Arçelik / Beyaz Eşya Bayisi Olan Çalışan Var Mı ?
-
mkyb bunu yazdı
Beyaz eşya bayileri firmanın verdiği listeye kar koyarak satış yapar. Size indirim yaparsa kendi komisyonundan vazgeçer. Tanıdıksa firmanın liste fiyatından satar.
Yalnız şöyle bir durum var adam bayi olarak stoğuna aldığı ürünün liste fiyatı artarsa liste fiyatının altında satabilir kârından kısarak.. Böyle bir ihtimali de es geçmeyelim..
darkroques61 tarafından 24/Haz/20 00:05 tarihinde düzenlenmiştir -
22/06/2020 tarihinde arçelik bayii den iki ürün aldım. yani 2 gün oldu. derindondurucu liste fiyatı 2950 tl. ankestre fırın liste fiyatı 2050 tl idi. nakit ödedim. nakitte derin donducuyu 2600 tl ye fırını da 1650 tl ye aldım. toplamda 750 tl indirim oldu.
-
çok yakın bi zamanda bende set alıcam. konuya da birsürü bu mimvalde yazan kişi olmuş.
bence hepimiz toplanıp aynı yerden alalım fena indirim alırız.
henüz konuyu da piyasayıda tam inceleyemedim ama. yerli alırım set alırım gibi duruyor.
-
Arkadaşlar çok detaya girmeden hepinize bilgi vereyim, beyaz eşya, ev aletleri, tv'lerde alış yapmış olduğunuz firmalara yani bayisi olduğunuz firmalara göre değişmektedir, piyasaya yeni giriş yapmış olan firmalar genelde iskonto hakkını bayağı yüksek tutarlar, yani satış yapacağınız malzemeden karınızı yüksek tutarlar ki o markaya yönelin.
Kısacası, bayilere fiyat listesi gelir mesela bugün beko'dan malzeme çıkışı yaptım, normal bayii 2500₺ satıyordu, fabrikadan ötürü bir anlaşma yaptık ve aynı malzeme bana 1700₺ kargoya verildi. Normal bayii bu malzemeyi mağazadan 2500₺ satıyor. ( soracak olanlar için indirim yaptıramıyorum bu anlattım 10 yılda 1 olabilecek bir ihtimaldi ve müşteri şanslıymış ki eskisini bırakıp yenisini al gibi bir durum oldu )
ELDEN TAKSİT HER ZAMAN büyük fark koyar, yani peşin olarak 1500₺ alacağınız bir ürün elden taksit ile beraber 2000₺ oluyor.
Peki sistem tam olarak nasıl çalışıyor?
-Fabrika maliyet hesaplamalarını yapar ( çalışanlar+yurtdışı-yurtiçi işlemler+elektrik+su+bayii masrafları+ araçların dönen lastiğinin yıpranma payına kadar hesabını yapar )
-Maliyet Analizi ortaya çıkarılır ( A ÜRÜNÜ İÇİN yukarıda ki tüm maliyetler hesaplanır ÖRNEK : 1 adet A ürününün fabrikaya maliyeti 750₺ )
-Kar hesaplamaları yapılarak ( ki maliyet analizi bu karın içine dahil edilir ) ve bir satış fiyatı ortaya çıkarılır : 1500₺ ( genelde %30 altında kar yapmazlar )
-Bayilere ürünler ve bayilerin alış fiyatı yani bayii fiyatları gönderilir.A ürünü bayii alış fiyatı : 1500₺ yazar.
-Bayiiler şehirin rekabet durumuna göre kar paylarını koyarlar, çok ürün alımında kar dağılımı sürüm üzerinden olduğu için A ürününe 1600₺ diyebilirler ( 100₺ ) çok düşük bir kar gibi görünebilir ancak B ürününü size 200₺ fark ile söylerler.
-Küçük şehirlerde yaşayan kesim daha internet vb kullanamadığı için bayiler elden taksit adı altında 1500₺ olan ürünü 2000₺ verir geçer, ama büyük şehirlerde ki bayiler rekabet ortamı olabileceği için çok afaki fiyat veremezler.
-Tavsiye isteyecek olursanız, alma şansınız varsa internet en uygun fiyattır NEDEN? depo usulü çalışırlar 1 adet çalışan 1 adet bilgisayar başında oturan ile maliyet 2 kişiye düşmüş olur, dükkan vergisi yok, elektrik yok, su yok, mağaza kirası yok, mağaza olsa 4-5 adet çalışan bulundurmak zorunda.
-Mağaza da 4 kişi çalışacak olsa 4 kişiye asgari ücret + sigorta aylık işletmeye maliyeti = 20.000₺ kira, elektrik vb saymıyorum, ama internette ki satışcıların kafadan her ay bu giderleri kalmıyor zaten :) o yüzden en uygun fiyatlar internette oluyor.
-Sonuç olarak, alacaksanız ilk olarak internet, ikinci olarak en uygun fiyatlı bayiden TOPLU alım ile total fiyatınız 5000₺ ise 4000₺ alma şansınız bile olabilir.
Marka tavsiyesi isteyecek olursanız : BSH grubunu tercih edebilirsiniz, Profilo beyaz eşyası iyidir, siemens ve bosch ile aynı banttan çıkıyorlar etiketleri farklı oluyor anlayacağınız.
TV olarak samsung ve LG iyidir, harici marka olsun isterseniz ekran boyutunuzu ve smart tv fark etmeksizin benden bir fiyat alın hocalar
Beko/Grundig/Arçelik/Vestel/hi-level/axen/sunny aşşağı yukarı hepsi aynıdır.