Araba Motor Suyu Eksiltmesi
-
Arkadaşlar 2001 model renault megane araba var babamın dedigine göre hararet olmamasına rağmen su eksiliyor ortalama 170 km de minimum a geliyor max tan sizce nedeni ne olabilir ?
-
Muhetemelen hortumlarda kaçak vardır, boya salıp yerini tespit ediyorlar, hortumları yenileyince ve su hazensini yenileyince sorun çözülür. bulması zor bir olay... bir diğer ihtimal yağa su karışıyordur, durmadan su eksiltir.
-
Radyatör Delinmiştir. Başka ne olabilirki....
Yada Motor içinde Devri daim de Vardır bir sızma...
-
Mutlaka baktır..Motoru indirmek zorunda kalabilirler sonra..
-
çok şükür havasoğutmalı motor kullanıyorum.
-
hocam dikkat et hararetine conta yakarsa motor yaptırırsın
-
hafız arabayı çaıştır bi 5 dk çalışsın sonra bi kişi daha bul o kişi gaza basın arada biraz yüklenerek arabanın ön kısmında kocaman fan gibi bi şey olur o radyatör. radyatörden çıkan hortumlar olur onlar motor suyu deposuna ve araç motoruna gider. gaz batığında eğer o hortumlarda sızma var ise ( hortum eskmiş ise ki büük ihtimal öyle delikler oluşur ve suyu dışarı atar.) masrafın en fazla 30 lira eğer motor içindeyse sorun kapasiten değişir masrfın 100 lira minimum. ve arabayı boş yere çalıştırma yoksa conta yakarsın o zaman masrafın minimum 1500 lira o da ahlalklı sanayiici minimum fiyatı
-
Eyvallah hocalar yarın yola çıkmam gerek cuma kesin ilk isim o olacak bence hortum ama bakalım sık sık harareti kontrol edeceğim fırsat buldukça suyuna acip bakarım arabanin , servise baktıracagim
-
bu su yüzünden canı yanan birini tanıyorum. su bitiyo motorda, hareret göstergeside bozulmuş. motordan bi sesler geliyo. ekzoz dumanı kararıyo filan gerisini sen düşün. artık arabayı çalıştırmadan önce her defasında suyunu kontrol ediyo. ne yağ nede başka bişeye bakıyo. sadece su.
o yüzden sık sık kontrol etme. sık sık su ilave et. hararet göstergende bozulabilir. işin çok mühim değilse bence önce arabaya baktır. ufak bi servis parasıyla halledebilecekken motorunu indirmesinler aşağı
ajan1111 tarafından 16/Ağu/12 00:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Uzun yola gidiyorsun sıkıntı yaşarsın benım başıma geldi..Araba her durdugumda su koyman gerekiyor..Motor suyu tüketiyor akıtmada yapmıyor..
Ama motor sıcak oldugundan suda koyamıyorsun..Motoru yakarsın..
-
hocam conta yakarsan motoru kucağına alırsın, su ekleye ekleye sanayiye git sağa sola gitme gezme.