folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ankara Ve İstanbul Üniversitelerinde Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Açılıyor, Hayırlı Olsun

Ankara Ve İstanbul Üniversitelerinde Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Açılıyor, Hayırlı Olsun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Devletimiz çalışıyor... Herkese hayırlı olsun.

Kürtçe TV'den sonra üniversite

YÖK Başkanı Özcan, TRT 6'nın açılış töreninde sıradaki açılımı anlattı

02.01.2009 07:45
    TRT'nin Kürtçe yayına başlamasının ardından bir adım da YÖK'ten geliyor. TRT 6'nın açılış töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Türkiye'nin iki önemli üniversitesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü açılacağını duyurdu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün açılmasının planlandığı anlatan Özcan, Kürt Enstitüsü için daha erken olduğunu söyledi. Öncelikle dil eğitiminin verilmesi gerektiğini anlatan Özcan, "En büyük zorluk eleman. Bu dilde yüksek lisans ve doktorası olan olmadığı için bunları yetiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

açsınlar bakalım bunlar böle yaptıkça istekler artıyo...En son olarak bugün duydum kürtçede kullanılan  x w q harflerinin Türkçe'ye alınmasını istiyolarmış...

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TaNeR
    TaNeR's avatar
    Erkek
    kürt dili ve  edebiyatı :S  gülmemek elde değil ya bu ülke nereye sürükleniyo:S

Gönlündeki Yaraların Kanını Dindir, Yüzde Yüz TÜRK Olduğun Gün Cihan Senindir..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek
    Edebiyat derken başkanım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek
    Kanal mantığı bunda da büyütcek birşey yok sonuçta fransız,fars dil ve edebiyatı bölümleride var.Hem burası Türkiye Cumhuriyeti Türk cumhuriyeti değil.Benim merak ettiğim kürtlerin ne edebiyatı varmış?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Edebiyat bide hmm düşündürücü.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Hayırlısı olsun

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    deneme

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fathi
    Fathi's avatar
    Erkek
    kürtLerinde atasözLeri,Edebiyatcıları var..!sonucta kürtcede bi diL,,gayet güzeL ve hoş
    hatırlatırım sayısı kürtlerden cok cok daha az olan sürtanilerin mardın ARtuk ünv.snde edebiyat bolumu var

Elimiz dekı bütün renkleri denedik ama hiç biri siyah kadar yakısmadı bahtımıza...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Deneme değil .

bu adımlar pkk yı bitirmenin en akıllı yoludur.

kimseye kimsenin edebiyatından zarar gelmez.

edebiyat öldürmez .

öldüren dağdaki mayındır.

dağdaki ittir.

dağdaki itleri bitirmenin tek yoluda eğitimdir.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek
    O deneme farklı bişe hocam xD rene çalışıyor (:
Toplam Hit: 2613 Toplam Mesaj: 12