Ankastre Kutusu Uygun Değil-TTNET
-
Sa kardeşlerim. Kadıköy'de yeni bir eve taşındım. İnternetimi nakil ettireyim dedim, aradım başvuru yaptım. 1 hafta içinde dönen olmadı. Ben arayayım dedim. Nakil başvurum iptal edilmiş. Sebebi ise "Ankastre kutusu uygun değil". Bulunduğumuz ev iki katlı. Alttaki komşunun interneti var şu an onu kullanıyorum. Ama TTNET mi yoksa başkası mı bilmiyorum. Eğer onunki de TTNET ise bize nasıl bağlanmıyor anlamıyorum. Müşteri hizmetleri elektrikçi çağır dedi. Bu arada belirteyim, benim tarifemin bağlantı hızı 24 MBPS ve hizmeti de TTNET'ten alıyorum. Şimdi bu olay ne anlama geliyor? Elektrikçi çağırsam ücret bana patlayacak galiba. Ne kadar bir ücreti olur?
-
be kutusuymuş o merak ettim .
evin girişinde dandik bi kutu var içinde 5-10 tane tel bağlamalık yer . ondanmı bahsediyorlar ?
-
samaccc bunu yazdı
evin girişinde dandik bi kutu var içinde 5-10 tane tel bağlamalık yer . ondanmı bahsediyorlar ?
şöyle bir kutu galiba: http://ozyildizelektrik.com/Resimler/a1e8e.jpg
-
Hocam ilk önce eğer telefon hattı bağlıysa türktelekom u arayıp böyle böyle bu kutu eski olduğu için verim alamıyoruz yenilenmesi gerekiyor deyin ki vakti zamanında o kutuyu koyan türktelekom dur zaten. En olmadı kendiniz yaptırın durumuda bina yöneticisine söyleyin bütün daire sahiplerinden para toplanır sizde kendi payınızı ev sahibine söylersiniz kiradan düşersiniz. Diğer türlü ttnet e kalırsa olay hem faturaya yanstır hemde kullanmadığınız dönemi alırlar.
-
adsizcengaver bunu yazdısamaccc bunu yazdı
şöyle bir kutu galiba: http://ozyildizelektrik.com/Resimler/a1e8e.jpg
bu kutunun bi esprisi yok dışardan gelen kablo bu kutudan dairelere gidiyor içinde beyaz dizilere basılıp ordan dairelere dağılıyor işte, hani kutunun uygun olması gibi bi durum olamaz. ya kutu yoktur yada kutuda yer yoktur yani dizilerde, 2 katlı bina diyo bi dizi 10 abone alıyo zaten..
-
sen onlar kabloyu oraya getirsin . gerisini kendin çek zil teliyle S:
ne var onda
onun bi numarası yokki
sinyal yükseltme düşürme durumu yok yani
önemli olan kablo senin daireye gelsin de nasıl gelirse gelsin.
-
TTnet kadar şerefsiz firma yok hocam sokakta altyapı varsa Uydunet'e başvur adamlar sokakta altyapı varsa daireye kadar hat çekiyor.
-
Selam,
eklediğin fotoğrafta gördüğüm kadarı ile sadece zil tesisatı görünüyor (sağ tarafta) , sol tarafta ki patchboard dairelerden gelen herhangi kablolama tesisatı görünmüyor. arıza ekipleri bağlantı kablosu olmayan hiç bir daire bina v.s internet hattı yada telefon hattı çekmezler nedeni ise yapacakları yada yaptıkları her legal ve illegal işlem merkeze anında iletilmektedir ttnet tarafına senin ile ilgili yapılan tüm işlemler otomatik olarak düşer ve ttnet tarafı seni gün içerisinde arar sıkıntı,problem ,şikayet yada önerilerinni sorar göndermiş olduğun resimdeki kablolama ve v.s işlemler hangi firma olursa olsun müdahale etmez etse bile faturanda yaptığı işlemi bir şekilde ücretlendirir telekomda ise bu işlemleri yaptırman mümkün elektrikçi ile uğraşmak istemiyorsan elit ekip talep edebilirsin fiyatınıda çağrı merkezinden sorabilirsin.
senin yapacak olduğun ilk iş ankastreden(daire içinden )aşağıdaki dolaba patchboard'a kablo hattı çektirmen.
Not: bağlantın ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşar isen bana özelden ulaşabilirsin elimden gelendiği kadar yardımcı olurum.
enicma tarafından 19/Tem/15 22:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Ankestra uyumsuzluğu alt yapın 24 desteklemiyordur gidicen 16 alican
-
Hocalar merhaba. Öncelikle abone olduğum paket yalın internet yani telefon bağlantısı gerekmiyor. Alttaki komşuya sordum o da TTNET kullanıyormuş. Taahhütlü olduğum için TTNET aboneliğinden çıkamıyorum. Bela oldu ya bu iş... TTNET'in de ne kadar iş gördüğü belli zaten...
-
Şöyle bir konu da var aklında olsun.
atıyorum turktelekom 1 sokaga 10ev var diye 10hat veriyor. Sen oraya tasinmadan once bi şirket son 3 hattı alıyor. Dolayısıyla ev basına hat formulu patlıyor.
Bu durumda telekom a basvurup sokaktaki hat sayısının yetersiz oldugunu söyluyorsun onlar keyfi geldiginde gelip hat sayisini artiriyor.