Android İşletim Sistemli Telefonlara Program Yazmak
-
arkadaşlar geçenlerde samsung galaxy s aldım telefon güzel tavsiye ederim.eğer nettede araştırırsanız ıphone4 e kafa tutacak bir telefon.şimdilerde s2 olarak yeni versiyonu yolda diye biliyorum yeni versiyonunda ıphone4e kapat olacak özellikler var diye okuduk sagda solda.
şimdi merak ettiğim bişi var bu android işletim sistemli telefonlara yazılım olayını nasıl yapıyorlar.micro işlemci felan programladığım için merak ettim.eğer bu konuda yol gösterecek olursa kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda...
-
eclipse kullanarak java tabanlı olarak yazabilirsin. tabii android'in sdk'larını kurup eclipse'e entegre etmen gerek. ingilizce kaynakları arastırmanı tavsiye ederim.
-
şaka maka galaxy s çok sağlam geliyor .. android i kullanan iphonecular var, bu daha iyimiş diyorlar
-
http://androidappdocs.appspot.com/resources/browser.html?tag=tutorial
Burdan başla hacı.
-
GAlaxy s acayip bi tel ben iphone4 te kullandim ama bu daha sevecen geldi gozume.simdilerde s2 cikacak diyorlardi ama ertelemisler 1.2ghz islemci kullanmaya karar vermisler en goze carpan eksiklerden biri olan flash da eklemisler s2 ye.tsk ederim hocam sagoladiniz yarin okulun kurutuphanesine gidip arastirma yapicam.takildigim yerlerde yine sorular soracagim hocam.iyi calismalar
-
Kanaatimi söyliyecem söylediklerimde kesinlik aramayın;
Androidle fazla uğraşmamanız taraftarıyım, zira windows 8 geliyor ve arm destekli olacak. Buda şuna tekabül ederki Microsoft tablet bilgisayarlara geçecek safhaya geldiğine göre arm ve tegra platformunun önü açık demektir ve Microsoft bir işe el atarsa ki bu konu olarak işletim sistemiyse muhtemelen diğerlerinde pazar payı yüksek olacaktır. Tabi fiyatlandırmalarda önemli...
Android çok büyüdü, ancak microsoft işletim sistemi konusunda bir deneyim bütünü onu geçecek tek şey var o da linux....
Zaten linux ün arm platformu için güzel bir çekirdeğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hali hazırda arm platformunu desteklesede ona ve dokunmatiğe daha fazla önem veren bir çekirdeğe ihtiyacı var..
-
yanlış bilmiyorsam ios ve android için java değil, c++ ile program yazılıyor .. SDK kodları cpp tabanlı
-
Felony bunu yazdı:
-----------------------------
yanlış bilmiyorsam ios ve android için java değil, c++ ile program yazılıyor .. SDK kodları cpp tabanlı
-----------------------------iOs ta Objective-C kullanılıyor... kısmen c++ da kullanılabiliyor...
-
Felony bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Yanlış biliyorsun. iOs için Objective-C, Android için de Java kullanılıyor.
-
gençler şimdi android için java lasım öylemi...şimdilerde boştayım bklm can sıkıntısınqa bi sarayım marketi inceliyorum adamlar manyak şeyler yapmışlar ben niye yapamıyım kiiii... :)
-
giriş için şu 2 yazı işini görür
daha sonrasını eğer javayla az çok haşır neşirsen bir kitaptan devam ettirmeni öneririm.