folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Arduino İle ESP8266 İçin Derleme Yapamıyorum

Arduino İle ESP8266 İçin Derleme Yapamıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Elinizdeki modül esp-01 olması lazım. Tüm esp8266 modülleri için https://www.esp8266.com/wiki/doku.php?id=esp8266-module-family adresine bakabilirsiniz. Hatta 8266 dediğimiz aslında 8089. Ucuz android tabletlerde bulunan wifi yongası. *-12[E|F] modülünü sdio üzerinden doğrudan kullanmak mümkün: https://github.com/TKNgu/esp8089 Sizdeki modül 01 olduğu için generic esp8266 olarak işleme alınmalı. Sizdeki parametreler doğru.

Kod üzerinde yaptığım değişiklikler:

1) Her sınıf, kendi isim uzayını tanımlıyor olması gerek fakat büyük ihtimalle bir bug söz konusu. Kısaca SerialTerminal sınfının setup ve loop fonksiyonları, ino dosyasının en altında tekrar tanımlanmaya çalışıyor gibi gözüküyordu. Ben de normal c++ sınıf bildirimine dönüştürdüm. Geleneksel olarak sınfın tanımının yapıldığı ve include korumalı bir h dosyası, bunun yanında sınıfın uyarlamasının gerçekleştiği bir cpp dosyası olur. Sınıf tanımında yapılan uyarlamalar derleyici en iyileştirmesi tarafından inline olarak deneneceği için çoğu yazılımcı ufak metodların uyarlamalarını da tanıma, yani h uzantılı dosyaya koyar.

...
       public:
            void setup(); //metod duyurusu
            void loop(); //metod duyurusu
    ...
    void SerialTerminal::setup(){...} //metod uyarlaması
    void SerialTerminal::loop(){...} //metod uyarlaması
    Uyarlama sınıfın tanımının dışında fakat uyarlama metodlarının isminin başında sınıfın alan adının olduğuna ve :: çözünürlük işlecine dikkat edin.
    2) 'SendFormat' metodunu bulamıyordu (tanımlanmadan önce kullanıldığı için). Ben de bu metodun duyurusunu kullanılmadan önce yaptım. Şu şekilde:
    void SendFormat (uint8_t num, char * format, ...);

3) SerialWrite metodu zaten uint8_t * tipinde parametre istiyordu. Orada açıkça (const char *) dönüşümü var fakat gereksizdi. Kaldırdım. Tabi const istediği halde const göndermiyoruz, fakat şimdilik göze batacak bir ayrıntı değil.

Olaylara karışmayın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

3W lazer ile paslanmaz çeliğe kazıma yapabilir miyiz? En az kaç W olması lazım?

Hocam metal, şeffaf ve parlak melzemeler için 3W yeterli olmuyor. AliExpress de okuduğum yazılarda da 15w yeterli olmadığı yaziyor. Emin degilim ama metal için lazerin dalga boyu onemli gibi geldi bana. Dikkat ettim de metal işleyen lazerler genelde 1000nm dalga boylarında yani IR lazer oluyor. Tabii güç yine onemlidir diye dusunuyorum

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Hocam çok teşekkür ederim. Gerçekten kendi başıma çözebileceği birşey degilmis. Sayende derledim kodu ama şimdi de cihaz bağlantı kuramıyor ona da boş uygun bir zamanda bakacağım

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Hocam çok teşekkür ederim. Gerçekten kendi başıma çözebileceği birşey degilmis. Sayende derledim kodu ama şimdi de cihaz bağlantı kuramıyor ona da boş uygun bir zamanda bakacağım

Rica ederim.

Bağlantı kuramıyor derken? Tam olarak problem nedir? Bu arada ESP8266'nın rx portuna gerilim bölücü dirençler yerine doğrudan Logic Level Shifter kullanmanızı tavsiye ederim. Belki 3V3 zener diyot da olabilir (denemedim). Fakat esp-8266'nın saçmalamasının iki nedeninden biri budur (diğeri 3.3V değerinden farklı besleme).

