Araba Tamirinden Anlayanlar İçeri
-
hocam pme bak benı aramanı beklıyorum
-
hacım ikinci posta bak, düzenliyorum orayı.
-
Hocam aksilik üst üste gelme olasılıgı var yag ışıgını sıktır et manuel kontrol et yag cubuguna bak eger yag cubugu yoksa 1 2 lıtre yag al zaten uzun zamandır yag koymadıysan eksılme kesın mevcuttur 1 2 lıtre yag destekle bakalım alıyormu yagı alıyosa samandıra takılmıstır yag sınyalını vermıyor falan fıstan bana ılk soyledıgınde aklıma bobınde nem olacagı geldı yanı.
Başımdan geçen bir olayı anlatayım belki nekadar sacma bırsey oldugunu anlarsın dayım elektrık-elektrnık ustasıdır .
Üniyi onun bulundugu sehırde okudum ve kendısınden teknık olarak muhtesem seyler ögrendım diye bilirim
birgün bir fabrıka CNC tezgah var arkadas servis geliyor yapamıyor o geliyor yapamıyor bakım ıcın 3 - 5 para isteyen oldu neyse dayımıda tanırlar oo sehırde elektırık uzerıne bız gıtık bende cırak muhabbelsıyle takıldım pesıne
neyse arkadaş tezgahın tum elektırık aksamının kapaklarını actık ordan surdan burdan falan muahbbet ederek dusunurken oturdu bıseyler yaptı falan sonra bana dedıkı 2.mavı kapaktaki kabloyu bagla bagladım falan abi bi start :) catur cutur calıstı cıktık muhasebeye 2.500 tl aldı
arabaya bindik dedım dayı nasıl oldu
dediki sence nolmus olabılır dedım ne bılım dedı bagladıgın kablo varya ee dedı fare kemirmişti :):) ee sen niye ugrastın dedım dedı ugrasmasam bu parayı alamazdım :) dedım haa sıktır yanı olaya gell teknik ve mekanik konular bence cok ince noktalar
senin aracına gelirsek söyledigim gibi bir kontrol et dedıgım yerlerı eger halen sıkıntın devam ederse
istanbul veya tekirdag sehirlerindeysen seni kral ustalara yonlendırebılırım. -
aracın bızım dukkanda bakılmıstır sımdı sorun bulup kısmen yapılmıstır fakat arkadasımızın acıl bır ısı oldugu ıcın en yakın zamanda yapılcaktır arkadas gelsın kendısı durumu bıldırır zaten arkadslar
-
Şimdi wolsvagendeym burda ki usta ya gösterdim . Debriyaj ı yemiş dedi .
-
zahmet edip yorum yazan herkese çok teşekkürler öncelikle.
metin_7 hocanın yere götürdüm sağolsun babası çok ilgili bir insandı.
Soruna gelincede, orda başka bi makineye daha soktuk "emme manifoldu" gibi bişey arıza gösterdi. Kaputu açıp baktık kablosu çıkıktı hakkaten. Orda takıldı sürüşe vites geçişleri normale döndü. tek sorun araç rolantideyken devir inip çıkıyor araç ileri geri atıyor kendini hala. Bunun sebebide 2 gün önce temizlettim dediğim kelebek aynalarının düzgün yapılmaması imiş. vakit darlığından pazartesiye kaldı ama en azından sorunu tespit ettik kafamız rahat. basit bişeymiş zaten. (ben şanzumanın gittiğini düşündüğümden....)
ek olarak arac tüplü olduğundan gaz ayarı bozuldu tüm bu işlemler esnasında şuan gazda giderken kalkışta problem var onuda tüpcüye götürcem orda düzeltcekler:)
her türlü iş açıyor insanın başına bu işler.
---------------extra---------------
sokakta park halindeyken ön kaportaya vurup kaçmışlar, arkadaşın araçtan kaza raporu tuttuk bi yandan da o işle uğraşıyorum.
öte yandan aracın muaynesi bitti geçen ceza yedim o yüzden sonra gidip muayne ettireyim dedim vergi borcu çıktı
sonra tüpü ruhsata işlemediğim için muayne edemiyorum işletmekte bi 400 kaat
ek olarak ruhsatın 2. kağıdını kaybetmişim onsuz muayne etmiyorlar onunda bi ton cezası var
hgs kaçak borçlarım birikti
geçen kardeşim aracın kapı altı rüzgarlığını kırdı park ederken
SORUNLARIMI YAZAYIM DEDİM BİRAZ :((((
edit: metin_7'nin babası işlem için para almadı:)
cemnet tarafından 12/Mar/14 23:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Geçmiş olsun hocam baya da aksatmış muane , sigorta , hgs , vergi işini falan umarım düzene sokarsın en kısa zamanda.
-
cemnet bunu yazdı
zahmet edip yorum yazan herkese çok teşekkürler öncelikle.
metin_7 hocanın yere götürdüm sağolsun babası çok ilgili bir insandı.
Soruna gelincede, orda başka bi makineye daha soktuk "emme manifoldu" gibi bişey arıza gösterdi. Kaputu açıp baktık kablosu çıkıktı hakkaten. Orda takıldı sürüşe vites geçişleri normale döndü. tek sorun araç rolantideyken devir inip çıkıyor araç ileri geri atıyor kendini hala. Bunun sebebide 2 gün önce temizlettim dediğim kelebek aynalarının düzgün yapılmaması imiş. vakit darlığından pazartesiye kaldı ama en azından sorunu tespit ettik kafamız rahat. basit bişeymiş zaten. (ben şanzumanın gittiğini düşündüğümden....)
ek olarak arac tüplü olduğundan gaz ayarı bozuldu tüm bu işlemler esnasında şuan gazda giderken kalkışta problem var onuda tüpcüye götürcem orda düzeltcekler:)
her türlü iş açıyor insanın başına bu işler.
---------------extra---------------
sokakta park halindeyken ön kaportaya vurup kaçmışlar, arkadaşın araçtan kaza raporu tuttuk bi yandan da o işle uğraşıyorum.
öte yandan aracın muaynesi bitti geçen ceza yedim o yüzden sonra gidip muayne ettireyim dedim vergi borcu çıktı
sonra tüpü ruhsata işlemediğim için muayne edemiyorum işletmekte bi 400 kaat
ek olarak ruhsatın 2. kağıdını kaybetmişim onsuz muayne etmiyorlar onunda bi ton cezası var
hgs kaçak borçlarım birikti
geçen kardeşim aracın kapı altı rüzgarlığını kırdı park ederken
SORUNLARIMI YAZAYIM DEDİM BİRAZ :((((
edit: metin_7'nin babası işlem için para almadı:)
bu kadar ufak bır ıslem ıcın ndn para alınsınkı esnaflık olmedı hocam bır fısı gormeyen ustalara ınat boyle seylerden para fln alınmaz bızde :) dıger ıslemler ıcın elımızden de bırseyler gelsede yapabılsem keske :)