meslek liselilerin puan kırma olayını kaldırırdm..
-
Türkiye'ye siyasi özgürlük getirirdim
-
Türkiye'nin dini İslam'dır ibaresi İsmet İnönü tarafından anayasamızdan kaldırılmıştı.
değişme yetkim olsa ilk olarak bu ibareyi geri koyardım anayasaya -
bilişim suçları hakkındaki yasaları kaldırırdım :))
-
Türkiye"nin dini İslam"dır ibaresi anayasada olmadığı halde olsaydı da İsmet İnönü gibi yapar kaldırırdım..
-
polemik yaratma mevcut anayasamız üzerinde yapabileceğimiz değişiklerden bahsediyoruz
-
türkiyenin 3/4'ü gençlerdir buna rağmen 30 yasından önce seçilmen yada T.B.M.M. girmen söz konusu değil o 30 yas uygulamasını 25'e falan çekmeye çalısırdım
-
başörtüsü -türban diolar bana bn türban demek istemiorm- yasağını ünilerden , devlet memrların görev bşnda takmasını fln kaldırırdm...
cümle düşklüü olabilr kusuruma baqmayn :D yane her yerde / koşulda serbest olcak demek istedm..
Toplam Hit: 3765 Toplam Mesaj: 31