Ankara Türkü Kültürü Gerçekten Böyle Mi?
-
Ankaralılara sorum olacak Ankara misket filan Güzel de birde bilirsiniz ankaralı türkücüler ve ilginç Türküleri vardır bu tarz şarkılar bu tarz şarkı sözleri ankararnın kültüründe gerçekten varmıdır yoksa birileri çarpıtmışmıdır ne ilgiç şarkılar var bir ara baya gündemdelerdi insalarda çokda seviyordu
Ankaralı Turgut namık yasemin vb şarkıcıların mesela şarkı isimleri ve şarkılarından kesitler
Tut şunun ucunu döşeyelim abi
Yakalarsam tık tık
Ankaranın dikmeni bir daha gelirsem öp beni
Yunanistan kızları ne don giyer ne fistan
sok çıkar sok çıkar
önce üflet sonra gümlet
yalanmı yalanmı bal dururken zehire parmağı banan mı
şikibop şekerim
Arabada 5 evde 15 hoşuma da giderse bedava
ne kadar sallarsan salla dona düşer son damladam saçaktan kız bacaktan belli olur yumul koçum yumul
ne ilginç şarkılar değilmi -
youtube'da elvan dalton'u arat.
(barıs manco - balböceği melodisiyle)
ama benim adım elvan dalton
ben gezerim balkon balkon
gelirde koynuna girerim ama
kobrayı dolarım boynuuğaaa
açın gızlar arayı, salıyom gobrayı varooooooo <3
bide borusan'a girmiş çalışıyor diye bir söz sanatı var ki kelimeler kifayetsiz
-
hocam konu başlığına + 18 yazsaydın (: eğer gerçekten kültürlerinde olmadığı halde kültürümüz diyenler varsa şimdiden söyleyeyim kültürünüz piç olmuş vesselam.
-
Ankara gazino kültürüdür o, karıştırmayalım.=)
-
Ankara gazino pavyon kültürüdür,düğünlerdede benzerleri çalınır oynanır.Eğleniliyor kısaca,sözler komik e oynanıyorda ankaralılar bu yüzden seviyor bu müzik türünü.Türkümüdür hayır değildir.
-
bu adamlar kendilerini Türkücü diye adlandırıyor ya ondan dedim çok seviliyor harbi zamanında bu ankaralı turgut ne tutulmuştu gündemde ne varsa hemen şarkı yapıyorlar Tv lerdelerdi boy boy :)
-
Bunlar bizim kültürümüz değil Müridim
Sadece İnsanların Ortamlarda Eğlenmesi şevke gelmesi için yazılan müzikler. genellikle pavyonlarda çalarlar böle müzikleri . ama İllakide bizim kültürümüz olamaz. ama güzel oluyor . şenlendiriyor insanı +18 lileride var ama dediğim gibi onlar pavyon ortamında çalınıyor .
varol ankaralı :D
-
alın dans görün biraz (:
http://www.youtube.com/watch?v=mj1Fc2-rAls&feature=related
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------
bide borusan'a girmiş çalışıyor diye bir söz sanatı var ki kelimeler kifayetsiz
-----------------------------müzik listelerini alt üst eder bu herneyse artık (:
http://www.youtube.com/watch?v=P9fEhQ432Pc
-
arkadaslar ankaralı namık yok ankaralı turgut bunlar aslen ankaralı degıldır bunlar turku degıldır arkadasların da sooledıgı gıbı bunlar pavyon ve gazıno havalarıdır Türkü hele hele hıc degıldır. cogu var zaten var olan sarkılara g..den basından kendılerınden bısııler ekleyerek soz olarak eglencelı bıseyler cıkarmıstır yoksa ankarada hıc bı dugunde yakalrsam tık tık yada ham yaparım sosıslerı gıbı sozler soylenmez ha dogaclama olur ama bu sekılde olmaz arkadaslar
edit: bu arada misket ankara Türküsüdür oynanmamıs halı tabı :)
-
ahanda buda ankaraya yöresine ait türkü listesi :) netten buldum
http://turku.sitesi.web.tr/ankara/