folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Apple Harici Firmaların Saçma Sapan Ürün Geliştirmesi Ve Parakendeci Farkı Bimeks Vs.



Apple Harici Firmaların Saçma Sapan Ürün Geliştirmesi Ve Parakendeci Farkı Bimeks Vs.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Bir zaman android linux samsung tayfasındaydım ve kim ne yaparsa yapsın en iyisi buydu benim için. Rom at format at , farklı sürüm yükle farklı arayüz yükle yoluna devam et ve sıkılma. Taaki 2.5 yıl önce apple a geçene kadar. Sonra bir çoğunuzun bildiği gibi apple cı oldum. Fakat hala da diyorum ki karşı taraf güzel bir ürün yapar bunu satar onu alırım. Mesela huawei yi beğeniyorum Amma velakin.

    Apple harici tüm firmaların yeni ürün üretirken hep bir ileri bir geri gittiğini nokia nın yıllarca aynı telefonları farklı renklerde tekrar piyasaya satarak dünya paralar cukkaladığını gördüm. 

    Örnek misal verelim. 

    google talk cıktı sonra hangouts çıktı bu 2 si aynı işi yapan 2 program sonra google allo çıktı buda aynı işi yapıyor sonra google duo çıktı. Şimdi 4 programın tek amacı var karşındaki ile internet üzeri iletişim kurmak aynı zamadan android message i de eklersek google elinde hepsi birbirinden boktan 5 tane mesajlaşma iletişim yazılımı var , apple da ise hepsini bir arada yapan 1 tane imessage var. Adamlar her yıl 1 ürüne ekleme yapa yapa üzerine ekleye ekleye gidiyor google ise yok birine video konferans ekle diğerinden sms i çıkart kendi bokunda boğuluyor. 

    Misal başka örnek verelim.

    Alcatel markasını bilen bilir , bu adamlar cep telefonu da üretiyor ve türkiye fiyatları ve cihazları da oldukça iyi fakat marka bilinirliği olmadıgı için ucuzada satsa satamıyor neyse geçen bunların eğitimi için biri geldi şirketten yetkili , bana 2 tane yeni model tanıtıyor birinde telefonu ters bile açsanız steryo hoparlör sayesinde açtıgın anda alt kısım ahize üst kısım mikrafon oluyor yani ters açınca bile düz ses geliyor sana yine bir kaç böyle değişik özelliği var , diğer tanıttıgı cihaz da ise metal kasa ve parmak izi okucuyucu var. Dedim ki metal cihaz da neden steryo ses yok neden ters açma muhabbeti yok madem yapabildiniz bunu eee o zaman model olmaz dedi , iyi de 2 cihaz da da eksik özellik var birinde başka bişi birinde başka bişi eksik.  Apple iphonelarda ise kulaklık çıkışı muhabbeti bana göre mantıklı oldugu için hep bir ilerleme var eksilme yok. Adam üstüne ekleye ekleye gidiyor.

    Diğer örnek 

    Samsung s6 serisi ile metal kasaya geçti s6 ve note 5, fakat  insanların ihtiyacı yok ve telefonu yavaşlatıyor diye hafıza kartı girişini kaldırdı bu adamlar , bunu yapan samsung dünyanın en çok harici sd kart ve ssd üreticilerinden biri  yani kendisi de biliyor ki sd kart kaliteliyse class 10 gibi yavaşlama yapmaz ek depolama olarak kullanacaksın sistem dosyaları gene telefonda kalacak , sonra aynı adamlar 1 sene sonra dediler ki harici depolama koyduk mis oldu eee geçen sene gereksiz diyordun insanların ihtiyacı yok diyordun ? hadi apple ilk günden beri harici depolama koymuyor ki bence koymalı bu arada sen niye vaz geçtin ?

