Aranızda İnşaat Mühendisi Olan Varmı? Veya İnşaat Teknikeri
-
Arkadaşlar çelik yapı sistemleri ile ilgili bir kaç soru sormam gerekiyorda aranızda inşaat müh veya inşaat teknikeri var mıdır?
-
ben değilim
-
Free_Mans bunu yazdı
Arkadaşlar çelik yapı sistemleri ile ilgili bir kaç soru sormam gerekiyorda aranızda inşaat müh veya inşaat teknikeri var mıdır?
Hocam sorunu bana iletebilirsin...Bilmediğim birşey ise müdürüme sorarım...Hafif çelik ve prefabrik yapı sektöründeyiz malum...
-
Genel olarak celik yerine betornarmeye secde ediyor olsam da cevaplamaya calisirim, buyur.
Bu arada neden genele yazmiyorsun ki?
-
gkhn bunu yazdı
Genel olarak celik yerine betornarmeye secde ediyor olsam da cevaplamaya calisirim, buyur.
Bu arada neden genele yazmiyorsun ki?
Aynen hocam yazaydın genelede daha hızlı yardım alırdın , benimde ev arkadaşımın biri inşaat mühendisi sorardım hemen
-
arkadaşlar spesifik projelerde çelik kolon sisteminin aşağıda ki resim gibi koyulmasında herhangi bir sıkıntı olur mu? bu şekilde olmasının sebebi, üst katlar farklı boyutlarda büyülüyor küçülüyor ve dönüyor. dönüyor derken açı olarak diğerinin üzerine farklı oturuyor. en uygun olan sütrüktür yapısı bu ancak çelik ile çoğu şey mümkün ancak bunun bir savunması yada olurluğunu anlatmak gerekiyor. şu yapılan iş doğru mudur sizce? yhani grid bir şekilde değil kolonların yerleşimi yer yer açılıyor araları vs vs. aşağıda ki şeklin boyutları uzun bölümü 90 metre kısa tarafı 40 civarı
Free_Mans tarafından 07/Oca/15 00:41 tarihinde düzenlenmiştir
-
Free_Mans bunu yazdı
arkadaşlar spesifik projelerde çelik kolon sisteminin aşağıda ki resim gibi koyulmasında herhangi bir sıkıntı olur mu? bu şekilde olmasının sebebi, üst katlar farklı boyutlarda büyülüyor küçülüyor ve dönüyor. dönüyor derken açı olarak diğerinin üzerine farklı oturuyor. en uygun olan sütrüktür yapısı bu ancak çelik ile çoğu şey mümkün ancak bunun bir savunması yada olurluğunu anlatmak gerekiyor. şu yapılan iş doğru mudur sizce? yhani grid bir şekilde değil kolonların yerleşimi yer yer açılıyor araları vs vs. aşağıda ki şeklin boyutları uzun bölümü 90 metre kısa tarafı 40 civarı
arkadaş uyudu yarın aksam iş dönüşü sorarım hocam , anlarsa pm de atarım sana
-
eyvallah hocam sağolasın:)
-
Mukavemet hesapları yapıldı mı, deformasyon işlemi catia ile çizilerek simule edildi mi ?
Esconda tarafından 07/Oca/15 00:51 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu isler sadece acad cizimiyle olmaz, kullandigin kolonun standardi nedir, ismi ya da boyutari nedir, ee tabii bunun tayini icin de tum yapinin agirligini, zeminini etc bilmek lazim.
Sana zaten boyle bir seyi yaptirmayi planliyorsan sadece lafla yaptirmazlar, bunun detaylica statik hesabinin yapilmasi lazim. Kaldi ki biz insaatcilar simetri disina cikildiginda rahatsiz, somurtgan ve hatta aksi oluruz :d
Son soz olarak, yapilamayacak diye bir sey yoktur, yaptiramayacak kadar paranin olmamasi problem olabilir..
-
Esconda bunu yazdı
Mukavemet hesapları yapıldı mı, deformasyon işlemi catia ile çizilerek simule edildi mi ?
Catiaya falan gerek yok hocam, o biraz daha makinacilarin programidir. Illa detaylandirma programi kullanilacaksa bunun ilaci Xsteel'dir
Sap2000 ile cozulur ama farazi gorundu bana.