folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Android Mi, İos Mu, Phone 8 Mi

Android Mi, İos Mu, Phone 8 Mi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Daha önce konuşulmuş olabilir.Tabi şimdi yazılımlar güncellendi.Bir yanda İos 6, bir yanda Android Jelly Bean.Sizce hangisi tercih sebebidir.Artıları eksileri nelerdir ? 

Sadece tartışma konusu olsun istiyorum.Başka bir amacım yok Android kullanıyorum.Tercihim Android'tir ama hi ios kullanmadım.Nasıl birşey bilmiyorum.

Edit// 

Başlığı değiştirdim.Phone 8'i de ekledim... 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

biri rakkoc un meshur sozunu suraya yazabilir mi.

Anarsistherif...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Huerfanos bunu yazdı

biri rakkoc un meshur sozunu suraya yazabilir mi.

Sen yazsaydın ? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Murit-BarisYigit/ - Sevdiği Özlü Söz

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

ben de hep ios kullandim, sen androidi anlat, ben de iostan baslayim. ben bir de android almayi dusunuyorum kendime.

baslangic olarak ios en sevdigim yonu: kullanimi cok sade. gorsel olarak akli karistirmayip, sadece ihtiyaca yonelik metaryeller iceriyor. 

sevmedigim: ne olursa olsun, apple butun urunleri cok pahali. ayrica musteri memnuniyetinin onune marka degerlerini koyuyorlar. ornegin adobe readerla anlasamadiklari icin, flash oynatamiyorum, uygulama da yok.

All I need is a possibility.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı

http://www.tahribat.com/Murit-BarisYigit/ - Sevdiği Özlü Söz

Güzelmiş :) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mizahi bunu yazdı

ben de hep ios kullandim, sen androidi anlat, ben de iostan baslayim. ben bir de android almayi dusunuyorum kendime.

baslangic olarak ios en sevdigim yonu: kullanimi cok sade. gorsel olarak akli karistirmayip, sadece ihtiyaca yonelik metaryeller iceriyor. 

sevmedigim: ne olursa olsun, apple butun urunleri cok pahali. ayrica musteri memnuniyetinin onune marka degerlerini koyuyorlar. ornegin adobe readerla anlasamadiklari icin, flash oynatamiyorum, uygulama da yok.

İos'u bilmediğim için nasıl kıyaslama yaparım bilmiyorum hocam.Android'li telefon aldığım ikinci gün telefonu rootladım ve rootlu uygulamaları kullanmaya başladım.Çok fazla okurum araştırrım merak ederim.Android'te bana göre bütün uygulamalar beleş.Bunun dışında telefona kurabileceğim binbir türlü tema var.Yani özelleştirme sınırsız.Tabi ben görünümünden gayet memnunum.Zaten benim için önemli olan performans.En ucuz android telefon kullanmama rağmen (gio) performansından gayet memnunum.Telefonu rootlayıp gereksiz gördüğüm programları sildim mesela.(Örneğin sesli komutu bile kaldırmışım).

Mağaza uygulamalar bence yeterli.Her uygulamanın illaki birden çok alternatifini bulabiliyorum.Henüz custom room falan denemedim, gerekte duymadım.Böyle şeylerde var yani.rakkoc un sözü gibi.Herşey sınırsız gibi.Sıkmıyor telefon sürekli yeni uğraşlar buluyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı

İos'u bilmediğim için nasıl kıyaslama yaparım bilmiyorum hocam.Android'li telefon aldığım ikinci gün telefonu rootladım ve rootlu uygulamaları kullanmaya başladım.Çok fazla okurum araştırrım merak ederim.Android'te bana göre bütün uygulamalar beleş.Bunun dışında telefona kurabileceğim binbir türlü tema var.Yani özelleştirme sınırsız.Tabi ben görünümünden gayet memnunum.Zaten benim için önemli olan performans.En ucuz android telefon kullanmama rağmen (gio) performansından gayet memnunum.Telefonu rootlayıp gereksiz gördüğüm programları sildim mesela.(Örneğin sesli komutu bile kaldırmışım).

