Anket Sistemine Benzer Bir Kod? Yardım?
-
Merhaba arkadaşlar,
kullanmakta oldugum asp tabanlı bir teknik servis takip programı var.bu sisteme teknik servisler gittikleri yerdeki yaptıgı işleri ait formları bana gönderiyorlar.işlerken arıza tipleri diye bir bölüm ekliyicem radio butonlar ile.
örnek :
1- fan arızaları
2- elektronik kart arızaları
3- motor arızaları
4- elektrik arızaları
5- mekanik arızalar
burdan gelen bilgiler yüzdelik olarak ve o yüzdeye ait rakam listenelenicek.
mesela : fan arızaları % 19 = 82 adet işlem
....
en alttada toplam = 187 adet işlem gibi..
buna ait kodlarda yardımcı olabilecek varmı acaba? -
direk hazır asp kodu mu istiyosun bu iş için yoksa sen mi yazıcaksında mantığınımı öğrenmek istiyosun ?
-
hocam hazır anket scriptlerini inceledim fakat biraz kafam karıştı açıkcası.. bana buna göre olan kodlar lazım zahmet olmazsa..
bu formların kaydedildiği bir tablom var buda o tablonun içine kaydedilecek. sonuçları gormek içinde rapor.asp diye bişey yapıp ordan görebilirz dimi? -
valla bu dediklerin yapılan tarzda şeyler zaten ancak hazır script'i kendi projene adapte etmen biraz zor oluyor ama o hazır kodlara bakıp mantığını anlıyabilirsin en kötü
-
biraz daha basit sade şeyler bulamadıgım için kafam karıştı .. kodlarda yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim..
-
anket idleri olacak hocam idler tek bir konu ile toplanacak örneğin ;
anket olacak burada
id , anket adı, bilgi
olacak daha sorna başka bir tabloda ;
id, oy,baslik, anket
olacak.Buradaki idler artan.Anket tablomuzdaki anket adı atıyorum "arzalar" olacak.Daha sonra bilgi olacak.İşte genelde aldığınız arzalar nelerdir diye.
Daha sonra anketoylama tablosundaki id, oy, basik , ankette şöyle olacak ;
id yine otomatik.oy ise her oy verildiğinde +1 olacak.baslik ise fan arıza vs.. için.Anket ise hangi ankete ait olduğunu gösterecek.Burada anket tablomuzdaki id çekilecek.
------
İstersen hepsini tek tabloda toplarsın.Ekstra kolon açarsın ana 1-0 değerlerini girersin.1 ise anket anket tablosunda olduğu gibi anket özelliği girersin, 0 ise seçenekler olur.
burdaki mantık anket id sini bulup o id ye ait seçenekleri göstermek.
-
hoca 1 e kaç seçenek olacaksa o kadarlık tablo açacaksın. örn: 1 satır 4 sütunluk olsun tablonun genişliği width=200 --> örnek bu sen 300 de verirsin ama % olmicak sadece sayı.
1. sütunun width genişliği 1. seçneğin değerini alacak örn: 245 oy <td width='<%=1.secenek%>'>1. seçenek</td> gibi...
2. sütunun width genişliği 2. seçneğin değerini alacak örn: 415 oy3. sütunun width genişliği 3. seçneğin değerini alacak örn: 15 oy
4. sütunun width genişliği 4. seçneğin değerini alacak örn: 125 oy
bunların değeri tabi veritabanından çekilecek.
daha sonra aynı tabloyu kopalayıp bu sefer 1. sütuna 2. seçeneğin değerini verceksin aynı şekilde kopyalıyıp 1. sutüna 3. seçeneği vericeksin bida kopyalıyıp 1. sütuna 4. seçeneği vereceksin...
birinci sütunlarına renk ver diğer sütunlarının bg si boş olsun.db kısmınıda sen ayarlarsın artık basit..
yüzde değeri yazmaz ama görsel olarak görünür..

-
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar mantık olarak az çok kafamda canlandırıyorum fakat buna ait basit bir kod ornegi rica ediyorum sizlerden..
-
kod kısmında yardımcı olacak hiç murid yokmu :|
-
arkadaşlar belli bi yere kadar getirdim kodları. gercekten çok lazım koskoca tarikatta bir murid yokmu yardım edicek?
kodlar burda : www.katkaloriferi.org/test.rar
-
http://www.surveey.com/survey/Features.aspx