Arduino İle Sıcaklık Sensörü Kullanımı Ve Arduinoya Giriş (Yardım Lazım)
-
sakaryada olduğun zaman beraber çalışabiliriz istersen, bende yardımcı olurum. Pic kullanıyorum bikaç yıldır, arduino da bu sabah geldi , ona da bakayım diyorum. Yapabileceğim bişey olursa yardımcı olurum
-
antivir-US bunu yazdı
Önce elektronik malzemeleri tanımak gerekecek ama fazla zamanını almaz o evreyi çabuk atlatırsın, onlar kolay. Netten bilgi bulabileceğin gibi bana da sorarsın.
Şimdilik alet edevat almana da gerek yoktu ama dursun elinde zzararı olmaz, son kull. tarihi yok nasıl olsa, nasılsa bu işe bulaşmak istiyosun. Bu işi seversen eğer biraz pahalı bir hobidir ama aldığın haz, yaşadığın mutluluk hiçbişeye değişilmez. Özellikle evinde artık kendi yaptığın duvar saatlerine kombi kontrol cihazlarına, şifreli kapı kilitlerine, hatta kendi tasarladığın kol saatine(şu an onunla uğraşıyorum 3310 telefon ekranından kol saati)... baktıkça kendini farklı hissedersin. masraflı dediğime kanma, aldığın malzeme hep elinde olacak sigara gibi parası havaya gitmiyor.
Sen şimdi gerekli programları indir, takıldığın en basit yerde bile sorabilirsin, nasıl olsa şu aralar elim boş.
Abi hobiden öte bitirme tezi için başladım buna :D yapacağımız projeye ek olarak farklı sensörler kullanmamızıda istedi hocamız ondan arduinoya başlıyorum. E bunu yapabilmem içinde komple öğrenmem lazım haliyle... İlk işim setteki lm35le ısı ölçümü, fazladan bi yağmur sensörü aldım, birde bunlar için rf üzerinden veri aktarımı işte... Elektroniğin hesaplarını pek yapamıyorum işin açığı, ama lehimleme falan işin ameleliğini yaparım, hesap kısmını sağdan soldan baka baka proteusla deneye yanıla yapar sonra devreyi kurarım diye düşünüyorum. Gözüm korkmuyo değil ama yaparım heralde.
@hezarfen: sağol hacı, bi başlangıç yapalım sonrasında bakarız bişeyler :)
-
la hesaplarda bişey yok, hiç olmadı daha önce yapılmış örnekleri/kütüphaneleri olduğu gibi al kullan, hesap yapsan da basit. En basitinden lm35 analog sıcaklık sensörüdür, her derecede çıkışı 1 milivolt artar. Orantı kuracaksın bişeyi yok. Proteus burada çok önemli, özellikle sıcaklık okumalarında. Proteusta sensörden okunan ham değeri lcd ekrana yansıt, sensör üzerinde görünen sıcaklığa bakarak bir orantı kur tamamdır, o kadar matematiğin vardır.
RF kısmı da hallederiz. Hoca illa arduino mu olacak dedi, yoksa gerek yoktu o kadar masrafa, eğer kabul ederse benim picli balkondan sıcaklık ölçüp RF ile ileten devreye bir baskı devre tamamdır, yalnız yazılım proton basic. İstersen C ye de çevirebilirsin(bende C yok).
-
http://www.depositericrobotic.com/2013/09/arduino-uno-r3-3dr-radio-telemetry-kit.html
bu linkte kablosuz veri olayından bahsetmiş. bir bak istersen. kit olsa dibi bulunur olayın ama kit yok aga. msp kullanmıştım ben çok da zor değildi. konuyu takipteyim işe yarar.
-
Set bikaç gün önce geçti elime, kitabı yarıladım bile programlama kısımlarını bildiğim için. Butonla led yakma olayını denedim ama beceremedim, birşeyler hatalıydı, ben de karaşimşek örneğine geçtim, devreyi breadboardda kurdum, kodu yazıp çalıştırdım çok güzel oldu :D
bilmeyenler için: http://www.youtube.com/watch?v=kEjjnol7fkM
Güzel birşey cidden elektroniğe giriş için hoşuma gitti. Kitaptaki tüm örnekleri yapıp birazda kendim kurcaladıktan sonra PIC'e de girişeceğim, hevesiniz varsa tavsiye ederim.