folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Android'e Başlamak İstiyorum

Android'e Başlamak İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Diathorus
    Diathorus's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

xamarin ile ilgili cok soru varsa aksam zaman bulabilirsem bunla ilgili yazabilirim isteyen olursa

Bekliyoruz dostum, teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

xamarin ile ilgili cok soru varsa aksam zaman bulabilirsem bunla ilgili yazabilirim isteyen olursa

bekliyoruz abi artı ve eksileri özellikle çok süper olur.

LuCiFeR tarafından 29/Haz/17 13:36 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

benim ünivde bi hoca vardı italyada yazılım şirketi var adamın. Baya oluyor bana önermişti xamarin i. Kayıt falan da yaptım oylece kaldıydı :D Beyler toplanalım hep beraber başlayalım :D 

next next next install
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodger
    dodger's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Aydınlat bizi sensei :)

Se...a...se...deneme..deneme..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ilteris bunu yazdı

benim ünivde bi hoca vardı italyada yazılım şirketi var adamın. Baya oluyor bana önermişti xamarin i. Kayıt falan da yaptım oylece kaldıydı :D Beyler toplanalım hep beraber başlayalım :D 

yokmu  konferans üzerinden android dersi verebilecek bir babayiğit

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    RimPalace bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

Ne zaman birşeyler yapmaya başlasam her zaman tek başlıyorum. Neden mi ? Herkes okey veriyor. 1. gün herşey iyi güzel 3. gün ahmet katılmıyor 4. gün mehmet. 5. gün osman.

Sonra bi bakıyorsun sıkılmışsın durumdan ve birlikte hareket edildiği için daha yavaş hareket etmişsin. 

Keşkelere başlıyorsun sonra :) Isyan ediyorsun ve yine sonunda tek başına kalıyorsun ve öğreniyorsun :)))

Sorunuza gelelim .

Her neyse , Xamarin veya Android Studio farketmez. İkisi de farklı bir IDE ikisinde de yazsan android de çalışıyor .
    Android Studio (JAVA)

Button Deneme = (Button)findViewById(R.id.BtnDeneme);

Deneme .setOnClickListener(new View.OnClickListener() {

public void onClick(View v) {

//Işlemler...

}

});

Xamarin (C#)

Button Deneme =FindViewById<Button>(Website resource.id ini dijual.Deneme );

Deneme .Click += delegate

{

//Işlemler

};

Ikisinde de yazıp derlediğinde Android uygulaması ortaya cıkıyor.

C# da yeterli kadar kaynak bulamazsın diyeceğim beni burda vuracaklar. O yüzden JAVA ile daha fazla kaynak bulursun diyeyim.

Yani Sana bir kod yapısı yada bir kütüphane tarzı birşey lazımsa JAVA ile daha kolay bulursun (C# da da vardır elbet yada kendin yazarsın.)

C# ile yazdığın kod JAVA ile yazdığın koddan daha hızlı çalışır veya yavaş çalışır diye birşey var mı bilmiyorum fakat tahminimce böyle birşeyin mümkünatı yok. 
    Çünkü ikisi de sonuçta byte code dönüyor ve derleniyor android'in anlayacağı seviyeye geliyor . Burda senin yazdığın kodun algoritmik hızı performansı etkiler. Yazdığın dilin pek bir önemi olacağını düşünmüyorum.

XAMARIN eskisi gibi değil. Birsürü şey eklendi ve geliştiriyorlar harbiden de. .NET CORE desteği gelir gelmez geldi veya gelmedi bilmiyorum ama C# ile de müthiş uygulamalar yazabilirsin.

Sen ne derece JAVA yada ne derece C# biliyorsun ona bak.

Yukarıda yazdığım kodda delegate kullanmışım. Delegate nedir Event nedir vs. vs. bunları bilmiyorsan cok zorlanırsın. Yada Interface yazamıyorsan gibi gibi....

Aynı şekilde JAVA da da öyle. 

Bence Android Studio ya veya Xamarine takılmadan hangi dili biliyorsan ondan başla. Seni etkileyecek tek şey

google.com > AsyncTask android
    google.com > AsyncTask android Xamarin 
    budur! 

Google gir bunları yaz arasındaki farka bak :)))))))) Anlatmak istediğimi anlayacaksın. Kaynak aradığında sonra XAMARİN yazacaksın tek farkı bu.

Xamarin ile yazdığında über bir program cıkmıyor. Yada Button click işlemleri daha hızlı calısmıyor veya yavaş çalışmıyor....

Belki derleme süreleri arasında fark vardır. Ki bunu XAMARIN her türlü kapatmıştır. INTELIJJ ideleri kanser çok fazla CPU ve RAM yiyor. Xamarin kullanmadım bilmiyorum..