Olaylara karışmayın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    antivir-US bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Rica ederim.

Bağlantı kuramıyor derken? Tam olarak problem nedir? Bu arada ESP8266'nın rx portuna gerilim bölücü dirençler yerine doğrudan Logic Level Shifter kullanmanızı tavsiye ederim. Belki 3V3 zener diyot da olabilir (denemedim). Fakat esp-8266'nın saçmalamasının iki nedeninden biri budur (diğeri 3.3V değerinden farklı besleme).

ESP ye ağ üzerinden baglanabiliyorum hocam. O konuda bir sorun yok sayenizde. Saniyorum ESP RX ve TX üzerinden Arduino ile haberleşmiyor diye düşünüyorum. Belki de dediğiniz gibi ESP gerilim bölücü yüzünden saçmalıyor olabilir. Uygun bir zamanda onunla da ilgilenecegim. Sonra belki yine yardım isteyebilirim. Şükür en büyük sorun çözüldü. Yardım için çok teşekkür ederim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı
    antivir-US bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Rica ederim.

ESP ye ağ üzerinden baglanabiliyorum hocam. O konuda bir sorun yok sayenizde. Saniyorum ESP RX ve TX üzerinden Arduino ile haberleşmiyor diye düşünüyorum. Belki de dediğiniz gibi ESP gerilim bölücü yüzünden saçmalıyor olabilir. Uygun bir zamanda onunla da ilgilenecegim. Sonra belki yine yardım isteyebilirim. Şükür en büyük sorun çözüldü. Yardım için çok teşekkür ederim.

Hocam ben uğraştım bayağı . Fakat socket.io kurmuştuk İnternet dışına çıkarken. Esp de  bende şöyle sorun vardı. 3.3 v da çalışmıyor 5v da çalışıyordu.. Garip olan şu ki normalde 5v da yanması gerekirdi . Benim arduino da sorun vardı herhalde bilmiyorum .. Bayağı uğraştım bir şey olursa seve seve yardımcı olurum biliyorsun :(

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    antivir-US bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı
    antivir-US bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Hocam ben uğraştım bayağı . Fakat socket.io kurmuştuk İnternet dışına çıkarken. Esp de  bende şöyle sorun vardı. 3.3 v da çalışmıyor 5v da çalışıyordu.. Garip olan şu ki normalde 5v da yanması gerekirdi . Benim arduino da sorun vardı herhalde bilmiyorum .. Bayağı uğraştım bir şey olursa seve seve yardımcı olurum biliyorsun :(

Allah razı olsun hocam. YeniHarman yetişmeseydi sana PM atacaktim, Arduino ve ESP ile uğraştığını hatırlıyorum, YeniHarman sağolsun hemen yardıma koştu. Aklımdasın yani, benim tosunun hastane randevusu var 2 gün arka arkaya, sonra fırsat bulunca RX ve TX üzerine dusecegim. Takılır kalırsam yine yardımlarınızı isterim :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Hocam metal, şeffaf ve parlak melzemeler için 3W yeterli olmuyor. AliExpress de okuduğum yazılarda da 15w yeterli olmadığı yaziyor. Emin degilim ama metal için lazerin dalga boyu onemli gibi geldi bana. Dikkat ettim de metal işleyen lazerler genelde 1000nm dalga boylarında yani IR lazer oluyor. Tabii güç yine onemlidir diye dusunuyorum

15W alacam en uygun bulsam :S

Bana kazır gibi geliyor

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    antivir-US bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

15W alacam en uygun bulsam :S

Bana kazır gibi geliyor

Metal kazıyan diyot lazer youtubeda hiç görmedim. Metal işleyenler genelde CO2 lazerler oluyor. Bu lazerler de zaten kizilotesi oluyor. Zaten IR ve ısı birbiriyle doğru orantili. Muhtemelen IR lazerin uyguladığı ısı daha yuksektir.

Bilen bir arkadaş aydinlatirsa daha iyi olacak

Toplam Hit: 3543 Toplam Mesaj: 20
arduino arduino esp8266