Antalya'da Yaşanırmı ?
-
Selam arkadaşlar askerliğimin bitmesine 20 gün kadar var askerden snra Antalya'ya yerleşmeyi düşünüyorum tek başıma ev kiraları en hesaplı ne kdr vevki 2.planda yatacak yer bulsam yeterli :) bilgisayar işi yapmayı düşünüyorum bilgisayar işleri nasıldır ? Antalya'da nereleri tavsiye edebilirsiniz ilçe olarak yaşam iş vs yardımcı olabilirseniz bu askeri mutlu edersiniz :) bu arada seneye sezon başında gitmeyi planlıon nisan mayıs gibi
-
dostum aslen antalyalı olmamakla beraber 86 senesinden beri antalyada yaşamaktayım. öncelikle şunu söylemek isterim ki antalya garip bi memleket :)
yani hiç bir iş kolunun hakimiyeti yoktur. herkes işini yapar. tabi turizmi buna dahil etmiyorum.
barınmak ise semt semt değişir. oturacağın semtte bağlıdır. ne kadar merkeze yaklaşırsan o kadar kiralar artardı. ancak krizden dolayı 450-500 arası merkezde çok rahat bulursun.
bilgisayar işi diyorsan belirli semtler var. mesela yener ulusoy caddesi, 100. yıl caddesi ideal yerler.
tabi bu dediklerim merkez için geçerli. ilçeler hakkında bi fikrim yok.
-
Arkadaşımızın dedikleri geçerli Antalya lı değilsin ama antalya da bir şeyler yapmayı planlıyorsun.bilgisayar işinde pazarlaman iyiyse tutunursun yazılım veya donanım vs.Ama genel olarak antalya turizme endeksli bir kenttir.semt demişken Meltem deyim semtimde marka olmuş bir bilgisayarcı var desem yalan olur bir süre sonra bu işin semtlerine gider onlarda.
-
Hocam aklın varsa Antalya'ya gelme ciddi söylüyorum .
Eğer alışkın değilsen antalyaya geldiğinde nefes alabilmek için kafanı buzdolabının içine sokmayı denersin .
Kiralar 400 - 500 arası evler idare eder buranın özelliği kampüse yaklaştıkça kiralar çoğalıyor kampüten uzaklaşıp deniz kıyısına geldikçe azalıyor . Abimlerle deniz kıyısında bir evi 450'ye sormuştuk . Özellikle Konyaaltına hiç gelme denize girmek için taşlık , 2 adım sonra boyluyor ve çok pislik . Şansım var ki bu gün Antalyadan Karsıyaka'ya gidiyorum .
-
Antalya'da yaşanmaz kardeşim her yaz 2- 2,5 ay soğuk bir yere göç etmen lazım. Zira nemden ne 100 metre ötedeki dağı görürsün nede ciğerine su buharı haricinde birşey çekersin, Bunun haricinde belirtmişler zaten Turizm ve memuriyet haricinde Antalya'da iş kolu yoktur. Esnaflar zaten ölmüş. Kiralar eskisine göre ucuz ama kalacağın semt'e bağlı olarak değişir. Mesela bi kepezde kalmak var birde Altınkum'un denize yakın yerlerinde kirada kalmak var yada Lara'da... Turizmle ilgilenecem dersen eğer iyi para kazanabilirsin. Bazen insanlar 3 ay çalışayım diye geliyorlar buraya kendilerine göre 12 aylık yaşam parasını kazanınca yerleşiveriyorlar. Bilgisayar işi yapacaksan aç kalmazsın ama çok parada kazanamazsın muhtemelen. Bilgisayarcı açanların bazıları kapatıyor, bazıları büyütüyor, bazıları aynen kalıyor. Yani şansa bağlı.
-
sıcak olmaz mı ora yahu :)
-
Claros bunu yazdı:
-----------------------------
Eğer alışkın değilsen antalyaya geldiğinde nefes alabilmek için kafanı buzdolabının içine sokmayı denersin .
Kiralar 400 - 500 arası evler idare eder buranın özelliği kampüse yaklaştıkça kiralar çoğalıyor kampüten uzaklaşıp deniz kıyısına geldikçe azalıyor . Abimlerle deniz kıyısında bir evi 450'ye sormuştuk . Özellikle Konyaaltına hiç gelme denize girmek için taşlık , 2 adım sonra boyluyor ve çok pislik . Şansım var ki bu gün Antalyadan Karsıyaka'ya gidiyorum .
-----------------------------arkadaşa antalya'da yaşanmaz dediği için kısmen katılıyorum :)
ben bile bıktım artık sıcağından
burada 3 ay bahar 1 ay yazdır ;)
amma denizini -28 derece sıcağı haric- hiç birşeye değişmem.
şuan bende izmirdeyim. denize gidiyorum mesela. git allah gitki boy olsun. derinlik namına hiçbirşey yok :)
antalya da hemen ayağın yerden kesiliyo.
konuyu dağıtmadan bence şansını başka ilde denemelisin.
harbi arkadaşın dediği gibi antalyada esnaflık bitik.
hele hafif raylı sistem iyice işin tuzu biberi oldu.
gel izmir de yaşa bence.
-
yaşadışın yerden bunaldın yeniden bi hayat mı kurmak istiosn hacı :D
-
izmire yerleş bence :]
-
x3uqm4 bunu yazdı:
izmire yerleş bence :]
-----------------------------Karşıyakaya gel Karşıyaka gibisini hiç bi yerde bulamazsın
-
ValentinoRossi bunu yazdı:
-----------------------------Claros bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşa antalya'da yaşanmaz dediği için kısmen katılıyorum :)
ben bile bıktım artık sıcağından
burada 3 ay bahar 1 ay yazdır ;)
amma denizini -28 derece sıcağı haric- hiç birşeye değişmem.
şuan bende izmirdeyim. denize gidiyorum mesela. git allah gitki boy olsun. derinlik namına hiçbirşey yok :)
antalya da hemen ayağın yerden kesiliyo.
konuyu dağıtmadan bence şansını başka ilde denemelisin.
harbi arkadaşın dediği gibi antalyada esnaflık bitik.
hele hafif raylı sistem iyice işin tuzu biberi oldu.
gel izmir de yaşa bence.
deniz olarak bahsettiklerin konyaaltı sahili ve devamı için, ama lara daki, alanyadaki, fasülüsteki, finike deki sahillerde git Allah git boyu geçmez. Ama evet denizi Türkiye'de hiç bir yerde yoktur Antalya'nın.