Araç Satışında Para Güvenliğini Sağlamak
-
Ustalar Merhaba simdi araç satisinda noterde para işleri hallediyor adam 50 bin liranın 10 binini sahte verse o kadar parayi da orda tek tek kontrol edemem noterde para sayma makinası varmidir ?
-
önce bankadan hesabına havale ettir sonra notere gidin ben öyle yapmıştım
-
Kesinlikle bankadan yapın, eksik alma ihtimalinide sıfırlarsınız...
-
BANK :D
-
E adam ya imza önce sonra para derse ? yine iş çıkmaza gidiyor :D
-
Su sekilde kabul edermi acaba ruhsat annemin üzerine butun islemler tamamlansin sadece imza kalsin adamla bankaya gidim parayi yatirsin benim hesaba bende arasam imzala desem ?
-
Senin ve alıcının bir adam bankada beklicek senin eleman tamam gönderdi diyince basıcanız imzayı aksi halde alıcı parayı hemen geri alabilir diye biliyorum
-
Notera Ipad götürülür. hesabına para yatar. önce bankayı ararsın para blokelimi diye sorarsın. banka hayır paranız blokesiz dir dediği anda satışı verirsin. bunu yapmayan bir adama aracını satma. sen aracı alıp kaçamazssın ruhsat adamın elindedir çünkü ama sen imzayı atarısn para sahte çıkar, banka çöker, para blokelidir, adam kaçar....
-
Adam havaleyi yanlis yaptim derse sonradan :)
-
rapidhacker550 bunu yazdı
E adam ya imza önce sonra para derse ? yine iş çıkmaza gidiyor :D
Hocam zaten noter imzayı attırırken parayı aldınız mı diye soruyor, imzanın anlamı paramı aldım arabamı satıyorumdur... Yani prosedür gereği önce parayı almalısınız...
-
Anlaşmazlık çıkartmaya gerek yok, adamla beraber gidin para çekmeye. Bankadan alınan parayı bir çantaya koyun beraber ve direk notere. Bu arada sahte paralarla değiştiremez artık heralde :)