Antalya - Alanya Ulaşım
-
Selam arkadaşlar. 04/09 cuma günü saat 22:00-23:00 gibi antalyada havaalanında olacağım. Havaalanından alanyaya geçmem gerekiyor.
07/09 pazartesi 06:45 te uçağım var. alanyadan çıkıp gece saat 5 gibi tekrar antalya havaalanında olmam gerekiyor. arası 130-150 km
taksiye para verirsem çok pahalı tutar :D daha kolay nasıl ulaşım sağlayabilirim? teşekkürler.
-
antalydan alanyaya ulaşım kolay otobüsler var o saatte ama gece alanydan antalya problem olabilir indiğinde sorman lazım terminaldeki gişelere
-
Dostum havaalanından şehir içine taksi ve havaş dışında ulaşım yok.. bir avantajın var o da antalya havaalanının alanya yolu üzerinde olması. yalnız iniş saatin 23,00 olacağından alanya otobüsü bulmakta zorluk çekebilirsin.
1-havaalanından çıkışta anayolda beklersen sık sık alanyaya otobüs geçiyor birini durdurup binebilirsin.
2- kamil koç metro ulusoy gibi firmaların antalya otogar numarasını arayarak seni yoldan geçerken havaalanı üzerinden almalarını sağlayabilirsin.
3- havaş ın araçlarıyla otogara gidip otogardan rahat rahat geçebilirsin.
-
tşk. Nowalgin yanlız en benim için en çok sorun olan 6:45 uçağım pazartesi sabah alanyadan nasıl geçebilcem ki ? götürebilecek arkadaş varsa kaça götürür yazarsada sevinirim o saatte :D
-
detay bunu yazdı:
-----------------------------Selam arkadaşlar. 04/09 cuma günü saat 22:00-23:00 gibi antalyada havaalanında olacağım. Havaalanından alanyaya geçmem gerekiyor.
07/09 pazartesi 06:45 te uçağım var. alanyadan çıkıp gece saat 5 gibi tekrar antalya havaalanında olmam gerekiyor. arası 130-150 km
taksiye para verirsem çok pahalı tutar :D daha kolay nasıl ulaşım sağlayabilirim? teşekkürler.
-----------------------------
KArdeş iki saat felan alanya - antalya arası sürüyo..senin işin zor sabah olsa 6 da pamukkalenin istanbul otobüsü alanyaya geçiyo..o saatte otobüs bulman çok çok zor iyi bilirim yasadım çünkü:D ehliyetin varsa araba kirala derim en mantıklısı gitmeden önce internetten antalyadaki rent a car firmalarını araştır 50 liraya bi tane 1,3 benzinli araba bul 50 de yakarsın gidiş geliş işini halleedersin..taksi seni sömürür..sakın taksiye binim deme -
DeMi_R bunu yazdı:
detay bunu yazdı:
-----------------------------Selam arkadaşlar. 04/09 cuma günü saat 22:00-23:00 gibi antalyada havaalanında olacağım. Havaalanından alanyaya geçmem gerekiyor.
KArdeş iki saat felan alanya - antalya arası sürüyo..senin işin zor sabah olsa 6 da pamukkalenin istanbul otobüsü alanyaya geçiyo..o saatte otobüs bulman çok çok zor iyi bilirim yasadım çünkü:D ehliyetin varsa araba kirala derim en mantıklısı gitmeden önce internetten antalyadaki rent a car firmalarını araştır 50 liraya bi tane 1,3 benzinli araba bul 50 de yakarsın gidiş geliş işini halleedersin..taksi seni sömürür..sakın taksiye binim deme
-----------------------------araba kiralarına baktım indiğimde teslim -- binerken teslim 250-300 tl oda biraz fazla geldi bana
-
up
-
antalyaya geldiğinde havaalanının dışında yalaşık 700 800 mt ilerden alanya otobusleri geçer.onlara bineceksin.yürüyerek bile gidebilrsin. eşyan varsa ordan oraya taksiye bin bişey olmaz 1 km bile yok. yanlız gece oldugu için otobusleri durdurmak zor olur. ama çaresi var.. antalya otogarını arayıp alanyay o satte seyahat eden firmayı bulup hava alanının ordan şu saatte bineceğim diye yer ayırtırsan dururlar.
dönüş kolay
dönüştede,antalya otogarında ineceksin.otogardan hava alnına 1,75x2 = 3,5 liraya otobusle havaalanına geleceksin
saat 5 te otogarda otobus olurmu.olmaz otogarın hemen yanında dolmuşların bekleme duragı var orda yada otogarda bekleyeceksin.ilk otobusle hava alanına gidebilrsin
yeterince açıklayıcı oldummu bilmiyorum
-
yardımcı oldun kardeş teşekkürler büyük ihtimal araba kiralıcam hepinize teşekkürler
-
gidiş kolay da dönüş işi sakat olur otobüsle. çünkü bildiğim kadarıyla ilk seferler sabah 6 da başlıyor. hayatta yetişemezsin. ama otogarı arayıp öğrenmekte yarar vardır yine de.. araba kiralama işi daha mantıklı gibime geliyor. ya da sabah değil bir önceki akşamı en son arabayla antayaya döneceksin.
-
haci, ben alanyada uc yil rehberlik yapmis, alanya-antalya yolunu ve havaalanini asindirmis biri olark sana pratik bir bilgi vereyim. Yurtdisindan yada yurticinden nereden geldigini bilmiyorum ama ucaktan inince yurtdisi kismina gececeksin, yaklasik 1 km, sonra gunun her saati alanya ya turist yolcusu olan muhtelif seyahat acentalari var, zaten otobusleri sira sira gorursun orada, gideceksin otobusun soforune yada transferi yapan transferman arkadasa rica edeceksin 5-10 tl corbasini atacaksin seni havada gotururler. Cunku onlar zaten gidiyorlar, ha sen olmusun ha olmamisin farketmez, ama 10 tl fazladan ceplerine olmasi cook farkeder onlar icin. buraya kadar herseyin yolunda gittigini varsayiyorum, artik geri donus otobusunu de sen sosyal muhendisligini konusturur bulursun... Eger zaten bir otelde konaklayacaksan, orada acentalarin "information board" lari olur. senin ucagin saatine en uygun olan acentanin ucusunu secersin ve ilgili acentanin transfermanini ucus gunu valizlerinle hazir bir vaziyette beklersin, atarsin corbani binersin otobuse... Bu transfer isleri cok dakiktir, egerki dedigim gibi yapacak olursan cok dakik olmalisin ayrica havaalanin da taksi soforlerinin durdugu yerin yakininda gecme, senin hemen ordek oldugunu anlarlar, goz temai kurma bile...
iyi tatiller