Android Notification Button Sorunu
-
kendimi geliştirmek adına bir muzik player yazmaya çalışuyorum android de ve notification kısmında takıldım 2-3 gündür çözüm arıyorum ama bulamadım notification RemoteViews ile bir layouttan çekiyorum 3 tane textview 3 tane buton olacak butonlama click olayı veremiyorum butona tıklanınca bir fonksiyon cağırılacak yardım eden bilen birileri var mı ?
-
Hocam Adapter ile atayıp OnClick işlemi verince olmuyor mu ? Ne gibi bir hata alyorsun hiçbir şekilde OnClick işlemi olmuyor mu ?
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Hocam Adapter ile atayıp OnClick işlemi verince olmuyor mu ? Ne gibi bir hata alyorsun hiçbir şekilde OnClick işlemi olmuyor mu ?
hocam android de yeniyim adapter derken nasıl kullanıcam
pendingIntent kullanmaya çalıştım ama direk çalışıyor yani tıklamadan bağımsız calişiyor
-
@Override public void onReceive(Context context, Intent intent) { super.onReceive(context, intent); RemoteViews views = new RemoteViews(context.getPackageName(), R.layout.widget); // find your TextView here by id here and update it. Toast.makeText(context, "Clicked!!", Toast.LENGTH_SHORT).show(); }
-
acan bunu yazdı
@Override public void onReceive(Context context, Intent intent) { super.onReceive(context, intent); RemoteViews views = new RemoteViews(context.getPackageName(), R.layout.widget); // find your TextView here by id here and update it. Toast.makeText(context, "Clicked!!", Toast.LENGTH_SHORT).show(); }
hocam kullanılacak yeri anlayamadım :(
-
Tam sorununu anlamadım ama Pending Intent kullanıyorsan bu şekilde olacak
Notification.contentIntent=PendingIntent.getActivity(this,0,new Intent(this,MainActivity.class), PendingIntent.FLAG_UPDATE_CURRENT);
Notification tıklanma anı.
MhmdAlmz tarafından 22/Ağu/16 23:39 tarihinde düzenlenmiştir -
MhmdAlmz bunu yazdı
Tam sorununu anlamadım ama Pending Intent kullanıyorsan bu şekilde olacak
Notification.contentIntent=PendingIntent.getActivity(this,0,new Intent(this,MainActivity.class), PendingIntent.FLAG_UPDATE_CURRENT);
Notification tıklanma anı.
denediğim akdarıyla bu kod notification a tıklama ama ama ben notification içindeki bir butoan tıklama istiyorum hocam?
-
O zaman ihtiyacın olan şey burda ; http://stackoverflow.com/questions/21911744/handle-three-buttons-click-event-in-custom-notification-in-android
Anladığım kadarı ile Notification içerisindeki buttonlara Tıklama olayı yazmak istiyorsun eğer öyle ise linki incele ben burdan yapıyordum
-
MhmdAlmz bunu yazdı
O zaman ihtiyacın olan şey burda ; http://stackoverflow.com/questions/21911744/handle-three-buttons-click-event-in-custom-notification-in-android
Anladığım kadarı ile Notification içerisindeki buttonlara Tıklama olayı yazmak istiyorsun eğer öyle ise linki incele ben burdan yapıyordum
onReceive() dan bahsedilıyor iyide o ne ki?
BroadCastReceiver ile kullanılıyormus ben hiç kullanmadık ki BroadCastReceiver i
onReceive nereye yazacağımızı bilsem sıkıntı yok android studio " never used " diyor
-
Broadcast receiver uygulamalari birbiriyle konustur ak icin kullanilan yada isletim sisteminde uretilen intentleri gormeye yarayan alicidir bkz sms read vs notification uzerindeki button olayida isletim sistemi uzerinde gerceklestiginden broadcast receiver kullanilmasi gerekli
-
up