    Diğer örnek 

    ilk 64 bit işlemciyi AMD yaptıgında intel 2 ve 4 çekirdekli işlemcilere yogunlaşmıştı ve o gün 64 bit işlemci potansiyelini kullanabilecek yazılım olmadıgı için intel deli gibi çift ve octa core işlemcleri satarken AMD okadar satış yapamadı XP li yıllardan bahsediyorum bu arada. Fakat aradan yıllar yıllar geçti ,  apple 64 bit işlemciyi telefonuna koydugun da dediki ben telefonun yazılımını da marketinndeki uygulamaları da 64 bit uyumlu yapacağım yani cihazın gerçek performansını tüm uygulamalar gösterecek , aynı sene dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden Qualcomm dediki 64 bit işlemci mobil için gereksiz siz 8 çekirdekli işlemcilerimize bakın ( 10 yıl önce intelin amd ye dediği gibi ) aslında mantıklıydı. Fakat apple ios u da marketteki tüm uygulamaları da zorla 64 bit e çevirince gerçek performans farkı ortaya çıkınca 3 ay sonra qualcomm 64 bit işlemci tasarlamaya başladıklarını ve yakında üreteceklerini duyurdugunda 64 bit android sürümü yoktu bile. 

    Diğer örnek

    İlk parmak izi okuyucusunu telefona apple koymadı. Motorola da çok daha önce hemde ucuz modellerinde vardı , hatta o modelde kevlar bile vardı ( ekstra dayanıklı doku ) fakat o kadar uygunsuz yerde idi ki kimse motorola cihazlarını parmak izi okuyucusu için almdıgı gibi o telefonu kullanan çogu kişi o özelliği kullanmadı bile. Fakat apple parmak izi okuyucusunu düzgün çalışan ve markette alışverişe de onay veren şekilde telefonuna koydugunda diğer üreticiler onla dalga geçti. LG knoc code ile dediki uyurken sevgiliniz parmak izinizi kullanır telefonu açar fakat bizim milyon kombinasyonlu knoc code umuz var , 1 sene sonra LG telefonlarına parmak izi okyucusu ekledi. 

     

    Şimdi ben diğer üreticiler adına apple kullandıgım halde üzülüyorum , Huawei yi seviyorum dedim çünki CarlZeiss den sonra adam akıllı kamera işine el atan tek firma oldu (nokia carlzeiss iş birliğinden bahsediyorum ) leica ile gerçekten iyi iş çıkardılar ve devamı da geliyor , fakat adam bir akıllı saat yapmış Huawei Watch , cihaz ne kadar güzel tasarım ve donanım olarak , 1 sene sonra o saatin devamını üretiyor iğrenç bir cihaz. Yine motorola bakıyorsunuz çok güzel bir akıllı saat yapmış , devamı gelmiş 1 sene sonra yine güzel 6 ay sonra diyor ki vaz geçtik yazılım desteğini de çektik bok gibi kalın ortada.

     

    Şimdi siz bu markalara nasıl güvenip cihaz alacaksınız ? daha 18 ay yazılım güncelemesi desteği veremeyen firmalardan bahsediyorum. apple da cihazlar 5 sene güncelleme alıyor yüklersin yüklemezsin sana kalmış fakat diğer tarafta adam 1 sene sonra malını unutuyor çünki malın kıymeti yok ve değer kaybetmiş.

     

