Aracını Karınca Basan Oldu Mu?
-
Merhaba hocalar.
Ephesus tarafından 14/Ağu/26 23:26 tarihinde düzenlenmiştir
Tatildeydim daha yeni. Araba otelin otoparkında durdu 5 gündür.
Otopark düz ağaçlık ormanımsı bir alandı ağaçların altında durdu işte öyle gölgede araba.
Bugün yolda memlekete geri dönerken arabada ufak karıncalar görmeye başladım dağınık şekilde.
Bir oldu iki oldu derken bi baktım çokça karınca var arabada dağınık şekilde.
Öyle ip gibi bir yerden bir yere yürümüyorlar ama farklı farklı yerlerde yol boyunca 20-30 tane öldürmüşüzdür.
Arabada yiyecek içecek bir şey vs de yoktu onları çekecek. Muhtemelen orman içinde yuvalarına falan denk geldik bir yerden yürüdüler içine.
Az bir miktar mı yürüdüler yoksa arabanın görünmeyen yerlerinde cirit mi atıyorlar onu da bilmiyoruz ki anasını satayım.
Başına daha önce gelen oldu mu? Googleda falan da araştırdım reddit yorumları vs var öyle sağlıklı bir bilgi ya da profesyonel bir hizmet yok.
Aklıma gelen yapılacak iş yarın bir tanıdık oto detailingciye arabayı bırakıp detaylı iç-dış ve motor temizliği yaptırmak, araç içinde de ozonlu temizlik yapıp canlı ne varsa oksijensiz bırakıp öldürebilmek. Başka bir yöntem gelmiyor aklıma.
Daha önce yaşayan bir şekilde sorunu çözen ya da tavisyesi olan olur mu?
Her şey bizi bulur ... -
Karınca tozu işini görür. Üstüne yapışıyor hemen öldürmüyor. Yuvaya gidencede virüs gibi hepsini birden öldürüyor.
-
mkyb bunu yazdı
Karınca tozu işini görür. Üstüne yapışıyor hemen öldürmüyor. Yuvaya gidencede virüs gibi hepsini birden öldürüyor.
Bunun gibi şeyleri gördüm de hocam şimdi olmayan çevredeki börtü böcek karıncayı da arabaya toplar mıyız diye çekindim kafalar karışık. Kendi evim de çevresi yeşillik bir muhitte olduğu için çaresizliğin dibine vurdum :D
edit : bayer habrito çıkıyor bu ürünü mü kast ettin hocam
Ephesus tarafından 15/Ağu/26 00:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Bir şey olmaz paspasların üstüne dök zehir gerisini halleder. Arabayada bir kaç gün binmezsin sonrasında paspasları bir güzel tazyikli suyla yıkarsın zehir akar gider.
-
hocam karınca tebeşiri al sür oldu bitti bir daha gelmezler hem öldürmüyor hem uzaklaştırıyor
-
Öyle yapana kadar arabanın içine bir sirkenin kapagini aç 5 saat kadar güneşin anninda beklet bir tane karınca kalmaz.
Daha sonra bi 10 dakika arabayı havalandir oldu bitti.
Hem oldurmemis olursun hem de zahmetsiz çözüm olur.