Ankara Ve İstanbul Üniversitelerinde Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Açılıyor, Hayırlı Olsun
-
Devletimiz çalışıyor... Herkese hayırlı olsun.
Kürtçe TV'den sonra üniversite
YÖK Başkanı Özcan, TRT 6'nın açılış töreninde sıradaki açılımı anlattı
02.01.2009 07:45
TRT'nin Kürtçe yayına başlamasının ardından bir adım da YÖK'ten geliyor. TRT 6'nın açılış töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Türkiye'nin iki önemli üniversitesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü açılacağını duyurdu.
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün açılmasının planlandığı anlatan Özcan, Kürt Enstitüsü için daha erken olduğunu söyledi. Öncelikle dil eğitiminin verilmesi gerektiğini anlatan Özcan, "En büyük zorluk eleman. Bu dilde yüksek lisans ve doktorası olan olmadığı için bunları yetiştirmeyi düşünüyoruz" dedi. -
açsınlar bakalım bunlar böle yaptıkça istekler artıyo...En son olarak bugün duydum kürtçede kullanılan x w q harflerinin Türkçe'ye alınmasını istiyolarmış...
-
kürt dili ve edebiyatı :S gülmemek elde değil ya bu ülke nereye sürükleniyo:S
-
Edebiyat derken başkanım..
-
Kanal mantığı bunda da büyütcek birşey yok sonuçta fransız,fars dil ve edebiyatı bölümleride var.Hem burası Türkiye Cumhuriyeti Türk cumhuriyeti değil.Benim merak ettiğim kürtlerin ne edebiyatı varmış?
-
Edebiyat bide hmm düşündürücü.
-
Hayırlısı olsun
-
deneme
-
kürtLerinde atasözLeri,Edebiyatcıları var..!sonucta kürtcede bi diL,,gayet güzeL ve hoş
hatırlatırım sayısı kürtlerden cok cok daha az olan sürtanilerin mardın ARtuk ünv.snde edebiyat bolumu var -
Deneme değil .
bu adımlar pkk yı bitirmenin en akıllı yoludur.
kimseye kimsenin edebiyatından zarar gelmez.
edebiyat öldürmez .
öldüren dağdaki mayındır.
dağdaki ittir.
dağdaki itleri bitirmenin tek yoluda eğitimdir.
-
O deneme farklı bişe hocam xD rene çalışıyor (:
Toplam Hit: 2613 Toplam Mesaj: 12