Arduino İle ESP8266 İçin Derleme Yapamıyorum
-
Elinizdeki modül esp-01 olması lazım. Tüm esp8266 modülleri için https://www.esp8266.com/wiki/doku.php?id=esp8266-module-family adresine bakabilirsiniz. Hatta 8266 dediğimiz aslında 8089. Ucuz android tabletlerde bulunan wifi yongası. *-12[E|F] modülünü sdio üzerinden doğrudan kullanmak mümkün: https://github.com/TKNgu/esp8089 Sizdeki modül 01 olduğu için generic esp8266 olarak işleme alınmalı. Sizdeki parametreler doğru.
Kod üzerinde yaptığım değişiklikler:
1) Her sınıf, kendi isim uzayını tanımlıyor olması gerek fakat büyük ihtimalle bir bug söz konusu. Kısaca SerialTerminal sınfının setup ve loop fonksiyonları, ino dosyasının en altında tekrar tanımlanmaya çalışıyor gibi gözüküyordu. Ben de normal c++ sınıf bildirimine dönüştürdüm. Geleneksel olarak sınfın tanımının yapıldığı ve include korumalı bir h dosyası, bunun yanında sınıfın uyarlamasının gerçekleştiği bir cpp dosyası olur. Sınıf tanımında yapılan uyarlamalar derleyici en iyileştirmesi tarafından inline olarak deneneceği için çoğu yazılımcı ufak metodların uyarlamalarını da tanıma, yani h uzantılı dosyaya koyar.
...public:voidsetup(); //metod duyurusuvoidloop(); //metod duyurusu...voidSerialTerminal::setup(){...} //metod uyarlamasıvoidSerialTerminal::loop(){...} //metod uyarlamasıUyarlama sınıfın tanımının dışında fakat uyarlama metodlarının isminin başında sınıfın alan adının olduğuna ve :: çözünürlük işlecine dikkat edin.2)'SendFormat'metodunu bulamıyordu (tanımlanmadan önce kullanıldığı için). Ben de bu metodun duyurusunu kullanılmadan önce yaptım. Şu şekilde:void SendFormat (uint8_t num, char * format, ...);3) SerialWrite metodu zaten uint8_t * tipinde parametre istiyordu. Orada açıkça (const char *) dönüşümü var fakat gereksizdi. Kaldırdım. Tabi const istediği halde const göndermiyoruz, fakat şimdilik göze batacak bir ayrıntı değil. -
NoktaliVirgul bunu yazdı
3W lazer ile paslanmaz çeliğe kazıma yapabilir miyiz? En az kaç W olması lazım?
Hocam metal, şeffaf ve parlak melzemeler için 3W yeterli olmuyor. AliExpress de okuduğum yazılarda da 15w yeterli olmadığı yaziyor. Emin degilim ama metal için lazerin dalga boyu onemli gibi geldi bana. Dikkat ettim de metal işleyen lazerler genelde 1000nm dalga boylarında yani IR lazer oluyor. Tabii güç yine onemlidir diye dusunuyorum
-
YeniHarman bunu yazdı
Hocam çok teşekkür ederim. Gerçekten kendi başıma çözebileceği birşey degilmis. Sayende derledim kodu ama şimdi de cihaz bağlantı kuramıyor ona da boş uygun bir zamanda bakacağım
-
antivir-US bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Hocam çok teşekkür ederim. Gerçekten kendi başıma çözebileceği birşey degilmis. Sayende derledim kodu ama şimdi de cihaz bağlantı kuramıyor ona da boş uygun bir zamanda bakacağım
Rica ederim.
Bağlantı kuramıyor derken? Tam olarak problem nedir? Bu arada ESP8266'nın rx portuna gerilim bölücü dirençler yerine doğrudan Logic Level Shifter kullanmanızı tavsiye ederim. Belki 3V3 zener diyot da olabilir (denemedim). Fakat esp-8266'nın saçmalamasının iki nedeninden biri budur (diğeri 3.3V değerinden farklı besleme).
-
YeniHarman bunu yazdıantivir-US bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Rica ederim.