Mağaza uygulamalar bence yeterli.Her uygulamanın illaki birden çok alternatifini bulabiliyorum.Henüz custom room falan denemedim, gerekte duymadım.Böyle şeylerde var yani.rakkoc un sözü gibi.Herşey sınırsız gibi.Sıkmıyor telefon sürekli yeni uğraşlar buluyorum.

bende sirf merakimdan android alcam zaten. iosun cezbedici yani gorselligi, sadeligi. ornegin win8 de ayni mantik, ama metro beni feci sekilde geriyor. android arkadaslarda falan goruyorum, gorselligi pek can alici degil.

iosta magaza problemine ayar oluyorum, turkiyedeki bir magazada var olan uygulamayi, amerikadan neden acamiyorum. neden ille de itunes a girip ikide bir magazami degistirmeliyim. neden status bari ozellestirmek icin ikinci parti bir uygulama yuklemeliyim, cok temel seyler bunlar. 

ornegin bluetooth kendine has, neden diger herhangi bir telefonla haberlesemiyorum, muzik, video, paylasamiyorum. markanin onemi benim memnuniyetimin onune geciyor anlatabiliyor muyum? o kadar para verdikten sonra bunu gurur meselesi yapiyor insan :)

bunun haricinde estetik olarak, ios ve urunler gercekten cok guzel dizayn edilmis. zevk aliyorsun ekrana dokunurken

All I need is a possibility.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mizahi bunu yazdı

iosta magaza problemine ayar oluyorum, turkiyedeki bir magazada var olan uygulamayi, amerikadan neden acamiyorum. neden ille de itunes a girip ikide bir magazami degistirmeliyim. neden status bari ozellestirmek icin ikinci parti bir uygulama yuklemeliyim, cok temel seyler bunlar. 

O mağaza problemi Androidte de var hocam.Bende blogger'ı gio'ya neden kuramadığımı bir türlü anlayamamıştım.Meğer Türkiye'de desteklenmiyormuş.Daha sonra şöyle birşey keşfettim;

http://tahribat.com/Forum-Android-Turkiyede-Kisitlanan-Uygulamalari-Kurma-169734/

Bu uygulama sayesinde Türkiye'de desteklenmeyen uygulamaları play.google'dan indirebiliyorum mesela.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek

Ios 6dan sonra bitmeye başladı zaten iphone 5te birsürü daha önce yapılmış şeyi kendisinde olmadığı için ekledi.

Birçok ios 6 yükleyen kişi maps yüzünden küfrediyor :) ios un iyi yanları:

kullanması inanılmaz kolay hatta o kadar kolay ki küçücük çocuklar ipad kullanabiliyor.

Ticari açıdan müşteri potansiyeli daha çok olduğu için bazı uygulamalar önce ona geliyor.

Güncellemeler çabuk geliyor.

daha aklıma gelmedi

Android in iyi yanları:

Kullanımı zor(zor dediğim iosa göre) fakat ios a göre çoook daha ayrıntılı telefonun ne halt yediğini biliyorsun en azından alırken bile kaç çekirdekli

kaç ghz çalışıyor biliyorsun.Apple işlemcisinin hızını bile yayınlamaktan aciz.

Telefonun renk boyut marka gibi birçok özelliğine sen karar veriyorsun illa yenisini istiyorsan tek tercihin yok.

Full hd ekrana sahip ilk telefon bu kısımdan geldi HTC Butterfly full hd ekrana sahip iphone 5te 720p çözünürlük bile yok :)

En önemlisi herşeyiyle oynayabiliyorsun Menünü ,kilit ekranını,arama yaptığın uygulamayı,yeterince iyi bir programcıysan kendin kernel ve ROM hazırlayabilirsin.

Ubuntu çalıştırabilirsin (Nexus 7 de Ubuntu direk Android i silip kurulabiliyor.)

Cpu ve Gpu ya overclock yapabilirsin.

Telefon uygulaması tablettede çalışır.

Android in tek kötü yanı güncelleme olayı güncelleme hastasıysan Nexus alırsan rahatlarsın ama diğer telefonlarda çok beklersin

Güncelleme işide hallolursa Android en büyük sorunu hallolmuş olacak

Kısacası bilgin dahilinde telefonun herşeyiyle oynayabilirsin ama iphone sanki senin değil gibi kullandırttırıyor sen hiçbirşeye karışamıyorsun

OnLyGoDCaNStoPMe tarafından 23/Ara/12 23:55 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

ne android nede ios kullandım :D yakında win 8 bi telefon alıcam. görüşlerimi yazarım buraya. microsofttan iyi bir os bekliyorum. sonuçta bu adamların en iyi yaptıkları şey os. ve hakkını vererek yapacaklardır diye düşünüyorum. alacağım telefonda zaten özellik ve benim ihtiyaçlarımı karşılamada tek düşündüğüm makina. yani 1 ay sonra gelip burada phone 8 süper mınakiii yazacağıma emin olabilirsiniz. 

alacağım telefon lumia 920

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
Toplam Hit: 6292 Toplam Mesaj: 24