Andromeda'nın 1.5 Milyar Piksellik Görüntüsü Yayınlandı
-
çok noise var arka plan yapılmaz
1gb olanda da çok noise var mı ?
-
DadasAdam bunu yazdıPanxeR bunu yazdıniRvana_GG bunu yazdı
O 4.3 gb lik fotoğrafı açtıktan sonra, mouse tekerleği ile zoom yapmaya çalışsak, limite varabilmek için kaç yıl boyunca döndürmemiz gerekiyo tekerleği ?
ben bu soruyu beğendim :I)
ben şunu merak ediyorum , ileride insan yerine o gezenlerdeki hammaddeleri işleyebilen makineler yaptıgımızda
100 milyonlarca yıldız dan bahsediyoruz ki sırf dünyadan çıkan hammaddeleri siz düşünün avatar gerçek oldugunda yani
dünyada nasıl bir yaşam olacak acaba.
sınırsız altın , sınırsız demir çelik petrol doğalgaz vb. oldugunda yine hala kapitalist düzenin hapsedilmiş kölelerimi olacagız yoksa
hepimiz refah içinde mi yaşayacağız bir hayal edin ?
gök yüzünde sınırsız hammadde var. tek sıkıntı onlara uzanıp almak.
O maddelere ya Amerika ya Çin ulaşacak. Refahı onlar yaşayacak hocam.
Şöyle düşün: elinde sınırsız bir güç bulunduran ülke bunu tüm dünyaya mı bağışlar yoksa gücüne güç mü katar ?
Ucu bize dokunan bir olay yok kafamızı eğip devam edelim :D
@Tnrsk hocam haber bekliyorum, açarsa pc özelliklerini yaz da ona göre indiricem :D
biz buna tersine enflasyon diyoruz hocam. yada böyle bişey herhal.
-
http://www.youtube.com/watch?v=YV0g8XHVM3U&feature=youtu.be
bi olayı yok ya beklediğim gibi bişey çıkmadı merak eden baksın
-
Forumda biri yazmıştı,hala filmli kameraları kullandıklarına dair.Şimdi bu görüntü filmli kamera kullanılarak çekilmiş olamaz heralde ? Öyle değilse bile nasıl bir digital makina lea bu ?
-
DadasAdam bunu yazdıPanxeR bunu yazdıniRvana_GG bunu yazdı
O 4.3 gb lik fotoğrafı açtıktan sonra, mouse tekerleği ile zoom yapmaya çalışsak, limite varabilmek için kaç yıl boyunca döndürmemiz gerekiyo tekerleği ?
ben bu soruyu beğendim :I)
ben şunu merak ediyorum , ileride insan yerine o gezenlerdeki hammaddeleri işleyebilen makineler yaptıgımızda
100 milyonlarca yıldız dan bahsediyoruz ki sırf dünyadan çıkan hammaddeleri siz düşünün avatar gerçek oldugunda yani
dünyada nasıl bir yaşam olacak acaba.
sınırsız altın , sınırsız demir çelik petrol doğalgaz vb. oldugunda yine hala kapitalist düzenin hapsedilmiş kölelerimi olacagız yoksa
hepimiz refah içinde mi yaşayacağız bir hayal edin ?
gök yüzünde sınırsız hammadde var. tek sıkıntı onlara uzanıp almak.
O maddelere ya Amerika ya Çin ulaşacak. Refahı onlar yaşayacak hocam.
Şöyle düşün: elinde sınırsız bir güç bulunduran ülke bunu tüm dünyaya mı bağışlar yoksa gücüne güç mü katar ?
Ucu bize dokunan bir olay yok kafamızı eğip devam edelim :D
@Tnrsk hocam haber bekliyorum, açarsa pc özelliklerini yaz da ona göre indiricem :D
lan olm ordaki en yakın yıldıza bile gdip gelmenz yüzlerce yıl alırken ışık hızında. dediğiniz şey ışınlanma gibi bişey olmadıkça olmayacaktır. zatn ışık hızında gitselerde gelseler de maknalar gidip gelene kadar dünya üstünde binlerce yıl geçmiş olacak.
-
obie bunu yazdı
Forumda biri yazmıştı,hala filmli kameraları kullandıklarına dair.Şimdi bu görüntü filmli kamera kullanılarak çekilmiş olamaz heralde ? Öyle değilse bile nasıl bir digital makina lea bu ?
filmli makine mantığı sensörlü makine mantığından daha sağlıklı ve daha kalitedir. Filmi yakma mevzusundan dolayı uzay gibi karanlık bir boşlukta ışığı gördüğü an kareyi yakalar. Yani sensörlüden çok daha sağlıklı uzayda fotoğraf almak için.
-
eski bilgisayarımla indiriyorum sonra da açmayı denicem. hakkınızı helal edin.
-
Tnrsk bunu yazdı
http://www.youtube.com/watch?v=YV0g8XHVM3U&feature=youtu.be
bi olayı yok ya beklediğim gibi bişey çıkmadı merak eden baksın
5 mb olan da hemen hemen böyle :D
saol hacı bi an gaflet ve delaletle indirim diyodum boşu boşuna pcyi kasacaktık. gerçi açmazdı zaten onu
-
Ne bu böyle soba dumanı gibi
-
zoom in-out yaparken guzel bi derinlik hissi veriyo ama onun disinda tirt :) nebula paylassalar daha guzel olurdu belki