Android Studio İçin Kitap Önerisine İhtiyacım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

android studio dedigin sadece bir IDE hocam, farkli bir dili yok, genelde kitaplarda java kullaniliyor ha eclipse ile ha android studio ile yaparsin, belki icerisindeki bazi toollar farklidir ama onlar da development tarafini cok etkilemez

benim eskiden inceledigim en iyi kitap https://commonsware.com/Android/ buydu, bir de wrox un kitabi cok methedilir .. Ayni kitabin turkce cevisini de yapmislardi bulabilirsin..

Hocam senin bu mantıkla

Visual studio ile c# öğrenen birisi sharpdevelop ile de çok rahat kodlama yapar?

Bence yanlış düşünüyorsun..

android studio yu hiç kullanmadım ama gördüm, öyle çok ahım şahım bir fark yok .. Hocam notepad de bile  c# kodu yazarsın, IDE çok önemli değil, alışmak çok zor değil ki? Dili bilmeyen adam IDE yi bilse sadece ne işe yarar.. c++ için onlarca IDE var, kim neyi ayırt ediyor? Ayrıca Visual studio ile o bahsettiğin şeyin arasındaki fark ile, eclipse ile android studio arasındaki fark ne kadar var bir düşün bakalım.. Visual studio dünyadaki en gelişmiş IDE dir.. Kalkıyorsun adı sanı duyulmamış bir notepad tarz uygulamayı referans ediyorsun..

Ben ilk c# öğrenirken notepad e yazarak başladım hocam, visual studio ya da adapte olamadım..

şimdi amaç android uygulamaları yazmak ise, önemli olan dili öğrenmektir, piyasadaki en iyi kitaplar hangi IDE yi kullanıyorsa onu kullan, ya da diğeriyle yapmaya çalış bir fark olmayacak bu ikisi arasında.. Kısacası olaya acayip yanlış bakıyorsun. IDE için kitap seçilmez, o dili iyi anlatıyorsa o kitap seçilir.. Adam isterse notepad de yazsın ne ala?  C# a başlarken sefer algan ın kitabına bakmıştım, bu adam derleyiciye çok az yer vermişti ilk baskılarında.. Zaten önemli olan da bu.. Deitel in kitabı da böyleydi hatırladığım kadarıyla. Kısacası bilinçli bir adam zaten IDE den çok dilin anlatılmasına bakar, önemli olan bu..

Buradan çıkan sonuçla, ben değil sen yanlış düşünüyorsun..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

android studio dedigin sadece bir IDE hocam, farkli bir dili yok, genelde kitaplarda java kullaniliyor ha eclipse ile ha android studio ile yaparsin, belki icerisindeki bazi toollar farklidir ama onlar da development tarafini cok etkilemez

benim eskiden inceledigim en iyi kitap https://commonsware.com/Android/ buydu, bir de wrox un kitabi cok methedilir .. Ayni kitabin turkce cevisini de yapmislardi bulabilirsin..

Hocam senin bu mantıkla

Visual studio ile c# öğrenen birisi sharpdevelop ile de çok rahat kodlama yapar?

Bence yanlış düşünüyorsun..

android studio yu hiç kullanmadım ama gördüm, öyle çok ahım şahım bir fark yok .. Hocam notepad de bile  c# kodu yazarsın, IDE çok önemli değil, alışmak çok zor değil ki? Dili bilmeyen adam IDE yi bilse sadece ne işe yarar.. c++ için onlarca IDE var, kim neyi ayırt ediyor? Ayrıca Visual studio ile o bahsettiğin şeyin arasındaki fark ile, eclipse ile android studio arasındaki fark ne kadar var bir düşün bakalım.. Visual studio dünyadaki en gelişmiş IDE dir.. Kalkıyorsun adı sanı duyulmamış bir notepad tarz uygulamayı referans ediyorsun..

Ben ilk c# öğrenirken notepad e yazarak başladım hocam, visual studio ya da adapte olamadım..

şimdi amaç android uygulamaları yazmak ise, önemli olan dili öğrenmektir, piyasadaki en iyi kitaplar hangi IDE yi kullanıyorsa onu kullan, ya da diğeriyle yapmaya çalış bir fark olmayacak bu ikisi arasında.. Kısacası olaya acayip yanlış bakıyorsun. IDE için kitap seçilmez, o dili iyi anlatıyorsa o kitap seçilir.. Adam isterse notepad de yazsın ne ala?  C# a başlarken sefer algan ın kitabına bakmıştım, bu adam derleyiciye çok az yer vermişti ilk baskılarında.. Zaten önemli olan da bu.. Deitel in kitabı da böyleydi hatırladığım kadarıyla. Kısacası bilinçli bir adam zaten IDE den çok dilin anlatılmasına bakar, önemli olan bu..