    Lenovo çok seviyorum , lenovo laptop kullanıyorum , servisi aradım SSD takacam dedim ssd yi size yollayayim siz takın işçiliğini vereyim garantiden çıkmasın makına dedim sizin laptop ssd desteklemiyor dedi , dalga mı geçiyorsun  HDD ile SSD aynı şey giriş çıkış aynı sata aynı neden desteklemiyor adam bana cevap veremiyor , deseki takamıyoruz eyvallah çalışan mühendis yada tekniker her neyse benle iddalaşıyor yok cihazınız destekemiyor diye. Aldım Samsung Evo 850  gümbür gümbür kullanıyorum ?  Apple müşteri hizmetlerini yada Netflix müşteri hizmetlerini arıyorum adamlar o kadar bilgili konusunda bana yardım ettikten sonra başka yardımcı olabileceğim birşey varsa söyleyin lütfen memnun olmadıgınız birşey varmı diyor. Samsung müşteri hizmetleri ile tartıştım telefonda servisteki chazı yok diyorlar bana seri numarasından takip yapamıyorlar daha,  kadın diyor ki  isminiz mahmut vandan arıyorsunuz ulan dedim ne mahmudu ne vanı  ismim tayfun bodrum dan arıyorum nereye bakarak söylüyorsun o bilgileri daha konuşmayı bilmiyor dediğimi anlamıyor problemimi anlamıyor bana birşeyler anlatma sorun çözme derdinde bile değil telefonu kapatıp sktr çekme derdinde. Şikayetçi oldum sonra o ayrı konu.

     

    Sadece tek bir yönden değil geniş açıdan bakmaya çalışıyorum. Parakendecileri örnek alalım.

    Bimeks e gittim yakında o var diye genelde oraya gidiyordum ve memnun olduyordum genellikle.  Abi işe yeni elemanlar almışlar , sordugum her soruya yanlış cevap veriyor. 

    Örnek televizyon aldık philips önce dediki garanti geçerli olabilmesi için philips servisinin evinize getirip kurması gerek , zaten buraya kadar problem yok sonra demesin mi sizin evinizin oldugu adrese philips servisi gelmiyor , dedim ki nasıl gelmez bodrum sınırı içinde sen satıyorsan bunu bodrum sınırı içinde getirip kurmak zorunda yok efendim gelmiyor vs vs siz tv yi alın evinize götürün philips i arayin gelsinler evinize kursunlar.  Ertesi gün eve  götürdük tv yi philips i aradık hem verdikleri numara yanlış çıktı önce sonrada adamlar dediki biz getiriyorduk evinize siz niye götürdünüz. 

    Yine bimeks çamaşır makinası bakıyoruz istediğimiz marka model bulduk bakın TV felan laptop değil kocaman ÇAMAŞIR makinesi. Adam demesin mi aynısını alıp eve götüreceksiniz servis çağıracaksınız gelip kuracak. Dedim öyle şey mi olur , olur dedi böyle dedi. Dedim geçen sefer de aynısını dediniz adamlar geldi yok öyle bişi dedi. Bosh u arattım 10-15dk bizi beklettikten sonra dediler ki evet haklısınız evinize gelip kuruyorlarmış ulan insanda mantık olsun az. Bizim firma AppleTv alana evine gelip kurulum yapıyor müşteri isterse adam çamaşır makınasını kendin götürecen diyor. 

     

    Diğer bir Türk firmasına gelelim. 

    Netflix i aradıgınız yada chatleştiğiniz zaman düzgün cevap alıyorsunuz adamnar net , bunu destekler bunu desteklemez diyor , fakat digiturk blutv veya başka bir yerli firmayı arıyorsunuz adam hep yuvarlak cevap veriyor şöyle olabilir de böyle olabilirde vs. Net hiç bir cevap yok.

    TurkTelekom 

    ben dünyada bu kadar yüzsüz firma görmedim dünyanın en kötü çekim kalitesine sahip olupta çekim gücü reklamı yapan başka bir firma varmıdır acaba? Mesela fanta gelip biz kola tadındayız bizi alın diye reklam yapıyormu ? senin pozisyonun belli fiyatın belli oraya oynayacaksın , Turkcell ben en ucuzum diyor mu ? Vodafone ben en ucuzum diyor mu ? 

     

    ABD ve ingiliz kökenli olmayan bütün firmalar hep bir aksamalı çalışma sistemine sahip. Almanlara bakmayın türkiyede VW iyi bir marka VW yi severim fakat geçen sefer serviste sabah 9 akşam 6 bekledim ilk benim araç girdi son benim araç çıktı istediklerimin bir kısmı bitmemişti sadece personel iyi diye laf söylemedim. 

