Apple, Mac Fiyatlarına Yine Zam Yaptı
-
Evet bugün itibariyle yeni zamları gördük arkadaşlar. An itibariyle retina ekranlı en ucuz Macbook Pro, 5.199 TL olmuş. Doları mı bahane etmek lazım bilmiyorum, ama alım gücümüzün ne kadar düştüğünü görmek oldukça kolay. Aslında sadece apple değil, işe yarar birçok laptop fiyatı yükseldi son zamanlarda.
Not : Benim fiyatta zam yok arkadaşlar :) İlan günceldir, uygun fiyata garantili macbook almak isteyenleri beklerim.
http://www.tahribat.com/forum/satilik-macbook-pro-retina-13-inc-mid-2014-1-yil-212203
-
Mac serisi bilgisayarlar harbi çok pahalı. Sırf tasarım olarak görüyorum açıkçası nedir bu bilgisayarların özelliği?
-
mkyb bunu yazdı
Mac serisi bilgisayarlar harbi çok pahalı. Sırf tasarım olarak görüyorum açıkçası nedir bu bilgisayarların özelliği?
iş yerinde 27" imac ve pc kullanıyorum. mac te sadece excel ve illustrator kullanıyorum(nadir) onun haricinde dönüp baktığım yok. Yanımda şekil olsun diye duruyor. Autocad bile lag yapıyor. Bu sistemde tüm dünyada autocad kullananların ortak sorunu. Ram ilavesi yaptılar alt sistem yüklediler yine aynı.
Açıkcası ben çok ayrı bişey olarak görmüyorum.
-
@Erdem abi sagolsn kendinden macbook air aldim.
Alana kullanana kadar hep elestirmisimdir. Şüphelerin vardı.
Ekran 13inc.
23 inç IPS. Monitor aldim. 1 adet display miniport.
Front end
PS,fw,dw çatır çutur çalışıyor. Daha kastigini görmedim sukur.
Bu maçın 3 kat özellikli laptopunu kullandgm yanında halt etms
-
Bende autocad haricinde kasma görmedim. Ne autodesk firmasından ne apple dan bu konuda hiç bir çözüm önerisi yok.
O paralara pc toplasan çok daha güzel bir makine toplanır bence. Çok özenilcek bişi yok açıkcası ben bunu diyorum
-
ZaZu bunu yazdı
Bende autocad haricinde kasma görmedim. Ne autodesk firmasından ne apple dan bu konuda hiç bir çözüm önerisi yok.
O paralara pc toplasan çok daha güzel bir makine toplanır bence. Çok özenilcek bişi yok açıkcası ben bunu diyorum
Aslında benim konuda biraz yazmıştım, buradan da devam edelim :) Hocam fiyatlar gerçekten yüksek, ancak mobil kısım için konuşuyorum, macbook pro gerçekten farklı bir ürün. Şu an mesaj yazdığım laptop, üst düzey donanıma sahip bir laptop. Yüksek hızlı i7 işlemci, yüksek kapasiteli ve hızlı ssd, 16 gb ram var. Yani apple almayan bir kullanıcının tercih ettiği bir ürün diyebiliriz. İkisini de kullandığım için rahat kıyaslama yapabiliyorum. Mac OSX İşletim sistemi, işlemlerinizi hızlandırıyor. İşi bilgisayarla olan insanların performansını arttırıyor.
Şarj süresi, malzeme kalitesi, görüntü kalitesi, ses kalitesi, touchpad kalitesi ve kısayollar. Yani neredeyse, windows kullanacak bir insana bile apple önerebiliyorum. Apple cihazın uyku modundan uyanıp, sanal sistemde duran windows sistemi açıp işinizi halletmek, üst düzey windows yüklü laptoptan daha kısa sürede halledilebiliyor. Bu aslında çok saçma, ama gerçek olan bir durum. Mesela HP firmasının windows için yayınladığı driver ile sorun yaşarken, apple donanımda windows için yayınlanmış sürücü sorunsuz çalışıyor. Bu durum komik ama gerçek :) Tabi ihtiyaç duyulan uygulamalara göre seçim yapmakta fayda var.
Ancak şu an ki fiyatlara baktığımızda da, yurtdışından almak dışında pek yanaşmamak gerektiğini düşünüyorum. Araba parasını bilgisayara istiyorlar :)
-
sadece apple ile alakali bir durum değil bütün teknoloji ürünlerinin artı fiyatları
-
orospu cocukları sıparıs verecektım bu ara
-
hipokondriyak bunu yazdı
Hocam reklam gibi olmasın ama benim ürün de temizdir eğer düşünürseniz :)
Bu arada iphone 5s fiyatlarında 200 liralık düşüş olduğu söyleniyor.
-
akustikelektrik bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdı
Hocam reklam gibi olmasın ama benim ürün de temizdir eğer düşünürseniz :)
Bu arada iphone 5s fiyatlarında 200 liralık düşüş olduğu söyleniyor.
ben cantaya atmalik 11' dusunuyrm hocam bir tane 13 isime yaramaz yine de sagol
-
applendan kaynaklanmıyor bu zamlar türkiyenin vergisi bu :)