Buradan çıkan sonuçla, ben değil sen yanlış düşünüyorsun..

Bu kadar uzun "tecrübeli" açıklamayla kendimi savunmayacağım hocam tecrübelerine saygım var :)

Assembly c veya c++ ı öğrenirken dediğin gibi düşünebiliyorduk. veya php klasikasp öğrenirken de. Fakat ideler arasındaki farklar kendini çok belli eder oldu. Amaç nedir? En hızlı haliyle bir program yapabilip işini halletmekmi yoksa bir dil üzerinde ustalaşıp her detayına kadar öğrenmek mi?

Eğer ilk dediğim şeyse sharp developta bir muhasebe programı yapmak için uğraşmaya ne lüzum var? veya daha geniş emulate debug vb seçenekler sunan android ide kullanmak yerine neden daha hantal debugı zulüm haline gelmiş bir ide kullanayım ki? Hele ki tek amacım basit bir ygs puan hesaplayıcısı yapıp altına reklam koymakken.

Ben herşeyi daha kısa yoldan halletmek istediğim ve yazılım dillerini amaç değil araç olarak gördüğüm için hala yanlış düşündüğünü düşünüyorum.

Neticede bana örnek gösterirken de hatırlarsın visual studionun mükemmel nimetlerle dolu bi ide olduğunu kanıtlamıştın :D Ha notepad'ten öğrenmişsin ha visual studiodan öğrenmişsin fark yok demek bana garip geliyor. Zaman kolaylık el alışkanlığı anlaşılabilirlik bunların hepsini es geçiyorsun..

edit: uzun olmasın demiştim yine uzun olmuş düzelttim 

by_Tet tarafından 14/Ağu/15 20:55 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bak kaçırdığın nokta şu, birisi bir şey öğrenmek istiyor :)  üniversite eğitimi aldın mı bilmiyorum ama orada işin en başından öğretirler ve genelde basit şeylerle başlarlar.. 

notepad ile neden yazdım dedim? çünkü öğrenme aşaması ama şimdi visual studio kullanıyorum ne oldu?

ben kimseye demiyorum ki notepad ile yaz sürekli :) ilk başlarda böyle şeylere gerek yok, belki kolaylık açısından olabilir.. Visual studio ile direk yazılıma başlayan adama biraz karışık gelir :) O yüzden temel şeyleri anlatmak için basit bir text düzenleyicisi yeterlidir..

Ve dediğim gibi android studio ile eclipse arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum. Aynı kodu kullanıyorsun, senin bahsettiğin işlemleri ikisinde de aynı şekilde aynı sürede yaparsın zaten, tasarım aynı şekilde xml tabanlı tasarımı, ee java kodu da aynı? belki intelligence farkı olur o da sorun o kadar..

Bilmiyorum hocam gereksiz bir şeyi savunuyorsun..  Neyse benim için anlamı olmayan bir konuşma .. Konuyu açan arkadaşa izlemesi gereken yolun ide leri gözönüne alarak değil de android i iyi öğreten kitaplar üzerinden gitmesini tavsiye ettim.. Gerisi onun bileceği iş .. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

sorun olmaz hocam sonucta ikisi de java.. dedigim gibi sikinti sadece derleyicilerin tools kisminda fark gosterir..Onlar da cok onemli degil, benzer seylerdir halledersin onlari.. Simdi android studio ile anlatan kitap var mi yok mu diye aramak yerine iyi bir kitaptan calismani tavsiye ederim..

Android studio ile gradle diye bir sisteme geçtiler. Bu gradle'ı öyle öve öve bitiremiyorlar fakat Eclipse ile yazılmış pluginler gradle yüzünden problem çıkarıyor. Ben çok zorlanmıştım.

sen android de mi geliştiriyordun hocam :)

1 yıldır ne xcode ne de eclipse baktım :) favorim xamarin artık.. geçen bi konu açtım hocam, 2000 dolarlık lisansı ücretsiz verdi xamarin.. 

xxk $ fiyat çekilince, oturur ben yazarım dedim hocam. Olay bu sadece:)

Düzenleme: fiyata pek gerek yok aslında.

YeniHarman tarafından 15/Ağu/15 17:04 tarihinde düzenlenmiştir

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 2683 Toplam Mesaj: 15
android studio kitap