Araç Amerikan Park Sorunu? Elektronik Bilgisi Olanlar İçeri Lütfen
-
Merhaba mürid ve mürideler,
Aracıma ayarlı amerikan park takmak için kolları sıvadım az buçuk elektronik bilgim var araçlara da meraklı olduğum için kendim bağlamak istedim.
Sadece amerikan park yapmak istemiyorum buna ek olarak bide sis lambalarımın altına neon led takmak istiyorum.Şimdi olayı kısaca özetleyim ben;
Videoda görünen beyaz renkli ledin 3 ucu var.
Kırmızı uc +, Siyah uc -, Sarı uc +.
Kırmızı kabloya elektrik verdiğimde beyaz yanıyor aynı zamanda sarı kabloyada elektrik verdiğimde modül beyaz yanmasını kapatıp sarı yanmasını sağlıyor.
Amerikan parkı bu modülle birlikte sinyallerime uygulamak istiyorum. Amerikan park normal devredeyken ledin beyaz renkte yanmasını, Sinyal verdiğim takdirde ise sarı yanıp sönmesini istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bir türlü anlamadım.
Videoda da bunu anlatmaya çalıştım. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun.
https://www.youtube.com/watch?v=ZuBZtEOhYuQ
< ="//www.youtube.com//ZuBZtEOhYuQ" width="425" height="350">
Edit: Sorunun çözümünü ayrı ayrı bağlamakla bulabildim değerli müridler.
Beyaz ve Sarı led'in yanması için gerekli olan 3 kablonun bağlantısını şu şekilde yapınca sorun çözüldü.
Ledin Beyaz olarak yanması için gerekli olan kablo kırmızı renkli kabloydu bunu park ampülüne giden + kutbundan aldım ve direk bağladım. Yani parkları açtığım zaman park ampülleriyle birlikte Beyaz led yanıyor.
Ledin Sarın renkte yanması için(Sinyal verdiğim zaman yanıp yanıp sönmesini istemiştim) aracın sinyal lambasına giden uclardan + kablosunu kesip, sinyal lambaasına giden kabloyu değilde aracın içinden gelen kabloyu bizim ledin sarı ucuna bağlamış oldum.Böylelikle sinyal verdiğim zaman beyaz led devreden çıkacak sarı renkte yanıp sönmesini sağlayacak. Ayrıca kestiğim sinyal kablosunun ampüle giden tarafınıda amerikan parkın çıkış 1 ucuna bağlayarak devamlı yanmasınıda sağladım.
Yani kısaca Amerikan park modülünü ayrı monte ettim, çift renkli yanan ledi ayrı monte ettim araca ve sorun çözüldü.
Buraya açık açık yazdım fakat yine yardıma ihtiyacı olan birisi çıkarsa elimden geldiğince yardımcı olurum.
cemkrc tarafından 07/Ara/16 14:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Kirmiziyi geri vites lambasinin artisina sariyi sinyal lambasina eger anlattigin dogruysa kirmiziya enerji gelmeden saridaki enerji bi halta yaramiyor.
-
ayhun bunu yazdı
Kirmiziyi geri vites lambasinin artisina sariyi sinyal lambasina eger anlattigin dogruysa kirmiziya enerji gelmeden saridaki enerji bi halta yaramiyor.
Olayı biraz farklı anladın sanırım hocam. Geri vitesle bir alakası yok yapacağımız bu işlemin. Ayrı ayrı kırmızı ve sarı kabloya elektrik verildiğinde kendi ışıklarını yayıyorlar.Yani kırmızı ya elektrik verdiğimizde led beyaz yanıyor sarıya elektrik verdiğimizde sarı yanıyor. İkisine bir elektrik verdiğimizde ise beyaz sönüp sarı yanmaya başlıyor
-
cemkrc bunu yazdıayhun bunu yazdı
Olayı biraz farklı anladın sanırım hocam. Geri vitesle bir alakası yok yapacağımız bu işlemin. Ayrı ayrı kırmızı ve sarı kabloya elektrik verildiğinde kendi ışıklarını yayıyorlar.Yani kırmızı ya elektrik verdiğimizde led beyaz yanıyor sarıya elektrik verdiğimizde sarı yanıyor. İkisine bir elektrik verdiğimizde ise beyaz sönüp sarı yanmaya başlıyor
Tuningden nekadar geri kalmisiz be hocam park diyince gerivites aydinlatmasi sandiydimdi neyse olay soyle yapiliyormus
http://www.arac-kamera.com/amerikan-park-modulu-nasil-baglanir/8608
-
hocam araç nedir ona göre diyelim
-
Hocam videoda beyazin yanmasini istiyorum demissinde beyazin voltaj degeri saridan farkli oldugu icin yanmaz ancak ufak bir transistor modifikasyonu ile yapabilirsin o islemi yada modulatorun icerisinde sariya gidrn direci degistirmen gerekiyor olabilir.
-
ayhun bunu yazdı
Hocam videoda beyazin yanmasini istiyorum demissinde beyazin voltaj degeri saridan farkli oldugu icin yanmaz ancak ufak bir transistor modifikasyonu ile yapabilirsin o islemi yada modulatorun icerisinde sariya gidrn direci degistirmen gerekiyor olabilir.
Hocam videonun en başında ayrı ayrı elektrik verdiğimde beyazda sarıda yanıyor ama transistör gereklimidir bilemedim? Yani Sadece kırmızı kabloya 12v verdiğim zaman beyaz olarak ışık yayıyor. Sarıya verdiğimde de Sarı renk ışık yayıyor.
-
baristbt bunu yazdı
hocam araç nedir ona göre diyelim
araç toyota corolla 2003 hocam
-
Normal guc kaynagindan enerji verdiginde iki farkli LED'in de cektigi akimlari olc, sonra ayni islemi park modulunde yap. Muhtemelen park modulunun max cikis akimi beyaz LED'in cektigi akimi karsilayamiyor. Sayet sorun buysa, arkadasin dedigi gibi transistorun base'ine modul cikisini, collectorune guc kaynagini, emitterine de LED'i bagla. Topraklari ortak yap.
-
ayhun bunu yazdı
park etmek için geri gitmek lazım değil mi ayhun un dediği doğru park sistemi devredeyken beyaz yansın diyorsun o zaman geri vites lambasının artısını bağla kırmızıya, sinyalde de sarı yansın diyorsun sinyalin artısını da sarıya bağla
-
Amerikan park dediği muhabbete sinyaller hep yanıyor hocam. Park ederken değilde sinyaller hep yanık kalıyor, sinyal verdiğinde yanıp sönüyor sadece.
Arkadas bunu ayarlamak istemiş. Amerikan park ile park etmenin alakası yok yanı :)