Arçelik Laptop Format Sorun. Çok Acil..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar geçen gün laptop'a format atarken %88'de takıldı ve ben de açma tuşuna basılı tutarak laptop'u kapatmak zorunda kaldım. Sonra baştan başlattım format'ı ve farklı farklı hatalar verdi. Yaklaşık 10 kere denedim. [Farklı cd'lerden de denedim] İşin kötü kısmı bilgisayara format atılmıyor ve daha da kötüsü format atmadan önce D:\ diskine çok önemli dosyaları yedek almıştım. D:\ sürücüsünü sıfırlamama rağmen format atma ekranında 17.000 MB <17.000 mb boş> yazıyor. Yani disk sıfırlanmış ve en kötüsü bu bilgisayar benim değil dolayısıyla bilgisayarın sahibinin çok önemli olduğunu söylediği dosyaları vardı. Hepsi gitti fakat format atabilirsem D:\ diskine hiçbir şey kopyalamadan recovery programlarını deneyeceğim. Fakat başlıkta da belirttiğim gibi format atamıyorum. Hepinizden yardım bekliyorum :)

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

Hangi işletim sistemi ?

Hangi ekranda kalıyorsun ?

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek
    XP işletim sistemi. Her seferinde farklı ekranda kalıyor. Bazen C:\ diskini formatladıktan sonra yeniden başlatıyor ya, sonra mavi ekranda yani windows ekranında kuruluma devam ediyor işte orada takılıyor. Bazen de o mavi ekrana gelince 1-2 dosya kopyalanamıyor hatası veriyor. Cd'lerde hiçbir problem yok daha önce çok bilgisayara format attım o cd'lerle..

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Hatanın resmini çektim:

http://img10.imageshack.us/img10/274/dsc05527.jpg

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

çok acilse ve cevap çıkmazsa buralarda tak bir linux live cd, sonra da onunla recovery dene :W

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Yeah bunu yazdı:
    -----------------------------

çok acilse ve cevap çıkmazsa buralarda tak bir linux live cd, sonra da onunla recovery dene :W

1. Linux cd'si yok.

2. Sadece dosyaları kurtarmak değil, işletim sistemi de kurmalıyım.

3. Yardım için sağ ol :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam bu hatayı biliyorum bana da birçok defa çıktı bu yanlış format komutundan kaynaklanıyor 

Advantec BIOS Feature kısmına gir - Floppy i cd rom olarak ayarla

Thist boot deviceyi Hdd olarak ayarla

Second Boot Deviceyi cd rom olarak ayarla

Önemli not: bu işlemleri yerine getirmeden önce BIOS ayarlarını default etmen gerekiyor. Save exit setuptan kaydedip bilgisayarını yeniden başlattıktan sonra bu dediğim adımları uyguluyorsun ve farklı bir cd ile formatı tekrar atıyorsun o zaman hata vermeyecektir kolay gelsin. 

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

http://support.microsoft.com/kb/324103/tr

bu adrese bak madem, çıkar elbet birşeyler :|

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Blue_moon bunu yazdı:

hocam bu hatayı biliyorum bana da birçok defa çıktı bu yanlış format komutundan kaynaklanıyor 

Advantec BIOS Feature kısmına gir - Floppy i cd rom olarak ayarla

Thist boot deviceyi Hdd olarak ayarla

Second Boot Deviceyi cd rom olarak ayarla

Önemli not: bu işlemleri yerine getirmeden önce BIOS ayarlarını default etmen gerekiyor. Save exit setuptan kaydedip bilgisayarını yeniden başlattıktan sonra bu dediğim adımları uyguluyorsun ve farklı bir cd ile formatı tekrar atıyorsun o zaman hata vermeyecektir kolay gelsin. 

Eyvallah da anakart çok eski, dediklerinin hiçbiri yok ya da kelimeleri yanlış yazdı :/

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hocam Anakartının markasını modelini yaz bi de BIOS sürümünün kaç olduğunu yaz yardımcı olurum

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Blue_moon bunu yazdı:
    hocam Anakartının markasını modelini yaz bi de BIOS sürümünün kaç olduğunu yaz yardımcı olurum

Arçelik ANB 565P Laptop marka ve modeli,

Anakart için sadece PhoenixBIOS olduğunu biliyorum..

Toplam Hit: 6925 Toplam Mesaj: 15