     

    Samsung a bir cihaz yolluyorsunuz adam herşeyi bozuk , bir geliyor tüm parçaları söküp tekrar takmışlar hepsi değişmi insan bi cihazı değiştirir astarı yüzünden işçilik yüzünden daha pahalı değilmi böyle hizmet vermek ?  Logitech e kulaklık yolluyorum çok basit bir hatadan adam değişim yapıyor 5 lira ona gelişi zaten müşteri memnuniyeti sağlıyor sonra tekrar logitech alıyorum apple cihaz gönderiyorum adam değişim yapıyor bizim hatamız diyor aq diyorsun 5000 TL ama insan gibi muamele , diğer tarafta ben aynı hatadan 10 defa servis cihazı yolluyorum servis diyor ki belirtilen hataya raslanmadı test ediyoruz bozuk.

     

    Neyse gece gece sinirlerim bozuldu yazayım rahatlayayım dedim.  Bende ara ara müşterilerime dengesiz davranabiliyorum ama elimden geldiğince en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum o an yapabileceğim birşey varsa yapıyorum yapamıyorsam da söylüyorum. Biz bir problem yaşıyoruz bırak destek almayı sizi dinleyen insan yok. 

    Oyüzden siz iş yaparken lütfen sevmediğiniz işi yapmayın ,  yapıyorsanız da en azından iyi yapmaya çalışın. İşini iyi yapan insan hiç bir zaman kaybetmez. 

     

    not : Başka bir örnek 

    Microsoft desem yeter mi bilmiyorum , dünyanın en güzel mesajlaşma yazılımlarından birine sahiptin MSN gibi , daha ciddi rakipleri yokken sistemi kendin çökerttin ,sonra hazır skype i aldın onu da piç ettin. Öyle bir firma ki kötü de ürün yapsa iyi de ürün yapsa kurumsal bağımlı müşeriler sayesinde tekel oldugu için herşeyi batırabiliyor ve para kaybetmiyor. Sırf batırmak için nokia yı alıp Windowsphone muhabbeti yaptılar ,  bu telefonlar şirkete geldiğinde hepsinde prim desteği vardı ve çok iyi servis vardı KVK öncelikliydi , 1 sene sonra destek birden kesildi , koca ülkede wp lere bakan tek bir servis bıraktılar onlarda bakarsa yardımcı olursa,  adam kılıf alacak YOK , arka kapak alacak YOK batarya alacak YOK , sonra diyor ki bu amına kodugumun telefonunu bana iyi dedin sen sattın şimdi hiç birşeyi yok nereme sokayım bunu ? Öyle birşey ki windows işletim sistemine sahip aktarım cihazı  symbian bada ios ve android cihazları tanıyor ve aktarım yapıyor fakat Windowsphone cihazları tanımadıgı için aktarım yapamıyor. İşte microsoft dediğimiz firma böyle bir firma. 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Muhabbetleri uzattıgım için tekrar tekrar özür dilerim ama gerçekten delirdim artık.  Ürettiği yazılıma destek vermeyen firmalar , sattıgı ürüne destek vermeyen firmalar ,ürettiği donanıma destek vermeyen firmalar, Siz müşterisi olduktan sonra sizi görmeyen bankalar vs. böyle uzar uzar gider bu.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    Ne dolmuşsun be babacım.


    Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    -Alcatel'i Nokia aldı. Bir modele özellik koyup diğerinde koymamasına şaşırmamalı. :) Kald ki tüm Android telefonlar öyle.

    -Samsung S6'da hafıza kartı girişini kaldırdı amaçları iPhone gibi yüksek hafıza istiyorsan fazla para ver diyebilmekti beceremediler.

