Araçla Yayaya Çarptım Şimdi Ne Olacak?
-
Kutengri bunu yazdı
2 sene önce dalgınlıkla bildiğim yol diye geri gelirken, refleks olarak geriye bakmadım.
Küt diye bir ses geldi.
Hasiktir dedim çocuğa falan çarptım birini ezdim.
Neyse ki elektrik direğine çarpmışım.
O saniyelik düşünceler çok fena oluyor.
Geçmiş olsun hocam
Sen yine direğe çarpmışsın hocam, ben bir kadına çapmıştım. Tabi ehliyeti yeni almışız yaşımız küçük geri geri geliyorum fakat sadece yan aynalara bakarak geliyorum. Kadın da dururum diye düşünüp arkama atladı ben de yan aynalardan kadını hiç görmedi. Allahtan çok hızlı değildim, küt diye bir ses geldi. Hemen durdum bir baktım ki kadın yerde yatıyor. Tabi o an şok panik ne yapacağımı bilemedim. Hemen insanlar toplandı, o esnada da bir sağlık çalışanı oradan geçiyordu ayaküstü kadını kontrol etti. Bir abi sağolsun arabayı kullanamam diye benim aracı kullandı birlikte hemen hastaneye gittik. Kadında bir problem çıkmadı, ufak tefek kaslarda zedelenmeler vs. Kadının kocası direk bana şunu söylemişti; Kaza olur her insanın başına gelir fakat eğer kaçsaydın ben burada esnafım seni her türlü bulurdum. Kaçmadığın ve dürüst olduğun için teşekkür ederim senden şikayetçi olmayacağım fakat eşimden özür dile helallik iste demişti. Helalleştikten sonra ordan görevlilerle emniyete gittik. Ben de, karşı taraf da şikayetçi olmayarak konu kapanmıştı.
Türkiyede maalesef hem sürücüler hem yayalar ne kurallardan haberdar ne de kurallara uyuyorlar. O yüzden avrupada dikkatli sürücü olmak gerekiyorken Türkiye'de iki kat dikkatli olmak gerekiyor, hem yaya olarak hem sürücü olarak.
-
Hapishane şartları daha beter olsun yok efendim vergilerimizle icerdekiler cok iyi sartlarda yasiyor filan diyen muridlere tam da bu ornegi vermiştim.
Bir gun birisi onune atlar intihar eder 6 ay içerde betonun üstünde uyumak zorunda kalır verem olur geberirsiniz sucsuz olduğunuz halde diye.
Ama bazi insanlar hic evden cikmadigi sadece klavye basinda takildigi icin hapis kendilerine cok uzak sanıyor.
Lan evden cikmasanda hapde girersin bi yorum yaparsın alıntı olursun. Komsu iftara atar tak icerdesin.
Hem burası Türkiye ne zaman hapistekilerin hepsi suçlu oldu ki.
-
Araç kamerası konusunda da yazmıştım.
Kaza sonrası yaya ciddi yaralanırsa sizi salmazlar hatta tutuklanırsınız. Ancak aracınızda kamera var ise ve siz hatalı değilseniz savcı sizi tutuklamaya bile sevk etmez (Bazen savcılar ben salmıyayım da hakim salarsa salsın tribine giriyor). Etse bile sulh ceza hakimi kamerayı delil olarak sayıp sizi serbest bırakır. Katiplik yaparken kaza nedeniyle çok sürücü tutukladık. İş yeri kameralarıdan görüntü toplama işi biraz daha uzun sürer, haklı da olsan kanıtlanana kadar tutuklanıp ceza evinde yatmak istemiyorsanız araç kamerası kullanın.
-
Geçmiş olsun. Beklerim...
-
Ailecek bundan 5-6 sene önce kaza yaptık. Tatil dönüsü konya akşehir de. Kavşak noktasına yaklaşırkan 83km hizda gidiyormuşuz. O an hic unutmam yan yoldan araba farı gördüm bize tak çarptı yola cikarken, araba 2 tekerlek üźerine kalkıp yan yatti yaklaşık 30 metre sürüklendikten sonra orta refuja çarpıp 3 takla sardı. Araba da 5 kisiydik ve bir bebek vardı yeğenim. Babam arabaya sıkıstı sağ ön koltukta.. biz cesitli yaralar alarak ciktik arabadan. Babamin kaburga kırılmıs birde. O şokla arabadan çıkıp nerde o orospu cocugu bize carpan diye yana yana adami aramışım.. bulsam öldürecem.. yoldan gecenler itfiaye ambulans vb geldiler polis geldi bizi cesitli hastanelere sevk ettiler.
Bize çarpan adam gelmiş arabanin basinda 5 dakka beklemis ses cikarmamis hic sonra kendi arabasina binip gitmis. 2 saat sonra da karakola teslim olmus. Neden kactin diye sorduklarinda beni öldürecekler diye korktum demiş. Yakınlari hastaneyi ziyaret etti. Yeğenimin bilegi parcalanmisti agir amelyatlar gecirdi. Babam 2 hafta yogun bakimda kaldi. Benim burnum kirildi.
Dava tam 4 sene sürdü. Adam tazminat ödedi yegenim icin.