Araba İle Motoru Düşürmek
-
Nomm bunu yazdımkyb bunu yazdı
İki tarafta suçlu. Motordakilerde kaskta yok Allah'tan düştüklerinde kafayı yere vurmuyorlar. Araba sahibi cinayete teşebbüsten yargılanmalı.
Yanlış düşünüyorsun dostum iki tarafta suçlu değil tek suçlu araç sahibi orada kasti bir hareket var bende motorsiklet kullanıyorum ve kısa mesafe de kask takmadığımda oluyor. Motorsiklet giderken araç aniden önü boş olmasına rağmen fren yapıyor ve motorsikletin dengesinin bozulmasına sebep oluyor. Motorsiklet ne tarafa yöneleneceğini bilemediği için iki şeriti ortalıyor araca çarpmamak için.. Araç sahibine haklı olarak bağrıyor. Araç sahibinin yaptığı hareket ise filin fareyi ezmesine benzer adam öldürmeye teşebbüsten yargılanması gerekiyor.
Motor normal süratte ilerliyor bunun kask ile bir alakası yok, aşırı süratli değil burada motorsiklet sürücüsünün herhangi bir hatası yoktur. Bu sebeple ki trafikte kimseye sataşmayacaksın. Hele ki Türkiye de yaşıyorsan,
Mesela Ben şuan aracımda şöfor kapı cebinde 400 Volt şok verebilen bir cihaz taşıyorum. Artı bir adet arka koltukta alüminyumdan aslan başlı içinde kılıç saklı bastonum var.
yani araçtan o saydığın ekipmanların biriyle bile inmeye kalksan anlık sinirime göre ya çeker vururum seni yada basar giderim.kılıç çekmek nedir amk ?
hic bulasmamak en iyisi :) -
amk arabaya biri tekme attı diye arabadakine bi bok olmaz. götün yiyorsa motorcuyu takip edip hepsini tokatlarsın.
hiç bir şekilde tahrik altında bile sayılmadan direk cinayete teşebbüsten yargılanmalı bence araçtaki.
ama motorun üstündeki orospu cocuklarının da agzı yüzü kırılmalı.
-
RETRET bunu yazdıEasx bunu yazdı
Araç sürücüsü maximum kasten adam yaralamayla yargılanır. Oda ifadesini sağlama alırsa kasten olmaz. Adam öldürmeye teşebbüsle yargılanmak biraz zor bişey hocalar.
Yalnız şunu es geçiyorsunuz motorcu ilk adam öldürmeye yada yaralamaya teşebbüs eden kişi. Yanlış görmediysem arabanın camı açık.
Motorcu olduğum halde söylüyorum bu dızolar yüzünden hepimizin hayatı tehlikeye giriyor trafikte. Adamın arkadan vurup düşürmesi elbette yanlış. Ben olsam iner patates ederdim .
Ama ilk kastedende yine motorcular. Ayrıca bazı arkadaşlarında dediği gibi olayın önceside olabilir. Belki biraz geride araç motorlulara bir daha kastetti.
Zaten onlar motorcu değil motorlu. Arkadakinin leylek ayaklarına bakılırsa o araba fren yapsada yapmasada orda düşeceklerdi. böyle bir araç kullanma şekli yok. Adam belkide hayatlarını kurtardı. Bir daha böyle bir bok yemezler
20 km üstü hızla kasksız motor süren kişinin düşmesi durumunda başını yere vurma ihtimali ve ölüm riski her trafik kursunda anlatılır ki bu müfredatta var. Dolayısıyla kasten adam öldürmeye teşebbüsten yargılanabilir kamu davası açılırsa ki açılmalı zira yapılan şey kasıtlı ve bilinçli olarak yapılıyor. Gelişmiş bir ülke olsa o motorlular öyle dolaşamaz cart diye içeri alırlar kamu hizmeti cezasına ve para cezasına çarptırılırlar, fransada kasksız motor sürdü diye bir ay sokak temizledi eleman.
Yok hocam demek istediğim müfredatta olsada yasada olsada malesef öyle olmuyor iş yargıya geldiğinde. Adalet sistemi biraz garip işliyor. Yargılanmamalı demiyorum yargılanmaz diyorum :)
Ki kaynak doğrumu bilmiyorum ama araç sürücüsüne 600 küsür lira ceza kesip yollamışlar.
Allaha emanet makine sürüyor iki tarafta. Sert konuşunca yanlış anlaşılıyor ama bir gün bu gerizekalılar yüzünden birimizin yakınlarına yada kendisinede birşey olacak. Bunların trafikte gezmeleri bile adam öldürmeye teşebbüs
-
sosyal medyada araç sürücüsünün "yanımda kız arkadaşım varken önümü kestiler" gibi yorumları dolaşıyor gerçek mi sahte mi bilemedim. Öyle bir durum var ise adam haklı
-
motosiklet kullanıcı olarak şunu söylemek istiyorum
böyle bir motosiklet kullanma şekli şekli yok arkadaşım kask yok ekipman yok büyük ölçüde eminim ehliyette zaten yoktur biz bunlara apaçi diyoruz bunlar genellikle pideci lahmacuncu komisi veya hırsız vs oluyorlar
bir kere motosiklet sürücüleri afedersiniz apaçileri bu tarz araç kullanamaz onların yanlışlığı ve onları bağlayan bir durumdur cezasını polis verir burada olayı değerlendireceksek otomobil sürücüsü suçludur
Her ne olursa olsun adamın böyle canına kastedecek kadar o.ç bir sürücü olamaz böyle de bir şerefsizlik adilik yapamaz araba sürücülerinde de çok yavşak var motosikletçiye saygı duymayan onları trafikte yok sayan üstüne kıran vs bu olyda ki araç sürücüsü kasten adam öldürmekten yargılanmalı ağır ceza almalı
nice katil ehliyetini kasaptan almış yavşak otomobil sürücüsü var mı var hepsi nasıl aynı kefeye koymazsam tutup burada bütün motorcularıda aynı kefeye koyulmaması gerekir burada bütün motorcular aynı kefeye konulamaz
bir de böyle asarım keserim motorcuları inerim döverim öldürürm vs gibi konuşan ararç sürücülerine yalvarıyorum trafikteyken benim karşıma çıkında o kullandığınız 4 teker hangi arabaysa otomatik araç bile kullansanız vites topuzunuzu sizin o narin götünüze soku vereyim ama çıkmıyor ki malesef anca yavşakça altındaki araca güvenerek sıkıştırıyor insene dururup arabayı yiyorsa
her neyse burada dururm bellidir kasti cana kast ettiğinden araç sürücüsü suçludur ya ölseydi o motorlular değecekmiydi her ne olursa olsun
kız arkadaşım mız arkadaşım mevzuları palavra geçin onları o yapılan adiliği örtmez dediği gibide olsa bu yapılmaz -
-
DaSpOnGe bunu yazdı
:)))
