Arçelik Laptop Format Sorun. Çok Acil..
-
Arkadaşlar geçen gün laptop'a format atarken %88'de takıldı ve ben de açma tuşuna basılı tutarak laptop'u kapatmak zorunda kaldım. Sonra baştan başlattım format'ı ve farklı farklı hatalar verdi. Yaklaşık 10 kere denedim. [Farklı cd'lerden de denedim] İşin kötü kısmı bilgisayara format atılmıyor ve daha da kötüsü format atmadan önce D:\ diskine çok önemli dosyaları yedek almıştım. D:\ sürücüsünü sıfırlamama rağmen format atma ekranında 17.000 MB <17.000 mb boş> yazıyor. Yani disk sıfırlanmış ve en kötüsü bu bilgisayar benim değil dolayısıyla bilgisayarın sahibinin çok önemli olduğunu söylediği dosyaları vardı. Hepsi gitti fakat format atabilirsem D:\ diskine hiçbir şey kopyalamadan recovery programlarını deneyeceğim. Fakat başlıkta da belirttiğim gibi format atamıyorum. Hepinizden yardım bekliyorum :)
-
Hangi işletim sistemi ?
Hangi ekranda kalıyorsun ?
-
XP işletim sistemi. Her seferinde farklı ekranda kalıyor. Bazen C:\ diskini formatladıktan sonra yeniden başlatıyor ya, sonra mavi ekranda yani windows ekranında kuruluma devam ediyor işte orada takılıyor. Bazen de o mavi ekrana gelince 1-2 dosya kopyalanamıyor hatası veriyor. Cd'lerde hiçbir problem yok daha önce çok bilgisayara format attım o cd'lerle..
-
Hatanın resmini çektim:
http://img10.imageshack.us/img10/274/dsc05527.jpg
-
çok acilse ve cevap çıkmazsa buralarda tak bir linux live cd, sonra da onunla recovery dene :W
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------çok acilse ve cevap çıkmazsa buralarda tak bir linux live cd, sonra da onunla recovery dene :W
-----------------------------1. Linux cd'si yok.
2. Sadece dosyaları kurtarmak değil, işletim sistemi de kurmalıyım.
3. Yardım için sağ ol :)
-
hocam bu hatayı biliyorum bana da birçok defa çıktı bu yanlış format komutundan kaynaklanıyor
Advantec BIOS Feature kısmına gir - Floppy i cd rom olarak ayarla
Thist boot deviceyi Hdd olarak ayarla
Second Boot Deviceyi cd rom olarak ayarla
Önemli not: bu işlemleri yerine getirmeden önce BIOS ayarlarını default etmen gerekiyor. Save exit setuptan kaydedip bilgisayarını yeniden başlattıktan sonra bu dediğim adımları uyguluyorsun ve farklı bir cd ile formatı tekrar atıyorsun o zaman hata vermeyecektir kolay gelsin.
-
http://support.microsoft.com/kb/324103/tr
bu adrese bak madem, çıkar elbet birşeyler :|
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------hocam bu hatayı biliyorum bana da birçok defa çıktı bu yanlış format komutundan kaynaklanıyor
Advantec BIOS Feature kısmına gir - Floppy i cd rom olarak ayarla
Thist boot deviceyi Hdd olarak ayarla
Second Boot Deviceyi cd rom olarak ayarla
Önemli not: bu işlemleri yerine getirmeden önce BIOS ayarlarını default etmen gerekiyor. Save exit setuptan kaydedip bilgisayarını yeniden başlattıktan sonra bu dediğim adımları uyguluyorsun ve farklı bir cd ile formatı tekrar atıyorsun o zaman hata vermeyecektir kolay gelsin.
-----------------------------Eyvallah da anakart çok eski, dediklerinin hiçbiri yok ya da kelimeleri yanlış yazdı :/
-
hocam Anakartının markasını modelini yaz bi de BIOS sürümünün kaç olduğunu yaz yardımcı olurum
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------
hocam Anakartının markasını modelini yaz bi de BIOS sürümünün kaç olduğunu yaz yardımcı olurum
-----------------------------Arçelik ANB 565P Laptop marka ve modeli,
Anakart için sadece PhoenixBIOS olduğunu biliyorum..