    -Televizyonlarn kutu açılışını servis yapar. Zira LED televizyonların ekranları çok hassas. Kutuda taşıma sırasında ekrana darbe aldıysa ekranı kırılmış olabilir. Kutuyu sen açıp kutudan kırık çıktı dersen kimse inanmaz. Ancak kutuyu servis açar ve ekran kırık çıkarsa tutanak tutulur kırık ekranlı televizyonu alıp 1 hafta sonra yenisini getirirler. Tecrübeyle sabit.

    -Microsoft'un Windows Phone mubabbeti çok iyi başladı geleceği vardı ancak Microsoft üstüne düşmeyince unutulup gitti. Şu makalede güzel bilgiler verilmiş bununla ilgili : http://www.enpedi.com/2016/03/andersenden-masallar-windows-phone.html?m=1

    -Microsoft geleceği olmayan giderek yok olacak bir firma. 

    -Volkswagen'in servisi kötüdür. Kaldı ki genel olarak markaların resmi servisleri müşteriyi öpme üzerine kuruludur. Türkiye'de ucuza arabaya binmek istiyorsan Bursa ve Adapazarı'nda üretilen markaların modellerinden alacaksın.

    Türkiye'de genel olarak bi yarabbi şükür anlayışı var. 10 lira verip 3 liralık hizmet alıyor adam buna şükür diyor. Abicim ben bir mala 10 lira verdiysem 10 liralık karşılığını beklerim. O yüzden artık 5 kuruş fazla ver kırmızı olsun anlayışındayım. Ucuz mal almaktansa kendimi zora sokup pahalı ve kalitesini alıyorum ki kafam rahat olsun.

     

    mkyb tarafından 25/Mar/17 00:26 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    telefonları çok abartıyorsunuz, 10 sene önce olsaydı abartmanız doğaldı fakat şu an her telefon üç aşağı beş yukarı aynı işi yapıyor. telefonlar hakkında bu kadar yazmaya üşenmemişmi adam diye düşündüm okurken. (ama okudum) bokistanda yaşadığımız için satış sonrası destekte firma ağzımıza sıçsada bişey olmuyo. bu yüzde apple biraz ilerde diyebiliriz. onun dışında zaten alım gücü  düşük olduğu için insanlar telefonları fiyatına göre sıralayıp alabileceğini alıyo. iphone 7 ya da s7 alacak parası olan adam gidip motorola almıyo. bu yüzden youtube da ki en detaylı telefon inceleme videoları hindistandan falan çıkıyo (adamlar fakir, her entegreyi tek tek hesaplıyolar heralde). 

    xiaomi piyasayı ciddi anlamda değiştirdi, şimdi onlarda çöküş dönemine girdiler. adamlar güzel bi iş modeli oluşturdu. maliyeti düşürmek için telefon satışında aracıyı ortadan kaldırdılar, direk sitelerinden sattılar. yedek parça cart curt içinde aynısını kovaladılar. ama aletlerin ucuz olması dışında bir özelliği yok. bu başarıyı görünce diğer markalarda atladı tabi (huawei nin honor serisi, leeco falan). e şimdi xiaomi nin bi özelliği kalmadı, yavaş yavaş silinecek o da.

    microsoft konusunda nadya abimiz muhtemelen toparlayacak, nokia yı hiç satın almamış gibi davranıyolar zaten. herkes bok atsada teknoloji piyasasında en çok yenilik getiren firmalardan biri microsoft. (yenilikleri tutmamış olabilir). surface serisi de çok güzel, param olsa surface book alırdım. adamlar 2 si bi arada diye bi konsept yarattı mesela, windows 10 öncesinde yoktu böyle bişey. yakında universal windows platform ile birlikte yeni bir referans cihaz  çıkaracaklarını düşünüyorum, zaten microsoftun ardından hp, dell gibi partnerleride dalar olaya.piyasa zenginleşir. hem tablette hem desktopta hem de telefonda aynı uygulamanın çalışması developerları da çekecektir, muhtemelen xamarin e de ayar çekip çok az kod değişikliği ile aynı uygulamaları ios ve androide portlamayı da kolaylaştırırlar. 

