folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Android Notification Button Sorunu

Android Notification Button Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

kendimi geliştirmek adına bir muzik player yazmaya çalışuyorum android de ve notification kısmında takıldım 2-3 gündür çözüm arıyorum ama bulamadım notification RemoteViews ile bir layouttan çekiyorum 3 tane textview 3 tane buton olacak butonlama click olayı veremiyorum butona tıklanınca bir fonksiyon cağırılacak yardım eden bilen birileri var mı ?

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam Adapter ile atayıp OnClick işlemi verince olmuyor mu ? Ne gibi bir hata alyorsun hiçbir şekilde OnClick işlemi olmuyor mu ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Hocam Adapter ile atayıp OnClick işlemi verince olmuyor mu ? Ne gibi bir hata alyorsun hiçbir şekilde OnClick işlemi olmuyor mu ?

hocam android de yeniyim adapter derken nasıl kullanıcam

pendingIntent kullanmaya çalıştım ama direk çalışıyor yani tıklamadan bağımsız calişiyor 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acan
    acan's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
     @Override 
     public void onReceive(Context context, Intent intent) 
     { 
          super.onReceive(context, intent); 

RemoteViews views = new RemoteViews(context.getPackageName(), R.layout.widget);
          // find your TextView here by id here and update it.

Toast.makeText(context, "Clicked!!", Toast.LENGTH_SHORT).show(); 
     } 

Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım Acanlık yaparım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    acan bunu yazdı
     @Override 
     public void onReceive(Context context, Intent intent) 
     { 
          super.onReceive(context, intent); 

RemoteViews views = new RemoteViews(context.getPackageName(), R.layout.widget);
          // find your TextView here by id here and update it.

Toast.makeText(context, "Clicked!!", Toast.LENGTH_SHORT).show(); 
     } 

hocam kullanılacak yeri anlayamadım :(

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Tam sorununu anlamadım ama Pending Intent kullanıyorsan bu şekilde olacak 

Notification.contentIntent=PendingIntent.getActivity(this,0,new Intent(this,MainActivity.class),
                    PendingIntent.FLAG_UPDATE_CURRENT);

Notification tıklanma anı.

MhmdAlmz tarafından 22/Ağu/16 23:39 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Tam sorununu anlamadım ama Pending Intent kullanıyorsan bu şekilde olacak 

Notification.contentIntent=PendingIntent.getActivity(this,0,new Intent(this,MainActivity.class),
                    PendingIntent.FLAG_UPDATE_CURRENT);

Notification tıklanma anı.

denediğim akdarıyla bu kod notification a tıklama ama ama ben notification içindeki bir butoan tıklama istiyorum hocam?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

O zaman ihtiyacın olan şey burda ; http://stackoverflow.com/questions/21911744/handle-three-buttons-click-event-in-custom-notification-in-android

Anladığım kadarı ile Notification içerisindeki buttonlara Tıklama olayı yazmak istiyorsun eğer öyle ise linki incele ben burdan yapıyordum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

O zaman ihtiyacın olan şey burda ; http://stackoverflow.com/questions/21911744/handle-three-buttons-click-event-in-custom-notification-in-android

Anladığım kadarı ile Notification içerisindeki buttonlara Tıklama olayı yazmak istiyorsun eğer öyle ise linki incele ben burdan yapıyordum

onReceive() dan bahsedilıyor iyide o ne ki? 

BroadCastReceiver ile kullanılıyormus ben hiç kullanmadık ki BroadCastReceiver i

onReceive nereye yazacağımızı bilsem sıkıntı yok android studio " never used " diyor 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DesertSun
    DesertSun's avatar
    Erkek

Broadcast receiver uygulamalari birbiriyle konustur ak icin kullanilan yada isletim sisteminde uretilen intentleri gormeye yarayan alicidir bkz sms read vs notification uzerindeki button olayida isletim sistemi uzerinde gerceklestiginden broadcast receiver kullanilmasi gerekli

::: REALHACKERS.NET ADMIN :::
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

up

Toplam Hit: 1773 Toplam Mesaj: 13
notification muzik player