Bağlantı kuramıyor derken? Tam olarak problem nedir? Bu arada ESP8266'nın rx portuna gerilim bölücü dirençler yerine doğrudan Logic Level Shifter kullanmanızı tavsiye ederim. Belki 3V3 zener diyot da olabilir (denemedim). Fakat esp-8266'nın saçmalamasının iki nedeninden biri budur (diğeri 3.3V değerinden farklı besleme).
ESP ye ağ üzerinden baglanabiliyorum hocam. O konuda bir sorun yok sayenizde. Saniyorum ESP RX ve TX üzerinden Arduino ile haberleşmiyor diye düşünüyorum. Belki de dediğiniz gibi ESP gerilim bölücü yüzünden saçmalıyor olabilir. Uygun bir zamanda onunla da ilgilenecegim. Sonra belki yine yardım isteyebilirim. Şükür en büyük sorun çözüldü. Yardım için çok teşekkür ederim.
-
antivir-US bunu yazdıYeniHarman bunu yazdıantivir-US bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Rica ederim.
ESP ye ağ üzerinden baglanabiliyorum hocam. O konuda bir sorun yok sayenizde. Saniyorum ESP RX ve TX üzerinden Arduino ile haberleşmiyor diye düşünüyorum. Belki de dediğiniz gibi ESP gerilim bölücü yüzünden saçmalıyor olabilir. Uygun bir zamanda onunla da ilgilenecegim. Sonra belki yine yardım isteyebilirim. Şükür en büyük sorun çözüldü. Yardım için çok teşekkür ederim.
Hocam ben uğraştım bayağı . Fakat socket.io kurmuştuk İnternet dışına çıkarken. Esp de bende şöyle sorun vardı. 3.3 v da çalışmıyor 5v da çalışıyordu.. Garip olan şu ki normalde 5v da yanması gerekirdi . Benim arduino da sorun vardı herhalde bilmiyorum .. Bayağı uğraştım bir şey olursa seve seve yardımcı olurum biliyorsun :(
-
MhmdAlmz bunu yazdıantivir-US bunu yazdıYeniHarman bunu yazdıantivir-US bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Hocam ben uğraştım bayağı . Fakat socket.io kurmuştuk İnternet dışına çıkarken. Esp de bende şöyle sorun vardı. 3.3 v da çalışmıyor 5v da çalışıyordu.. Garip olan şu ki normalde 5v da yanması gerekirdi . Benim arduino da sorun vardı herhalde bilmiyorum .. Bayağı uğraştım bir şey olursa seve seve yardımcı olurum biliyorsun :(
Allah razı olsun hocam. YeniHarman yetişmeseydi sana PM atacaktim, Arduino ve ESP ile uğraştığını hatırlıyorum, YeniHarman sağolsun hemen yardıma koştu. Aklımdasın yani, benim tosunun hastane randevusu var 2 gün arka arkaya, sonra fırsat bulunca RX ve TX üzerine dusecegim. Takılır kalırsam yine yardımlarınızı isterim :)
-
antivir-US bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
Hocam metal, şeffaf ve parlak melzemeler için 3W yeterli olmuyor. AliExpress de okuduğum yazılarda da 15w yeterli olmadığı yaziyor. Emin degilim ama metal için lazerin dalga boyu onemli gibi geldi bana. Dikkat ettim de metal işleyen lazerler genelde 1000nm dalga boylarında yani IR lazer oluyor. Tabii güç yine onemlidir diye dusunuyorum
15W alacam en uygun bulsam :S
Bana kazır gibi geliyor
-
NoktaliVirgul bunu yazdıantivir-US bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
15W alacam en uygun bulsam :S
Bana kazır gibi geliyor
Metal kazıyan diyot lazer youtubeda hiç görmedim. Metal işleyenler genelde CO2 lazerler oluyor. Bu lazerler de zaten kizilotesi oluyor. Zaten IR ve ısı birbiriyle doğru orantili. Muhtemelen IR lazerin uyguladığı ısı daha yuksektir.
Bilen bir arkadaş aydinlatirsa daha iyi olacak