Apartmanda Ağ Kurulumu
-
Ağalar bu apartman dairesinde ağ dagıtımını yani internet dağıtımını nasıl yaparız.Bu telefon prizlerinden mi ne apartman katlarına internet dağıtabiliyormuşuz peki bunun sistemi nasıl bişiy ne gerekli bunun için ben diğerlerine internet verirken başka kullanıcı evinde kendi telefon prizinden interneti çalamazmı.Nasıl yapıcaz bunu aslna gibi anlatabilen varmı.
-
8-portlu hub yeterli. [20-30 TL arası bişeydi]
modem 'inden pc 'ne gideni hub 'a takcan
diğer gelenleride hub 'a bağlıycan

-
ayni apartmandaysan apartman boslugundan kablo ile dagitabilirsin.
telefon kablosundan yapayim diye ugrasma cok ugrastirir seni
-
kerim bunu yazdı:
-----------------------------8-portlu hub yeterli. [20-30 TL arası bişeydi]

-----------------------------ağa bu hubun çıkışının birini dairedeki telefon prizinden dağıtım yapamazmıyız hacım yaaa bizi kablolarla uğraştırma gözünü sevdiğim.
-
By-alper bunu yazdı:
-----------------------------kerim bunu yazdı:
-----------------------------8-portlu hub yeterli. [20-30 TL arası bişeydi]

-----------------------------ağa bu hubun çıkışının birini dairedeki telefon prizinden dağıtım yapamazmıyız hacım yaaa bizi kablolarla uğraştırma gözünü sevdiğim.
-----------------------------Senin dediğini yapmak kat kat daha çok uğraştırır ki :|
-
yaparsın çok da zor olmaz.
ilk önce hangi dairelere internet vereceksin onları belirlemen lazım.
sonra onların telefon pirizlerinden en alt katta bir yerde bütün telefon hatları birleşmiştir, orayı bulacaksın. hub'ı apartmanın girişinde bir yere koyacaksın. telefon hatlarının gittiği borulardan eternet kablolarını çekersin. şu anda satılıyormu bilmiyorum ama ben askerdeyken bulamamıştım. eternet pirizi bulup satın alırsın. hangi dairenin kablosu olduğunu bulmak için kablolara birer birer elektrik vermen lazım ki bilmiyorsan sakın yapma telefon hatlarına zarar verebilirsin veya ölebilirsin :P
-
slm neden böyle bir şey ile uğraşıyorsunki wireless sinyali dağıtan bir tane modem lazım sana anteni güçlü olsun bütün katlara gönderirsin sinyali ve hiçte uğraşmazsın...
-
Hub falan olmaz.
Switch kullanacaksın. Hub kullandığının 2nci günü broadcast ten boğulursun.
Sonrada bu modem,hub bozuk dersin.
Bakmak lazım. Hangi daireye kaç metre uzaklıkta tespit etmek lazım.
Öyle yapacağına wi-fi access point ile çözme yoluna gitmelisin.
-
hocam güzel hoşta TT net yakalarsa kitLer söLim : )
-
birde elektrik prizinden net dagıtan sistemler vardi, chip te okumustum ama fiyatlari tuzludur. hic kullanmadim.