folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Araç Amerikan Park Sorunu? Elektronik Bilgisi Olanlar İçeri Lütfen

Araç Amerikan Park Sorunu? Elektronik Bilgisi Olanlar İçeri Lütfen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek

Merhaba mürid ve mürideler,

Aracıma ayarlı amerikan park takmak için kolları sıvadım az buçuk elektronik bilgim var araçlara da meraklı olduğum için kendim bağlamak istedim.

Sadece amerikan park yapmak istemiyorum buna ek olarak bide sis lambalarımın altına neon led takmak istiyorum.Şimdi olayı kısaca özetleyim ben;

Videoda görünen beyaz renkli ledin 3 ucu var.

Kırmızı uc +, Siyah uc -, Sarı uc +.   

Kırmızı kabloya elektrik verdiğimde beyaz yanıyor aynı zamanda sarı kabloyada elektrik verdiğimde modül beyaz yanmasını kapatıp sarı yanmasını sağlıyor.

Amerikan parkı bu modülle birlikte sinyallerime uygulamak istiyorum. Amerikan park normal devredeyken ledin beyaz renkte yanmasını, Sinyal verdiğim takdirde ise sarı yanıp sönmesini istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bir türlü anlamadım. 

Videoda da bunu anlatmaya çalıştım. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun.

https://www.youtube.com/watch?v=ZuBZtEOhYuQ

< ="//www.youtube.com//ZuBZtEOhYuQ" width="425" height="350">

Edit:  Sorunun çözümünü ayrı ayrı bağlamakla bulabildim değerli müridler.

Beyaz ve Sarı led'in yanması için gerekli olan 3 kablonun bağlantısını şu şekilde yapınca sorun çözüldü.

Ledin Beyaz olarak yanması için gerekli olan kablo kırmızı renkli kabloydu bunu park ampülüne giden + kutbundan aldım ve direk bağladım. Yani parkları açtığım zaman park ampülleriyle birlikte Beyaz led yanıyor. 

Ledin Sarın renkte yanması için(Sinyal verdiğim zaman yanıp yanıp sönmesini istemiştim) aracın sinyal lambasına giden uclardan + kablosunu kesip, sinyal lambaasına giden kabloyu değilde aracın içinden gelen kabloyu bizim ledin sarı ucuna bağlamış oldum.Böylelikle sinyal verdiğim zaman beyaz led devreden çıkacak sarı renkte yanıp sönmesini sağlayacak. Ayrıca kestiğim sinyal kablosunun ampüle giden tarafınıda amerikan parkın çıkış 1 ucuna bağlayarak devamlı yanmasınıda sağladım.

Yani kısaca Amerikan park modülünü ayrı monte ettim, çift renkli yanan ledi ayrı monte ettim araca ve sorun çözüldü. 

Buraya açık açık yazdım fakat yine yardıma ihtiyacı olan birisi çıkarsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

cemkrc tarafından 07/Ara/16 14:06 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Kirmiziyi geri vites lambasinin artisina sariyi sinyal lambasina eger anlattigin dogruysa kirmiziya enerji gelmeden saridaki enerji bi halta yaramiyor.

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Kirmiziyi geri vites lambasinin artisina sariyi sinyal lambasina eger anlattigin dogruysa kirmiziya enerji gelmeden saridaki enerji bi halta yaramiyor.

Olayı biraz farklı anladın sanırım hocam. Geri vitesle bir alakası yok yapacağımız bu işlemin. Ayrı ayrı kırmızı ve sarı kabloya elektrik verildiğinde kendi ışıklarını yayıyorlar.Yani kırmızı ya elektrik verdiğimizde led beyaz yanıyor sarıya elektrik verdiğimizde sarı yanıyor. İkisine bir elektrik verdiğimizde ise beyaz sönüp sarı yanmaya başlıyor

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    cemkrc bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

Olayı biraz farklı anladın sanırım hocam. Geri vitesle bir alakası yok yapacağımız bu işlemin. Ayrı ayrı kırmızı ve sarı kabloya elektrik verildiğinde kendi ışıklarını yayıyorlar.Yani kırmızı ya elektrik verdiğimizde led beyaz yanıyor sarıya elektrik verdiğimizde sarı yanıyor. İkisine bir elektrik verdiğimizde ise beyaz sönüp sarı yanmaya başlıyor

Tuningden nekadar geri kalmisiz be hocam park diyince gerivites aydinlatmasi sandiydimdi neyse olay soyle yapiliyormus 

http://www.arac-kamera.com/amerikan-park-modulu-nasil-baglanir/8608

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

hocam araç nedir ona göre diyelim

http://www.leyladansonra.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Hocam videoda beyazin yanmasini istiyorum demissinde beyazin voltaj degeri saridan farkli oldugu icin yanmaz ancak ufak bir transistor modifikasyonu ile yapabilirsin o islemi yada modulatorun icerisinde sariya gidrn direci degistirmen gerekiyor olabilir. 

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Hocam videoda beyazin yanmasini istiyorum demissinde beyazin voltaj degeri saridan farkli oldugu icin yanmaz ancak ufak bir transistor modifikasyonu ile yapabilirsin o islemi yada modulatorun icerisinde sariya gidrn direci degistirmen gerekiyor olabilir. 

Hocam videonun en başında ayrı ayrı elektrik verdiğimde beyazda sarıda yanıyor ama transistör gereklimidir bilemedim?  Yani Sadece kırmızı kabloya 12v verdiğim zaman beyaz olarak ışık yayıyor. Sarıya verdiğimde de Sarı renk ışık yayıyor. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı

hocam araç nedir ona göre diyelim

araç toyota corolla 2003 hocam

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    micropin
    micropin's avatar
    Erkek

Normal guc kaynagindan enerji verdiginde iki farkli LED'in de cektigi akimlari olc, sonra ayni islemi park modulunde yap. Muhtemelen park modulunun max cikis akimi beyaz LED'in cektigi akimi karsilayamiyor. Sayet sorun buysa, arkadasin dedigi gibi transistorun base'ine modul cikisini, collectorune guc kaynagini, emitterine de LED'i bagla. Topraklari ortak yap.

"Nasıl doğabilirsin ki yeniden önce küle dönmeden..."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

park etmek için geri gitmek lazım değil mi ayhun un dediği doğru park sistemi devredeyken beyaz yansın diyorsun o zaman geri vites lambasının artısını bağla kırmızıya, sinyalde de sarı yansın diyorsun sinyalin artısını da sarıya bağla

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Amerikan park dediği muhabbete sinyaller hep yanıyor hocam. Park ederken değilde sinyaller hep yanık kalıyor, sinyal verdiğinde yanıp sönüyor sadece.

Arkadas bunu ayarlamak istemiş. Amerikan park ile park etmenin alakası yok yanı :)

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
Toplam Hit: 2052 Toplam Mesaj: 17
amerikan park amerikan park bağlantı