Ankarada Puro
-
merhabalar müridler,
normalde sigaram yoktur, nargile kullanırım öyle arada sırada, puro kullanmayı düşünüyorum. ankarada puro, puro kılıfı, puro makası bulabileceğim, kkaliteli sağlam yerler nerelerdir,
bir de benim gibi bir acemiye neler önerirsiniz?
=)
-
sigara içtiğim zamanlarda denemek için bi tane almıştım . Lanet olsun neydi lan o öyle . Adisi miydi kalitesizi miydi neydi bilmiyorum.
-
ben de önce nargile içiyodum sadece, sonra puro muro derken bi bakmışım günde bi paket maltepe içiyom. bence başlama
-
bende sigara içmem en son 4.sınıfta bırkere denemıstım o ama duzenlı olarak puro içerim keyif-shop.com şu sıtede bulabılırsın heralde bu tarz şeyler satıolar,tobaccodan puro alabılırsın
-
Bosluk bunu yazdı
bende sigara içmem en son 4.sınıfta bırkere denemıstım o ama duzenlı olarak puro içerim keyif-shop.com şu sıtede bulabılırsın heralde bu tarz şeyler satıolar,tobaccodan puro alabılırsın
biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misin hocam? -
Eğer tam teşkilatlı bir Tobacco Shop bulabilirsen, her türlü puro mevcuttur.
İçeceğin en iyi puro Cohiba'dır. Hafif başlayacaksan Cohiba'nın Siglo I veya II si harikadır. Robusto ve Pramid boyları çok iyidir.
Denediğim en güzel kombinasyonlar şunlardır;
Cohiba Pramid - Jack Daniel's + Fındık & Badem Harikadır.
Cohiba Robusto - Bira - Fındık & Badem Çok tatlıdır.
Seçeceğin isimler Cohiba, Romeo Y Julieta veya Monte Cristo olabilir.
Monte Cristo'nun Edmundo'su bir harikadır.
Alkol kullanmıyorum dersen sade kahve ile de müthiş olur.
Alternatif olarak;
Romeo Y Julieta - Çerez + sade kahve veya expresso müthiş bir tat bırakır.
Bu yılbaşında esaslı bir puro ile Chivas deneyeceğim.
Büyük ihtimal bir Cohiba Robusto veya bulabilirsem Pramid ile deneyeceğim. Eğer bulamazsam Monte Cristo tek seçeneğim.
Bunun yanında dikkat edeceğin şeyler şunlardır. Puro Humidor'larda saklanır ve devamlı nemli olmalıdır. Yani sıkıca bağlanmış bir poşette bile 1 hafta ancak dayanır. Daha sonra kurur ve içimi acı bir tat bırakır.
Eğer tadını tam anlamı ile almak istiyorsan nemliyken başlamalı ve yavaş yavaş içmelisin. Çok sık çekersen ısınır ve acı bir tat alırsın. Tam anlamı ile sakin olduğun bir anda yakmalısın. Bu işin en can alıcı noktası.
Bilmeyenler için son bir detay daha. Puro asla ciğerlere kadar çekilmez. Sadece ağız içi dolusu duman çekilerek üflenir. Önemli olan tadının damağınıza işlemesidir. Sigara kullanıyor bile olsanır, ciğerinize çektiğinizde öksürtür. Çok daha ağırdır.
İstanbul içi 20 tlye alıyorum. Yer yer değişebilir. 5 lira aşağı veya yukarı olabilir.
Afiyet bal şeker olsun :)) -
NaZi_ bunu yazdı
İçeceğin en iyi puro Cohiba'dır. Hafif başlayacaksan Cohiba'nın Siglo I veya II si harikadır. Robusto ve Pramid boyları çok iyidir.
Alternatif olarak;
Büyük ihtimal bir Cohiba Robusto veya bulabilirsem Pramid ile deneyeceğim. Eğer bulamazsam Monte Cristo tek seçeneğim.
Bunun yanında dikkat edeceğin şeyler şunlardır. Puro Humidor'larda saklanır ve devamlı nemli olmalıdır. Yani sıkıca bağlanmış bir poşette bile 1 hafta ancak dayanır. Daha sonra kurur ve içimi acı bir tat bırakır.
Eğer tadını tam anlamı ile almak istiyorsan nemliyken başlamalı ve yavaş yavaş içmelisin. Çok sık çekersen ısınır ve acı bir tat alırsın. Tam anlamı ile sakin olduğun bir anda yakmalısın. Bu işin en can alıcı noktası.
Bilmeyenler için son bir detay daha. Puro asla ciğerlere kadar çekilmez. Sadece ağız içi dolusu duman çekilerek üflenir. Önemli olan tadının damağınıza işlemesidir. Sigara kullanıyor bile olsanır, ciğerinize çektiğinizde öksürtür. Çok daha ağırdır.
İstanbul içi 20 tlye alıyorum. Yer yer değişebilir. 5 lira aşağı veya yukarı olabilir.
Afiyet bal şeker olsun :))
sen nasıll muhafaza ediyorsun hocam?kılıf vs, kullanıyor musun?
-
NaZi_ bunu yazdı
Alternatif olarak;
Afiyet bal şeker olsun :))bi de uzun uzun yazmış amk .. beni nelere teşvik ediyosun yaaa :|
fiyat tanesi mi 20 tl hocam
-
koskoca tbtde puro kullanan insan beş parmağın beşini geçmiyor mu yahu?
-
umbatu bunu yazdı
koskoca tbtde puro kullanan insan beş parmağın beşini geçmiyor mu yahu?
Hocam tek bir dalının fiyatı 20 tl. Bu değişken olur. Atıyorum 25 li paketini alırsan 25 * 20 = 500 tldir.
Çok pahalı bir keyif olduğu ve kullanımına dikkat edilmezse çok da keyif alınamadığı için 5 parmağını geçmez.
20 tlye aldığın bir tek puro ortalama 1 saat boyunca sana eşlik eder. Sen de bu 1 saat boyunca tatmin edici şekilde içeceğini veya mezeni yiyebilirsin.
:)