Anlayamadığım Bi Sorun ! Donanımdan Anlayan Arkadaşlar Bi El Atın!
-
Frank bunu yazdı:
-----------------------------"söküldüğünde sistem garantisi devre dışı kalır parça garantisi devam eder"
Burasını dikkatli okumamısım ya. Parca garantisi devam edicekse aç gitsin kasayı.
Özellike şunu soruyorum anakartta on board varmı ekran kartı ?
Varsa kasayı acmana gerek kalmadan bi deneyiverirsn
-----------------------------yok onboard ekran kartı hocam
@7-19
hala tereddüttdeyim açsam yapcam gibi ama açmak da istemiyorum :\
garantide çok oyalarlar diye açmak da istiyorum kesin çözüm diye de açmamak da istiyorum :D
bu arada sistem özellikleri:
işlemci : amd phenom 2 x4 810 2,6 ghz
anakart : gigabyte ma-790xt ud4-p
ram: 2x2 gb kingston 1333 mhz ddr3
ekran: ati radeon hd 4850 256 bit/ 1 gb
kasa : cooler master 460wlık bi kasa
monitor: samsung syncmaster 2233sn
hdd: samsung 750 gb 32mb cache
falan filan
-
neden ilk benim aklıma geldi bilmiyorum neyse:
acılısta anakartın kogosu yerine yazılar geliyosa anakart sana bişeyler söylüyodur oralarda byerde o siyah post ekranında bi hata mesajı vardır onu okuyabilirmisin ?
-
coldfusion bunu yazdı:
-----------------------------neden ilk benim aklıma geldi bilmiyorum neyse:
acılısta anakartın kogosu yerine yazılar geliyosa anakart sana bişeyler söylüyodur oralarda byerde o siyah post ekranında bi hata mesajı vardır onu okuyabilirmisin ?
-----------------------------yok hocam anakartın logosu da gelmiyo yazı falan da gelmiyo
hani bilgisayar uyku moduna girer ya monitorun ışığı yanar söner onun gibi oluyo
:\
-
Hoca ben bu işi öğrenmek istiyorum diyorsan açacaksın kasayı en azından parçaları göreceksin bileceksin, bu işler böyle böyle öğreniliyor. Sistemin sağlammış ama öyle kolay kolya bozamazsın korkma ama dikkatlide ol açınca. Ha yok ben her sorunda servisle görürüm işimi diyorsan gönder servise gitsin. Ama açarsan parça garantisi devem eder o yüzden sana tavsiyem açarsan eğer parçalara nazik davran ve özellikle ekran kartı ve RAM leri söyüp tekrar sağlamca takmanı tavsiye ediyorum. Kolay gelsin.
-
sen böyle bir makina toplatmışsın açıp bakmassan senin kaybın olur.Parça garantisi devam edecekse açıp bakıcaksın dostum.
-
en son p4 makinemi yaşadığım sinirle tekmelediğimde ekran kartı ve işlemci fanı yerinden oynamış bu görüntüyü vermişti :D zaten anakarttan olamaz olsaydı sesle uyarı verirdi uzun kısa kısa seslerle bazen de yuvalardan kaynaklanıyor ekran kartının dvı yuvasını bi elle değişme varmı bak
-
roydugun resimlerdeki goruntuye bakarsak sorun büyük ihtimalle ekran kartından kaynaklanıyordur içini açıp ekran kartını bi kontrol etsen dicem ama :D garanti olayı var
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------yok hocam anakartın logosu da gelmiyo yazı falan da gelmiyo
hani bilgisayar uyku moduna girer ya monitorun ışığı yanar söner onun gibi oluyo
:\
-----------------------------
Hocam sende sorun tek değil galiba :)O dedigin sorun statik elektrik kalınca olur. Eger mudahale etmezsen kendi kendine geçer fakat uzun surer. Once power kablosunu cıkart kasanın arkasından sonra power tusuna bas cek bas cek kablo takılı olmadıgı halde 1-2 sn calıstıgnı gorceksin pc nin. Sonra tekrar tak ve çalışır. Yani şu uyku modu gibi dedigin problem böle cozulur.
Ama diger problem icin kasayı açman şart ekran kartında gibi gozukuyor. Genelde slota tam oturmadıgında veya fanı calısmadıgında yapar o goruntuyu.
-
mavi ekran ya ram de sorun varsa cikar ya harddiskte.. 2sinide kontrol et...
-
blah blah blah, 99,9% Ekran kartından.. ne RAM nede Bios bide arkadaşın biri Ram'i ters takmışmış ta, merak ediyorum nasıl becerdi ?