AÖF Hangi Bölüm?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

Önbaşuru yapmak istiyen arkadaşlar ise şu linkten başvuruda bulunabilirler.

https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/#/hatirlatma-kayit-form

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

Sınavsız olarak Aöf girme herkes için mi geçerli yoksa lisans lara özel bişeymi bu hocam. Ben ygs ye girdim ayrıca ön lisans mezunuyum şimdi ben de girebilirmiyim Aöf ? ve kontenjan olayı var mı ?

Kontenjan yok. Eğer önlisans ya da lisans mezunu iseniz ya da öğrencisi bile olsanız AÖF'te sınavsız okuma imkanınız var bir bölüm daha. Önlisans mezunları sadece önlisans seçebilir. 

Oh dgs ye girmeyi dusunuyordum aof icin girmeyeyim ozaman. On basvuru yapacam birazdan kabul edilmeme gibi bir durum varmi hocam.

next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samast
    samast's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

İstediğini oku hocam Aöf diploması KPSS hariç bi işe yaramıyor.

Yanlış düşünüyorsun hocam gayette yarıyor şuan benim arkadaşım aylık 2k maaşla devlet kurumunda,Başka arkadaşım 3k maaşla başka devlet kurumunda,Başka arkadaşım 1.9k maaşla özel bir sektörde ve hepsi AÖF diploması ile işe girdi.İkisinin kpss puanı 60.

C10H15N Hocam sana tavsiyem sosyoloji,sosyal hizmetler vb.oku hani sosyal bilim olsunlar önleri açık gibi gözüküyor.Mesela sosyolog aldılar Kpss 60+ alanları maaşları 3100 şuan.

samast tarafından 28/May/17 17:24 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walwo
    walwo's avatar
    Erkek

hocalar ben lisans işletme mezunuyum 2+2 yaptım, tekrar başvuru yapabiliyormuyum sınavsız?

Arkadaşa bakıp çıkıcam :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    C10H15N bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    C10H15N bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Sadece bu 3 bölüm mü var. 

İşletme yönetimi derdim sadece bunlarsa tabi

Aklımda sadece bu 3 bölüm var bunlar dışında önerilerinizi bekliyorum.

https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/turkiye-programlari/acikogretim-fakultesi-onlisans-programlari-2-yillik

Burada birinci kriter

1- ilgi alanının olması

2 -o bölümü​ ilerletmek istersen önünün açık olması

Ve ilerde nasil bir meslek istiyorsan onu destekleyecek birsey olması

Neye yatkınlığın ve ilgin var bilemiyorum

Web tasarim ve kodlama.... Buradan belki mühendisliklere gecebilirsin. Olmadi web sitesi yaparsın.. masabaşı işler için ideal. Hareket sıfır.

Diş ticaret+ işletme yönetimi + perakende satış.. konuları .ilerde bir isletme acarsan diye iyi ve isletme iktisat okuyup ilerletebilirsin. 

Turizm ile ilgili konular kültürel miras+seyahat hizmeti+ otel işletmeciliğı 4 yıllık neye geçiliyor bilemiyorum ama sahil sehirlerinde iş görebilir.  Bu tip sektöre yönelmek istersen eğitimini alırsın ama dil öğrenmeyi sevmiyorsan uzak dur.

Elektrik enerjisi üretim şimdilerde fark ettiğim mühendisliği n eğer alt bölümüyse gelecek vaad eden bir bölüm diye düşünüyorum. Ama sadece bu bölümde kalırsan yanlışım yoksa dağ tepe gezersin. Birazcık işin hamallığı olur. Tam bilmiyorum ama

Bunlardan birini secmeni öneririm. Çünkü. Diyelim yurt dışına çıkacaksın bunlarla ordada çalışırsın. Ama diyelimki muhasebe okudun.

Yada adalet.. bunlar sadece türkiye sınırında var olurlar. Hakim olsan  sadece türkiyede hakimsin amerika sallamaz :)

Ne secersen seç evrensel bir meslek olsun. Mesela Mühendis dünyada her yerde iş bulur. Avukat zor. Ancak ülkeler arası danısmanlık yapar anladın mı? Böyle düşün

Hocam, Elektronik Haberleşme öğrenciyisim şuan elektrik ile ilgili bölüm düşünmüyorum o nedenle web tasarım ve kodlamaya gelirsek derslerine ve içeriğine bakmanız yeterli olacaktır. udemy ile 2 haftada daha çok bilgi ediniriz o bölümü okumak yerine onun dışında işletme yönetimi en makul geliyor şuan banada özellikle kendi bölümüm ile ilgide girişimcilik yapabileceğim zaman işletme kurma ve yönetme konusunda asgari bir bilgiye sahip olurum diye düşünüyorum. evrensel meslek olarak en iyi üniversitede mühendislik okumak bende isterim ama daha 4 yıllık kazanamıyorum :) bunların dışında en farklısı laborant ve veteriner sağlık olmasının nedenine ilgi alanım zaten nickim ile uyumlu :)

Benim kast ettiğim dgs ile geçişti. Direk kazanmayı kastetmedim. Benim arkadaşım adaletten hukuğa , hukuktan  gitti hakim oldu. 

Yani iki yıllık demeyin güzel strateji ile iyi birseyler yapilabilir. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

Yalnız gençler devlete güvenlik soruşturmasında geçememe şansım var. özel sektöre yönelik önerileriniz olursa güzel olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

Lojistik bölümü için çok iyi deniliyor gelecejin mesleği falan. Bill Gates öyle demiş. Tabi türkiyede nekadar önemlidir bilemiyorum. 

next next next install
Toplam Hit: 2134 Toplam Mesaj: 18
aöf