Arabamıza Mechulden Haciz Geldi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Hangi icra müdürlüğü haczi koymuşsa onun bağlı bulunduğu icra mahkemesine itiraz davası açacaksın.

İstanbul'daysa gidip başvuracaksın il dışıysa burdaki mahkemeler aracılığıyla gönderirsin.

Rehin konulmuş arabayı noterden satamazsın.Rehnin amacı o zaten.

Hiç mi avukatınız yok amk yaa uğraşsın işte yavşak. :-)

Ya da beni hukuk danışmanın yapabilirsin. :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corcil
    corcil's avatar
    Erkek
    MbK bunu yazdı

Hangi icra müdürlüğü haczi koymuşsa onun bağlı bulunduğu icra mahkemesine itiraz davası açacaksın.

İstanbul'daysa gidip başvuracaksın il dışıysa burdaki mahkemeler aracılığıyla gönderirsin.

hocam naptınya  ne davası gidecek icra dairesine sizin yapacagınız işin diyecek .yanlıs iş yapmıssınız sizin yüzünüzden aracı satamadım  diyecek çayını içip notere gidene kadar düzeltirler hatayı   :)

corcil tarafından 22/Ara/14 20:00 tarihinde düzenlenmiştir

---------------------------------------------------------------
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek
    kimene bunu yazdı

Bulunduğunuz icra müdürlüğü aracılığı ile haczi koyan icra müdürlüğüne isim benzerliği nedeni ile aracımız haczedilmiştir. haczin kaldırılmasını talep ederiz diye dilekçe gönderirsiniz haciz kalkar, diğer bir yöntem ise eğer haczin konulduğu tarihin üzerinden 6 ay geçmişse  icra iflas kanunun 106 ve 110 maddeleri gereğince de araç üzerindeki haczin kaldırılmasını talep edersiniz

Hocam 6 ay geçti diye haczi kaldırtmak istersen, yapılan haczi kabul etmiş olmaz mısın? Araç bilgilerinde hangi icra dairesinde olduğu gözükür holy, ona git ruhsatla falan müdüre anlat durumu çözülür herhalde, hem icra dairelerinin ortamını görürsün :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kimene
    kimene's avatar
    Erkek
    alicem bunu yazdı
    kimene bunu yazdı

Bulunduğunuz icra müdürlüğü aracılığı ile haczi koyan icra müdürlüğüne isim benzerliği nedeni ile aracımız haczedilmiştir. haczin kaldırılmasını talep ederiz diye dilekçe gönderirsiniz haciz kalkar, diğer bir yöntem ise eğer haczin konulduğu tarihin üzerinden 6 ay geçmişse  icra iflas kanunun 106 ve 110 maddeleri gereğince de araç üzerindeki haczin kaldırılmasını talep edersiniz

Hocam 6 ay geçti diye haczi kaldırtmak istersen, yapılan haczi kabul etmiş olmaz mısın? Araç bilgilerinde hangi icra dairesinde olduğu gözükür holy, ona git ruhsatla falan müdüre anlat durumu çözülür herhalde, hem icra dairelerinin ortamını görürsün :)

Hayır kabul etmeyle alakası yok alternatif yoldur

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Achilles013
    Achilles013's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kesin kuru yer kalıyor sende :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek

yakalaması cıkmışmı? cıkmışsa baglarlar arabayı polisler gördügü yerde

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

İsim benzerliği sebebiyle bu şekilde hacizler olması muhtemel. Bu sebeple vergi numaranızı ve tam ünvanınızı gösteren bir sicil gazetesi sureti ile icra dairesine dilekçe yazıp, işlemin hatalı yapıldığını, borçlu şirketin vergi numarası ile sizin şirketinizinkinin farklı olduğunu göstermeniz-açıklamanız- yeterli olur. İcra daireleri, UYAP sistemine vergi numarası eklenmiş olan şirketlerin araç kaydına Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan bakabiliyor. Büyük ihtimalle alacaklı vekili vergi numarası bildirmediğinden sadece şirket unvanı ile POLNET üzerinden sorgu yaptırdı ve unvan benzerliği olan sizin şirketin aracına haciz koydu.

Dilekçeniz üzerine icra müdürü işlem yapmazsa icra hakimliğine şikayet dilekçesi yazıp, memur işleminin iptali için dava açmanız gerekir. Eğer müdür akıllı biriyse verilecek dilekçe üzerine alacaklı vekili ile görüşüp, borçlu şirketin vergi numarasını ister, maddi hatayı gördükten sonra haczin sehven konulduğunu belirten bir açıklamayla aracınız üzerindeki haczi kaldırır.

Diğer soruna gelince; araç üzerindeki haciz satışa engel değildir. Müstakbel alacaklı bunu bilir ve hacizli şekilde satın alma iradesini notere beyan ederse sorun olmaz. Ama memlekette götünden korkan insan sayısı fazla olduğu için bu şekilde işlem yapmak istemeyen noterlere denk gelebilirsin. Korku ve bilgisizlik. Hacizli durumu bilerek ve isteyerek satın alıyorsa; yasal olarak bir engel yok çünkü hak ve borçlar tüm fer'ileriyle beraber alacaklıya geçer. 

TaRuZ tarafından 23/Ara/14 10:00 tarihinde düzenlenmiştir

Errare Humanum Est
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    corcil bunu yazdı
    MbK bunu yazdı

hocam naptınya  ne davası gidecek icra dairesine sizin yapacagınız işin diyecek .yanlıs iş yapmıssınız sizin yüzünüzden aracı satamadım  diyecek çayını içip notere gidene kadar düzeltirler hatayı   :)

Müdür kıl biriyse kaldırmaz rehni. Git hakime anlat derdini der.

İcra dairesine her gidene müdür çay ısmarlamaz ayrıca mini eteğin olmadığı sürece. :-)))

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corcil
    corcil's avatar
    Erkek
    MbK bunu yazdı
    corcil bunu yazdı
    MbK bunu yazdı

Müdür kıl biriyse kaldırmaz rehni. Git hakime anlat derdini der.

İcra dairesine her gidene müdür çay ısmarlamaz ayrıca mini eteğin olmadığı sürece. :-)))

yok hocam bu işte kıllık olmaz isterse en kız müdür olsun.  2 dakikalık işi var rahat ol kardesim hangi icradairesi koyduysa hacizi git oraya  hallet işini. 

---------------------------------------------------------------
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Zande bunu yazdı

Seyhim, olayin bir benzeri benim basima geldi. Vergi dairesine gideceksin, onlar seni farkli bir vergi dairesine yonlendirecek... Su asamada arabayi satamazsin, zaten satma da. Islemin cozulmesi bir ay falan suruyor.

Bana da hic gormedigim ve bilmedigim yatim icin vergi borcu ve haciz geldi. Isin komigi, soz konusu yati, dogmadan 8 yil once almisim :)))

ödeyemeceğim açık arttırmaya çıksın diyeydin bir kısmınla borcu kapatırdın üstü sana kalırdı :d

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 3522 Toplam Mesaj: 22