Arabam İle Bir Hayalim Var
-
nirogliserin 0 derecenin üstünde en küçük harekeinde patlar yane sen nirogiliserini depoya doldururken havaya uçarsın hadi doldurdun diyelim zaen nitrogliserin benzin içinde çözünmeyecek dibe çökecektir yane arabayı çalışırdığın gibi ilk alınan yakıta yüksek miktarda nitrogiserin olacak ve dolayısıyla araba havay uçacaktır. ama gimek istedin yer öbür tarafta ise şansını deneyebilirsin:)=
-
Hoca bizim evin karşı tarafında nitrojenli sistem filan takiyorlar arabaya ama pahaliya denk geliyor... Ben öyle tahmin ediyorum.
Sen en iyisi tüp taktır sonra gez nereyi gezersen :D
-
hoca yanmayla patlama farklı şeylerdir.madde oksijenle reaksiyon verirse yanar.nitroyu falan sakın deneme.
-
Şu "Monster Truck" denel araçlar Metanol ile çalışıyor.
bak bi istersen..
http://en.wikipedia.org/wiki/Monster_truck
http://tr.wikipedia.org/wiki/Metanol
-
bu araba yalan abi baksana motoru bilem yok :)
-
Abi nitrogliserin biraz abartılı bir madde, ama suyun içinde çözünen Etanol, Metanol yada Asetilen vs gibi bir organik madde kullanabilirsin..
( Ki zaten petrol de bunlardan oluşuyor )Yani teoride, ucuz olan Metil alkol ile arabanı çalıştırabilirsin, ama bunun zararlı kısmı depo benzin in oksitlenme ( Yanma ) reaksiyonuna göre tasarlanmış..
Elinde kalabilirliği yuksek yanı...
-
Etanol, Metanol yada Asetilen bu maddelerden hangısı en kalıtelı
-
Kirala bi şahin\doğan dene
diyosanki ben tırsarım,
illa vardır bi arkadaşın ona de "al la bi tur at gel"
turdan dönerse sorun yok. -
ibrahim_c bunu yazdı:
-----------------------------
Etanol, Metanol yada Asetilen bu maddelerden hangısı en kalıtelı
-----------------------------Bu maddelerin oluşma entalpilerini google.com dan aratıp bulabılırsın...
Entalpisi "xxx" şeklinde olacaktır...
En büyük olan en kalıtelı yanandır...
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Nitrolu bi sistem var ama o farklı çalışıyor.
şöyle anlatayım o nitroyu kum gibi bişeyle karistirip katı hale getirip dinamit yapiyorlar onunda birkac adediyle dagları deviriyorlar.
O nitrogliserinin 1 damlasi benzindeposunun dibine degdigi anda arabanda sende denyolar cennetini boylarsınız...
-----------------------------abi hayat kurtarıyosun bravo ya işte tahribat.com budur ya helal hoca