Android Kullananlar... Programları Buraya Yazalım Mı?
-
Merhabalar. Android kullanan birçok arkadaşımız var ve bu konuya yeni başlayan arkadaşlarımızda olacaktır. Onlara yol göstermesi açısından kullandığım programları başka bir postu baltalamamak açınısından buraya yazmayı uygun gördüm. Umarım işinize yarar.
Öncelikle Android 2.1 kullanıyorum belirteyim. İlk yaptığım olay forum sitelerinden bu zımbırtıya nasıl setup kurabiliyoruz onu araştırmak oldu. Kullandığı dosya uzantısı neler, nasıl internete bağlanabiliyorum falan filan... İlk wireless i aktif edip telefonu inceledim. Daha sonra dikkat etmem gereken konular neler onlar çıktı karşıma. Şimdiden uyarıyorum önünüze gelen uygulamayı yüklemeyin. Çünkü izin verdiğiniz bazı noktalar programın kendinisini reklam amaçlı sms atmasına sebep olabilir dikkatli olun. İzinleri yükleme esnasında göreceksiniz zaten.
Bu uyarıyıda yaptıktan sonra ilk olarak kullandığım site http://slideme.org/
Bu site uygulama indirme sitesidir. Normalde Android Türkiye ye normal kullanım ile giremiyorsunuz. Girmek için yolları var ama garanti kapsamından çıkarmamak için telefonu ben sdk falan kullanmayı tercih etmiyorum. Bu slideme gibi daha birçok sitede vardır.
İlk olarak şu programı indirmelisiniz. Çünkü slideme de programları kısayoldan ulaşabilmek için barkod sistemi vardır. Kullanım kolaylığı sağlar.
1- Barcode Scanner
Barcode scanneri yükledikten sonra fotoğraf çekebilme özelliği üzerinden bu barkodu tanımlıyor ve siz herhangi bir yere tıklamadan gidip istediğiniz programı indiriyor. Yapmanız gereken sadece Barkod Scanneri çalıştırıp PC nin ekranındaki barkodun fotoğrafını çekmek. Hepsi bu... Bu programı linklere tıklayarak indireceksiniz.Sonrası kolay...
2- SAM V4.0
SAM sayesinde bu slideme.org üzerinden programları çok daha rahat indirebilirsiniz. Bu program sayesinde illa PC den bağlanıp uygulamayı incelemeniz gerekmez. İntrolar buradada bulunur.
3-Nimbuzz
Bu program Skype türevidir. MSN bana göre en iyi bu program ile açılıyor. Tabi daha iyiside vardır da ben inceleyemedim enazından.
4-AndSudoku
Malum. Sudoku...
5-Ballon Popper.
Kanguru balonlara ateş ederek patlatıyor. Kısa, yeğenler için oynanabilecek bi oyun.
6-Bebbled
Aynı renkte olan 3 kutucuğu patlatıyorsunuz.
7-Grave Defense
Favorimdir. Savunma strateji oyunudur. Uygun yerlere silahları yerleştirerek zombilerin bi noktadan bir noktaya ulaşmasını engelliyorsunuz. Tavsiyemdir.
8-Hi MSN
Başka bir msn uygulaması
9-Language Translation
İngilizce-Fransızca için kullanıyorum. Türkçe desteği yok...
10-Milky Milky
İkinci favorimdir. İneklerden sütleri boruları çevire çevire tankerlere aktarıyorsunuz...
11-Netwalk
Milky milky gibi network kuruyorsunuz. Buda iyidir...
12-Puzzle Box Arcade
Bebbled benzeri tetrisimsi oyun...
Şimdilik benden bukadar. olursa daha yazarım buraya... Yardımcı olabildisek ne mutlu bize ...
-
Burayıda alak lazım olur barkod yapıştırmada :)
-
bende android 2.2 evo kullaniyorum
win mobile a gore markette cok fazla free ap var
google street map
google eart
google sky map
google traslate
wee radio (international turk kanallarinin cogu var)
ebay
youtube greenline
facebook android
msn android
hotmail android
yahoo mail android
shazam
zedge
sky news
opera mini web browser
go chat facebook
google goggles
fx camera
imdb movies tv
aldiko book reader
winamp
wikimobile encylopedia
paypal
my market
google voice
appbrain app market
taskkiller
google cherome to phone
rom manager
daha bircok sey kullaniyorum say say bitmez oyunlar widget ler suan en cok kullandiklarimi yazdim zamanla eklerim kullandigim programlari... aciklamami istediginiz pro lar varsa yazin acikliyim
-
bütün market programlarını kullandım,içlerinde en iyisi applanet. herkese tavsiye ederim.
-
Suan hepsini belki yazamam ama, http://www.apkmarketim.com/ siteden ve uygulamasi uzerinden bircok uygulama kurdum android 2.1 wildfire telefonuma.
-
http server kuranınız varmı androidli telefona? yada android sql lite kullanıyo veritabanı olarak mysql a çevirebilirmiyiz bunu bilen varmıdır?
-
Arkadaşlar Daha Yeni Samsung Galaxy s aldım Fakat intenete bir türlü giremiorum ve dolayısıyla bişi indirmedim yada onun gibi bişi nasıl yapacağım bilen varmı ?
-
Kazekage bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar Daha Yeni Samsung Galaxy s aldım Fakat intenete bir türlü giremiorum ve dolayısıyla bişi indirmedim yada onun gibi bişi nasıl yapacağım bilen varmı ?
ilk önce ayarlardan uygulamalara gir ,bilinmeyen kaynakları etkinleştir sonra.wifi ile internete bağlan.ordan google a andexplorer yaz brothersoft linki çıkar onu indir.sonra http://www.applanet.net/Forum/forum.php bu siteye üye ol ,üye olduktan sonra oradan programı indir.sonra istediğin apk yi indir. -
beyler adam gibi çalışan bir gps programı arıyorum ben de tam olarak istediğimi bulamadım. haritasının filan içinde olması lazım bu arada.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------beyler adam gibi çalışan bir gps programı arıyorum ben de tam olarak istediğimi bulamadım. haritasının filan içinde olması lazım bu arada.
hocam donanımhabere üyeliğin varsa buraya gir.http://forum.donanimhaber.com/m_42076819/tm.htm ---------- sol üste konu içi aramaya ndrive yaz orda çıkar mesaj neler yapıcağını vs tam olarak anlatıyor. -
2.1 kullaniyorum. Advanced Task Killer, Winamp, facebook, twitter android versiyonlari, Uygulama yuklemek icin resmi Market, Astro file manager, Sesli sozluk, Grooveshark, Last.fm, Moxier posta (exchange mail icin) Connectbot (ssh istemcisi )