    bi de şu geek markaları var, fiyasko olacağı belli olan işe giriyo adamlar (oneplus, peeble falan). zaten geek adam pinti adam, pinti olduğu için araştırıp ucuzunu almaya çalışıyo.

    umarım gerçekten hayatımızı kolaylaştıracak yenilikler gelir. 


    black implies white, self implies other, life implies death.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Şubat/2016
    Erkek

    Tayfun abi o kadar yazıyı tek tek okudum vallaha :D

    Nasıl yazdıysan iphone alasım geldi

    Özetlemişsin herşeyi parmaklarına sağlık


    Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    tam cevap yazacaktım sonuna geldim bi baktım sensin vazgeçtim :D çünkü buna benzer her yazında sana aynı şeyleri yazıyorum ve sen tekrar tekrar apple fanlık yapıorsun :D o yüzden yazmadım.

    bu işlerin içindeyim ama gizli tutmamız gerektiği için söyleyemiyorum.

     


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    yıllardır beni rahatsız eden ama aktarmak için kelime bulamadığım şeyleri dökmşsün.

    dediklerinde bana ters gelen bir şey yok :D

    tamamıyle katılıyorum hocam.

    aynı sebeptendir ki 35 tlye TTde kullandığım tarifenin aynısını turkcellde 80 liraya kullanıyorum.

    altını çiziyorum kullanıyorum :)

    geçen hafta bi müşteeri temsilcisi atarlandı ( acayip sinirliydim baya taşak geçtim. onlardan kaynaklı bir problem çünkü)

    sonra aradım tekrar o kız hakkında şikayet oluşturdum.

    adamlar 50 kere aradı sorununuzu hallettik aga yapmamızı istediğin bişey var mı diye.

    yok saol dedim bu ay baktım fatura 0 tl gözüküyo :D

    aradım ne akla hizmetse fatura yansıtmıcaz bu ay sorry filan dediler :)

    gel de başka operatör kullan.

    tt ve vodafone kullanırken daha temsilciye bağlanmadan zaten sinir krizi geçiriyodum amk.

    şu an paltinium tarifede maksimum 38 saniye sürdü temsilciye bağlanmam.

    aveada 10dk beklediğimi biliriim.

    hatta vodefoneda inanmazsınız 13 dk bekledim en son ifrit oldum kapattım teli mk.

    aynı dediğin gibi @mkyb 3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun amk

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    vodafone da 10 tt de 15 dk dan fazla beklediğimi biliyorum 3gb netimi yedi diye tarife 50tl lik indirim yaptırdım hattıma. tcell de eksik evrak oldumu bayi ve turkcell 100 defa seni arar abi hattin kapanacak gel eksik evrak var tamamlayalım. tt de hat kağandiktan sonra bile arayip haber vermiyorlar sorunun ne olduğunu bulmak sana kalıyor. 

    ancak her zaman şu var bazı firmalarda da çalışanlar müşteriye göre değişiyor. günde 10 kişinin girdiği ancak girenlerin yüksek segment cihaz aldığı marina mağzası ile günde 2000 kişinin girdiği 1000 sadece fatura ödediği kalanında ucuz cihaz aldığı yerdeki personel bir süre sonra beyin amcklamasına uğruyor. 

    tt de de insanların kötü olduğunu değil çalışma ortamına uyumsağladığını düşünüyorum biraz şirket politikası. servis cihazlarındaki gibi bozuk olduğunu test ettiğimiz cihaza adam cihaz samsung standartlarında çalışmaktadır yazmış 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atlas
    Atlas's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek

    Demekki ilk tercihlerimi hep iyilerden yana kullanmışım ilk hattım turkcell ilk akıllı cihazım iphone ve hala o şekilde ilerliyorum pahalı mahalı gözüme gelmiyor aldığım hizmete bakıyorum 


    -
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek


    Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
Toplam Hit: 3603 Toplam Mesaj: 15
linux apple samsung amd lg apple intel microsoft samsun huawe