Xamarin de de Sanal telefon var Android studio da da ....

Xamarin ile Android studio arasında kalmış isen... 

JAVA biliyorsan Android Studio - C# biliyorsan Xamarin kardeşim.

gidip QT de kullanabilirsin :) Xamarin veya Android studio dışında (C++)

Yani hangi dile hakimsen o dile ait ideyi kullanacaksın. Pek de bir fark yok.

Android studio ve XAMARİN Farkları 

*Android Studio direk olarak Android SDK yı kullanıyor zaten Dili de JAVA

*JAVA Android in resmi dili. Google de Android studio ya destek veriyor. Yani Androidin sahipleri Android studio yu destekliyor.

*Xamarin de C# ve Visual Basic kullanılıyor diye biliyorum . 

*Araştırdığım zamanlarda ve kullandığım uygulamalar da Xamarinin performasın Android studioya oranla biraz daha kötüydü. Sonuçta yazdığın kod C# veya .Net artık her ne ise Dalvik üzerinde çalışıyor 

Yani Yazdığın C# kodu dalvik üzerinde çalışması için bir takım dönüştürücülere ihtiyaç var ki buda performansı etkiliyo.

Xamarinden yani C# dan JAVA ya dönüşen kodlarda zaman kaybı yaşanıyordu . (Geliştirmiş olabilirler 1.5 Sene öncesinden bahsediyorum.)

* XAMARİN ile direk doğrudan apk üretmiyordu . Xamarin direkt olarak telefonda bir debug yaptıramıyordu fakat bu da araştırılabilir belki geliştirmişlerdir.

-----------

Dediğim gibi C# ve .NET Biliyorsan (Ki bence iyi derece olmalı iyi bir .NET ci olmalısın ) XAMARİN kullan aksi taktirde başın Android Studio ya göre daha fazla ağrır. 

Kaynak kısıtlı yani JAVA ya göre kaynak az. Oluşacak bir sorun ile belki günlerce uğraşabilirsin. Android studio / JAVA da da öyle sorunlar var fakat kaynak fazla olduğundan daha kolay bulursun.

Google örneğine gelecek olursak anlaşılıyor bu kaynak muhabbeti.

Vel hasıl kelam,

Kardeş Android öğreneceksen kendi dili ve kendi idesi ile öğren.

Ha ben zaten .NET ciyim .NET Frameworklerine vs hakimim diyorsan git XAMARIN ile Android uygulama yaz kimse sana niye xamarin ile yazdın demiyor.

Yarın öbürgün işe girdiğinde de parantez içerisinde Xamarin bilen yazar veya senin bunu sorma ihtiyacın doğar. 

Seçim sizin. 

@unbalanced zaten düzeltecektir hatalarımı birazdan :D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

Ne zaman birşeyler yapmaya başlasam her zaman tek başlıyorum. Neden mi ? Herkes okey veriyor. 1. gün herşey iyi güzel 3. gün ahmet katılmıyor 4. gün mehmet. 5. gün osman.

Sonra bi bakıyorsun sıkılmışsın durumdan ve birlikte hareket edildiği için daha yavaş hareket etmişsin. 

Keşkelere başlıyorsun sonra :) Isyan ediyorsun ve yine sonunda tek başına kalıyorsun ve öğreniyorsun :)))

Sorunuza gelelim .

Her neyse , Xamarin veya Android Studio farketmez. İkisi de farklı bir IDE ikisinde de yazsan android de çalışıyor .
    Android Studio (JAVA)

Button Deneme = (Button)findViewById(R.id.BtnDeneme);

Deneme .setOnClickListener(new View.OnClickListener() {

public void onClick(View v) {

//Işlemler...

}

});

Xamarin (C#)

Button Deneme =FindViewById(Website resource.id ini dijual.Deneme );

Deneme .Click += delegate

{

//Işlemler

};

Ikisinde de yazıp derlediğinde Android uygulaması ortaya cıkıyor.

C# da yeterli kadar kaynak bulamazsın diyeceğim beni burda vuracaklar. O yüzden JAVA ile daha fazla kaynak bulursun diyeyim.

Yani Sana bir kod yapısı yada bir kütüphane tarzı birşey lazımsa JAVA ile daha kolay bulursun (C# da da vardır elbet yada kendin yazarsın.)

C# ile yazdığın kod JAVA ile yazdığın koddan daha hızlı çalışır veya yavaş çalışır diye birşey var mı bilmiyorum fakat tahminimce böyle birşeyin mümkünatı yok. 
    Çünkü ikisi de sonuçta byte code dönüyor ve derleniyor android'in anlayacağı seviyeye geliyor . Burda senin yazdığın kodun algoritmik hızı performansı etkiler. Yazdığın dilin pek bir önemi olacağını düşünmüyorum.

