folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aramızda Uyku Apnesi Olan Kimse Var Mı?

Aramızda Uyku Apnesi Olan Kimse Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Enquinx35 bunu yazdı

Konusu acilmisken uykuya dalmada güclük cekenler icin öneri varmi ? Yada ufacik sese uyanmaya cozum. Zamaninda rexapin kullandim 1 sene önce biraktim. Kullanmak istemiyorum. Bagimlilik yapiyor psiko ilaclar. Gecen kiperin calm diye bisey aldim eczaneden. Oda mideme dokunur gibi oldu 1 kere kullandim kullanamaya cekiniyom. Magnezyum ishal yapti amk baska öneri filan varmi ?

Şu maddeleri yapın gelin...

1- uyku sorunu yasayanların coğunluğu pisikolojik oluyor. Stresli iş hayatı. En ufak şeyi kafaya takma.  Alınganlık. Birseyi gereginden fazla düşünme.. borçlar geçim sıkıntısı, ,ailevi sorunlar gibi kafayı meşgul etmek. Bir kırgınlığa kızgınlığa cevap verememek... Bir noktadan sonra koy götüne rahvan gitsin deyip amaan demedikçe

Herseyi edip eyleyip sonra suçu sana atnsk isteyenlerin içinden geçip rahatlamadıkça rahat uyku yok size...

2- aynı saatte yatıp aynı saatte kalmak . mümkünse erken yatıp erken kalkmak gece 12 yi geçirmemek. 8 saatlik bir uyku. Biyolojik saat 15 günde tam randıman alıyor. Yani 2 gün yaptım niye olmuyor dene 15 gün sonra sonuç alabilirsin

3- rahat bir ortam ideal yatagını bul.. bazıları sert bazıları yumuşak yastık sever. Ama kimisi öyle bir yastık koyar mı boyun agrısı garantili . Taşın üstünde yatsa ondan iyi.. kimide hiç yok gibi hiç kullanmasa birsey farketmiyor. Şimdi çeşit çeşit yatak üretiyorlae. Araştırıp en rahatını bul.

4- yataga girdiğin andan itibaren tek modun uyku olmalı telefon yok.  tv yok. Müzik yok.  Sohbet etmek yok. Sadece yanına sıcak bir süt. Yada melisa yada rezene gibi sakşnleştirici cay. Onu içerken güzel bir kitap okuyabilirsin. Kitap sadece masa lambasında okunmalı. Odanın ışığı kapalı olmalı. Uykun geldiği an hemen ışığı kapat yat. Kitap sıkıcı olursa ilk zamanlar daha iyi. 

5-ışık olmayacak zifiri karanlık olmalı. Burnunun ucunu görememelisin. 

6-ölüm sessizliği Kesinlşkte bi çıt bile çıkmazsa iyi olur. Sen yattın ama yanında biri vır vır konuşmasın. İçerden ses gelmesin. Aile boyu yatın ilk zamanlad

7- son düşündüğün hayallerin olsun yastığa kafanı koyduğunda almak istedğin arabayı ne bileyim terfini yada eskiden olmuş güzel bir anıyı düşün.

8- spor fiziksel aktivite. Günlük yürüyüş çok faydalı. İş çıkışı erken inip yürüyerek eve gitsen...

9- kıyafet çok rahat olmalı. Yok gibi hatta mümkünse yok olsun ... mevsime göre giyin. Yaz kış iç çamaşırıyla uyunmaz . Kışın kalın yazın ince giyin. 

maddeden en önemlisi 1. Madde. Onu başaramazsan diğerleri bir hiç... önerilerim hiç bir sağlık problrmi olmayanları kapsıyor.

Ben yatağı görünce esneyen,  uzanınca en fazla 5 dk içinde deliksiz uyuyan biriyim. Gün içinde 3 öğün uyusam aynı kalitede uyuyorum.

Ama yine diyorum kafa rahat olacsak

futurist tarafından 14/Mar/26 01:49 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Saltobela
    Saltobela's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Anlamadım uyku apnesimi ibnesimi

Toplam Hit: 1560 Toplam Mesaj: 33
uyku apnesi