Aöf Matematik Nasıl Geçilir ?
-
3 senedir geçemedim dostlar. Matematikle tek alakam 4 işlem ve çarpım tablosu. Üniversitenin verdiği kitabı açıyıorum formüller falan böyle sanki Japonca yazılmış gibi bi şey anlamıyorum.
Bi akıl verin kursa yazılsam vs sıfırdan matematik öğrenebilir miyim ?
Not : Kredili sistemde sallayarak geçmeyi denedim. İlk sınavda 40 aldım sonrakinde 20 aldığım en yüksek not bunlar oldu. :)
-
-
Benim Matematik de senin gibiydi, 4 işlemden gayrısı pek yok gibiydi.
Ankara da Murat İlkumut Açıköğretim kursuna giderek Matematik dersini geçtim.
Eğer Matematik temelin yok ise, kursa gitmek senin için tek seçenek olarak görünüyor.
-
Son 3 yılın çıkmış sınav sorularını ve kitabın ünite sonlarındaki soruları ezberleyip sınava girmeyi hiç denedinmi.?
Ben öyle yapmayı düşünüyorum.
Sıkıntımız aynı. İnternetten açıyorum sayılar rakamlar gösteriyorlar. sonra o bunu götürür bu şunu götürür kare kök denklem vs derken 2 video çince gibi gmeye başlıyor. Hayır adam kendi biliyo bizimde bildiğimizi zanndiyor.
Başka bir yöntm denedim. İlk okul 1. Sınıftan başlayım üni derslerine kadar geleyim dedim, onuda yapamadım. Demekki neymiş zamanında öğrnmek gerekiyormuş. Bize matematik zor matematik hocası öcü matemetik sevilmez diye öğrettiler. Olacağı bu.
Sıfırdan matematik öğrenmek için araltıryorum dersler hep kpss matematiği. Bağlantıyı kuramadım.
-
Antrenmanlarla matematik kitabi coz. Hem beyin jimnastigi olur hem de matematigi inceden inceye ogrenmeye baslarsin.
-
Haftasonu vakit ayırabilirsen yakınlarındaki okullarda yüz yüze dersler oluyor. Genelde matematik konuluyor. Onlara da bakabilirsin.
-
Matematiğin hangi konuları var?? Çıkmış sorulara bak (Tekders sınavında çıkanlar da dahil). Aöfün verdiği kitaptaki, konu sonundaki sorulara falanda bak. Youtube de aöf matematiği ile konu anlatımlı videolar varsa onlara bak. Facebook aöf gruplarına üye ol deneme sınavı, ders notu, makale falan paylaşılıyor yararlı olur.
-
Öğrenilerek :) ayni durumdaydım. Liseden mezun olduğumda çarpim tablosunu bilmiyordum nerdeyse.
Sifirdan başla yani ilk okul kitaplari al ciddiyim okullar açildi ki doludur raflarda. Sirayla çaliş geç.
Össye girerken +5 -2 topla demişti hoca. öyle bakmiştim hiç unutmam. Sağolsun benimgibileri seçip bi s8n8fa almişti yan sinif ayda 5 -10 konu biz bir konu bitiriyorduk.
-
aöf öğrencilerinin üniversitelerde derslere girme hakkı var. Bu öğrencilerin ders programı - dersleri kasım gibi başlıyor diye hatırlıyorum. Anadolu Üniversitesi çağrı merkezinde yetkiliydim bir zamanlar. Oradan aklımda kalmış. Varsa kafanıza takılan sorular cevaplayayım :)
şunu da belirteyim, dinlediğim çağrılardaki öğrencilerin %80'i çıkmış sorular ve kitaptaki sorulara çalışıp ezberleyerek geçtiklerini belirtiyordu.
-
Yorumlar için teşekkür ederim. Hepimiz Matematikzedeyiz. :(
-
karekök ün köşetaşlı matematik1 den matematik5 e kadar kitapları var sanırım. matematik1-2 ygs konuları olması lazım. aöf de de sanırım mat1 çıkıyor.
bu kitapları deneyebilirsin.