folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Anıtkabir "De Saygı Defteirne Yazılanlar

Anıtkabir "De Saygı Defteirne Yazılanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

http://tsk.mil.tr/anitkabir/atayasaygi.html

İsterseniz burdan ulaşabilirsiniz.Değişik yazılar varGöğüsleri kabartan.Tabi bunun yanında BAZILARI Atatürk e değilde yazmış olmak için tsk ya falan birşeyler yazıyor gibi gördüm ama neyse..

Bu arada dipnot: Atatürk için bir bölüm mü açsak ne?Hani çeşitli faaliyetler yaparız ne gibi?Misal Atatürk ü tanıtma faaliyetleri.Dillere çevrilmiş Atatürk hayatlarını, sözlerini dağıtırız falan filan fikir işte.. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

dediğin gibi sdece paylaşmak olsun bir iki bir sey vereyimde düşüncesine sadık kalınarak değilde;

gerçekten Atatürk le ilgili (mesela bir hikaye olabilir,tarihimizden önemli notlar olabilir,ibret alınacak veya Atamızın örnek alınabilecek davranışları olabilir,denge siyasetini nasıl izlemiş...vsvs ) bu tür konular üzerinde yoğunlaşılacak bir bölüm olursa bence bir kez daha Tahribatımız özgünlüğünü göstermiş olur, hem bilgi paylaşımı bu konudada güzel bir şekilde ilerler,hem de herkesbir şeyler öğrenmiş olur.

Rene kardes bunları insallah sitemizin gidişi acısından degerlendirir ve uygunu ne ise ona göre davranır.

edit:buraya paylaşmayı doğru buldum.

Buyrun arkadaslar kendi uploadım ATATÜRK'ÜN BÜYÜK NUTKU

Download:

http://uploaded.to/?id=cb33kb 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Dün Anıtkabirdeydim, biraz göz attmı deftelere, özellikle cocuklar için olan defter cok güzel :)

Anıtkabirdeki özellikle müzelerdeki yazı ve bilgilerin tamamını okuduğunuz taktirde, 800 sayfa civarındaki bir tarih kitabını okumuş oluyormuşuz...

Şu sıralar, Atatürkle laf eden şerefsizlerin, en azından oraya gidip bu ülkenin nası ve ne şekilde kurtarıldığını görmeleri lazım...

Özellikle, yunan işgali sırasında yapılan telgrafların birebir kopyalar mutlaka okunmalı...

Aranızda eğer ben bu devleti bu milleti seviyorum diyebileniniz var ise, 

Mutlaka ama Mutlaka "Nutuk" kitabını alın ve okuyun...

Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    recep abinin 3-4 yazisina baktim ikisi birbirine benziyor diger yazi stili cok farkli

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Atatürkle ile ilgili bölüm konusunu bi tartışalım yönetimle...

Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:
    -----------------------------
    recep abinin 3-4 yazisina baktim ikisi birbirine benziyor diger yazi stili cok farkli

Askeri şüra olmasa gitmeyecek zaten, mecburiyetten yazıyor :) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:

Dün Anıtkabirdeydim, biraz göz attmı deftelere, özellikle cocuklar için olan defter cok güzel :)

Anıtkabirdeki özellikle müzelerdeki yazı ve bilgilerin tamamını okuduğunuz taktirde, 800 sayfa civarındaki bir tarih kitabını okumuş oluyormuşuz...

Şu sıralar, Atatürkle laf eden şerefsizlerin, en azından oraya gidip bu ülkenin nası ve ne şekilde kurtarıldığını görmeleri lazım...

Özellikle, yunan işgali sırasında yapılan telgrafların birebir kopyalar mutlaka okunmalı...

tesekkurler Rene.Nutuk u okuyun arkadaslar.Dedigin gibi ipsiz sapsızlar konusurlar konusurlar işte Atatürk niye halifeliği kaldırdı,niye bunu yaptı,niye burada soyle boyle davrandı... bilmem ne. İşte Nutuk bunlara gereken cevabı veriyor.En sonunda da Gençliğe Hitabe yi yazarak noktalıyor.Orada neler yazıyor bilseniz şu anda vallahi tüğlerim diken diken oldu.inşallah bu günleri atlatırız.Atatürk başkaydı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:

Hocam kesinlikle kesinlikle ve kesinlikle nutuk kitabı okunmalı.Atatürk ü sevmeyenler dahi okumalı.Çünkü Atatürk ü sevmeyen adam tanımıyor söylüyor birşeyler.Fakat tanımıyorsun kardeşim.Ben Atatürkçü sanardım kendimi aldım nutuk kitabını bir okudum Atatürk hakkında bir çok yeni bilgi öğrendim.kişiliği, kendisi vs..

Anıtkabirigezdim, Atatürk ile ilgili bir çok yazı bulup okumaya çalıştım, geometri kitabını falan aldım, 3-4 tane film buldum hayatını anlatan onu izledim fakat nutuğu okuduğumda yazarı Atatürk olduğu için bütün hepsinden fazla Atatürk ü keşfettim.Mutlaka okunmalı.

Ayrıca deidm ya işte Atatürk e değilde sanki yazmış olmak için bir kaç kelime yazan biri gibi duruyor Tayyip isim vermedimde neyse.. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

Halfeliğin niye kaldırdığıldığını soranlar, Anıtkabirde, Halifenin nası arkasına bakmadan malta adasına cıktığının fotoğrafı var, oraya bi göz atıversinler :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

ilkokul öğretmenim türkan hocamdan bundan 18 sene kadar önce aldığın Cocuk Gözüyle Atatürk isimli bir kitap var, dün gördüm orada satıyorlarmış :)

Mutlaka alıp bi inceleyin... 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

Atatürk ün yazdığı kitapların e-book unu bulmamız mümkün mü? zumsuk deyince aklıma geldi, geometrinin yanında askerlik tekniği ve vatandaşlıkla ilgili kitapları da vardı.

e-book olmasa da olur, kitapçıdan da alabilirim ama heryerde varmı :|

Toplam Hit: 4392 Toplam Mesaj: 36