Android İçin Uygulama Geliştirme Üzerine Öneri Ders
-
çizik
-
hocam Ben türkçe kaynaklarda yararlı bir kitap bulamadım.
Android için önce Java öğrenmek iyi olur. ondan sonra herhangi bir kitap ile örnek yapa yapa kendini geliştirirsin çok zor değil android.
-
çizik
-
"Önce java öğren" yanlış bir tavsiye, java öğrenene kadar uzun bir zaman geçicek, elle tutulur bir mobil uygulama yazamadıysanız hevesinizde kırılacak. Bodoslama girin
Tavsiyem the new boston
http://www.youtube.com/playlist?list=PL2F07DBCDCC01493A
javayıda güzelce öğreneyim derseniz thenewboston kanalında java playlistleride mevcut =)
-
wasd bunu yazdı
"Önce java öğren" yanlış bir tavsiye, java öğrenene kadar uzun bir zaman geçicek, elle tutulur bir mobil uygulama yazamadıysanız hevesinizde kırılacak. Bodoslama girin
Tavsiyem the new boston
http://www.youtube.com/playlist?list=PL2F07DBCDCC01493A
javayıda güzelce öğreneyim derseniz thenewboston kanalında java playlistleride mevcut =)
bu konuda katılıyorum hocam :) newboston dan yardım almıştım zamanında ama onları izleyerek öğreneilebileceğini düşünmüyorum.. çünkü bir sorunla karşılaşınca kalıyorsun öyle :) çünkü bir işi yapmanın bir sürü yolu var, bazen farklı bir yoldan gitmek zorundaysan çok farklı sorunlar çıkıyor.. işte o yüzden kitaplarla çalışmak her zaman daha sağlıklı... tabii kaliteli türkçe kitap yok bildiğim kadarıyla..
ama java ile başlamadan direk android öğrenin demek doğru, daha doğrusu java nın derinlerine girmeye gerek yok, temel syntaxı bilmek gerek, işte event nasıl oluyor falan bunları öğrendikten sonra önemli olan android sdk sine hakim olmak. tabi yine java nın sdk sını da kullanıyorsun.. ama bana göre de java yı tam öğrenmeye gerek yok.. zaman kaybı ve farklı bir dünya eğer android üzerine çalışılacaksa
-
zaten .net'ciyim. C# ise javaya hiç uzak olmayan bir dil. bir kaç nüans farklılığı var onlarada aşina sayılırım. oyüzden javayı sorun etmiyorum açıkcası.
-
bende başladım androide. 2 hafta oldu. swift e başlayacaktım ama karasız kaldım.
javanın okulda dersini almıştım pek bi önemi yok androidde gördüğüm kadarıyla.
hocalarımın dediği gibi temel syntax ı bilsen yeter. c# a da benziyor.
udemy de mimar aslanın android prog. 2 yi aldım ondan gidiyorum. yarıladım sayılır.
üstatlardan gidiş yolu konusunda öneri bekliyorum..
ayrıca bu swift hakkında düşünceleriniz nedir bakan oldumu aranızda hiç?
-
erngnctrk bunu yazdıayrıca bu swift hakkında düşünceleriniz nedir bakan oldumu aranızda hiç?
"Swift doesn't have to be good, it just has to better than Objective-C" diyordu abinin biri.
Objective-C ya da Swift öğrenirsen yalnızca Apple ürünleri için uygulama geliştirebilirsin. (çoğunlukla)
Java ya da .net öğrenirsen ileride atlayabileceğin alan sayısı daha fazla. Örneğin Java bilen biri, aşağıdaki alanlardan herhangi birine çok kısa sürede geçiş yapabilir:
- JSF
- JavaFx
- Swing
- JavaCard
- Android
- Scala (Evet scala)
- ....
Bunları da düşünmek lazım.