XAMARIN eskisi gibi değil. Birsürü şey eklendi ve geliştiriyorlar harbiden de. .NET CORE desteği gelir gelmez geldi veya gelmedi bilmiyorum ama C# ile de müthiş uygulamalar yazabilirsin.

Sen ne derece JAVA yada ne derece C# biliyorsun ona bak.

Yukarıda yazdığım kodda delegate kullanmışım. Delegate nedir Event nedir vs. vs. bunları bilmiyorsan cok zorlanırsın. Yada Interface yazamıyorsan gibi gibi....

Aynı şekilde JAVA da da öyle. 

Bence Android Studio ya veya Xamarine takılmadan hangi dili biliyorsan ondan başla. Seni etkileyecek tek şey

google.com > AsyncTask android
    google.com > AsyncTask android Xamarin 
    budur! 

Google gir bunları yaz arasındaki farka bak :)))))))) Anlatmak istediğimi anlayacaksın. Kaynak aradığında sonra XAMARİN yazacaksın tek farkı bu.

Xamarin ile yazdığında über bir program cıkmıyor. Yada Button click işlemleri daha hızlı calısmıyor veya yavaş çalışmıyor....

Belki derleme süreleri arasında fark vardır. Ki bunu XAMARIN her türlü kapatmıştır. INTELIJJ ideleri kanser çok fazla CPU ve RAM yiyor. Xamarin kullanmadım bilmiyorum..

Xamarin de de Sanal telefon var Android studio da da ....

Xamarin ile Android studio arasında kalmış isen... 

JAVA biliyorsan Android Studio - C# biliyorsan Xamarin kardeşim.

gidip QT de kullanabilirsin :) Xamarin veya Android studio dışında (C++)

Yani hangi dile hakimsen o dile ait ideyi kullanacaksın. Pek de bir fark yok.

Android studio ve XAMARİN Farkları 

*Android Studio direk olarak Android SDK yı kullanıyor zaten Dili de JAVA

*JAVA Android in resmi dili. Google de Android studio ya destek veriyor. Yani Androidin sahipleri Android studio yu destekliyor.

*Xamarin de C# ve Visual Basic kullanılıyor diye biliyorum . 

*Araştırdığım zamanlarda ve kullandığım uygulamalar da Xamarinin performasın Android studioya oranla biraz daha kötüydü. Sonuçta yazdığın kod C# veya .Net artık her ne ise Dalvik üzerinde çalışıyor 

Yani Yazdığın C# kodu dalvik üzerinde çalışması için bir takım dönüştürücülere ihtiyaç var ki buda performansı etkiliyo.

Xamarinden yani C# dan JAVA ya dönüşen kodlarda zaman kaybı yaşanıyordu . (Geliştirmiş olabilirler 1.5 Sene öncesinden bahsediyorum.)

* XAMARİN ile direk doğrudan apk üretmiyordu . Xamarin direkt olarak telefonda bir debug yaptıramıyordu fakat bu da araştırılabilir belki geliştirmişlerdir.

-----------

Dediğim gibi C# ve .NET Biliyorsan (Ki bence iyi derece olmalı iyi bir .NET ci olmalısın ) XAMARİN kullan aksi taktirde başın Android Studio ya göre daha fazla ağrır. 

Kaynak kısıtlı yani JAVA ya göre kaynak az. Oluşacak bir sorun ile belki günlerce uğraşabilirsin. Android studio / JAVA da da öyle sorunlar var fakat kaynak fazla olduğundan daha kolay bulursun.

Google örneğine gelecek olursak anlaşılıyor bu kaynak muhabbeti.

Vel hasıl kelam,

Kardeş Android öğreneceksen kendi dili ve kendi idesi ile öğren.

Ha ben zaten .NET ciyim .NET Frameworklerine vs hakimim diyorsan git XAMARIN ile Android uygulama yaz kimse sana niye xamarin ile yazdın demiyor.

Yarın öbürgün işe girdiğinde de parantez içerisinde Xamarin bilen yazar veya senin bunu sorma ihtiyacın doğar. 

Seçim sizin. 

@unbalanced zaten düzeltecektir hatalarımı birazdan :D

Sen dersi ve ben gelicem :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    RimPalace bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

O kadar vaktim olduğunu düşünmüyorum kardeşim :) 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

kibarca s*ktir git :) diyosun yani

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    RimPalace bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

kibarca s*ktir git :) diyosun yani

Yok nerden cıkardın :/ Kendime ayıracak vaktim bile yok :D Tahribat dışında birşeye girdiğim bile yok :D 

Toplam Hit: 9159 Toplam Mesaj: 34
android