Arduino Satın Alma
-
Arduino nuzu nerden alıyorsunuz .. ?
Bizim okulun kantininde 55 TL ye satılıyor ama Yanacak bu ilk hafta biliyorum o yüzden almadım. Ilk 4-5 denemede Aurdinolar yanacak biliyorum.Bu yüzden deneme baabında ucuz Arduino almam lazım siz aurdinonuzu nerede alıyorsunuz
AliExpress çok geç gönderiyor o kadar zamanım yok yani başlamak istiyorum 3-5 güne
Elinde olan 2. el vs vs de olur farketmez . Sitelerde 30-35 TL ye var ama kargo falan 40-45 geliyor ve zarar görme ihtimali var + Bunların orjinali çakması vs oluyormuş yardımcı olabilecek bi Mürid var mı acep ?
MOD: Konuları doğru bölümlere açmaya özen gösterelim. Alışveriş tavsiyesi konusunun yeri C/C++ programlama bölümü olmamalı. -
Abi kaçtır diyeceğim demedim
Arduino olarak yazılır. Birde 55TL'ye satılıyorsa klondur büyük ihtimalle daha ucuza ancak mini veya nano bulursun onlar en başta karışık gelebilir.
Uno al bir tane ben ilkini 2 yıl kullandım sonra başına bir şeyler geldi
-
orijinal istiyorsan robotistan.com dan alabilirsin. klon ve ucuzlar aliexpresste var. ki ben hep aliexpressten aldım 2 senedir klon nano ve unolar çalışıyor, hiç bir eksiği olmuyor.
-
sandman bunu yazdı
Abi kaçtır diyeceğim demedim
Arduino olarak yazılır. Birde 55TL'ye satılıyorsa klondur büyük ihtimalle daha ucuza ancak mini veya nano bulursun onlar en başta karışık gelebilir.
Uno al bir tane ben ilkini 2 yıl kullandım sonra başına bir şeyler geldi
+1
Ayrıca ne deneyeceksin de ilk 4-5 denemede yanacağından eminsin hocam?
Klonlar iş görüyorgenelde, robotistandan klon ve orijinallerine bakabilirsin.
-
Niye yansın abi? Aliexpress den aldığım ucuz klonlar orjinalini aratmadı hiçbir zaman.
Mega aldım nano aldım.
DrKill tarafından 05/Mar/16 15:44 tarihinde düzenlenmiştir -
@sandman :D Abi bilmiyorum artık dikkat ederim :D Alışkanlık olmui Aurdino yazarak ucuz birşeyler var kantinde 55 TL ye satılıyor alsam mı ? Klondur ama büyük ihtimalle dediğiniz gibi
@EmQceR AliExpress bekleyemem hocam 60 gün kim bekleyecek robotistana bi bakayım.
@Lightsaber Çıkış voltu falan varmış yanıyormuş hemen araştırırken öyle öğrendim deneyerek tecrübe edineceğim artık
@DrKill AliExpress gibi ucuz ama erken gönderen bi site varmı ? ( çok şey istedim galiba )
-
elimde aşağıdaki setler var hocam istersen satabilirim
http://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-kitapsiz-klon
http://www.robotistan.com/arduino-super-uygulama-seti-yukseltme-kiti (sd kart mevcut değil)
-
Lazmania61 bunu yazdı
elimde aşağıdaki setler var hocam istersen satabilirim
http://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-kitapsiz-klon
http://www.robotistan.com/arduino-super-uygulama-seti-yukseltme-kiti (sd kart mevcut değil)
Abim Fiyatlar çok fazla değil mi ? Hemde çok çok bana öyle geldi dirençler falan zaten pek pahalı değil piller de ucuz burda 1.8TL bilmiyorum 100TL verecek kadar param yok teşekkür edeirm genede ilginiz için
-
MhmdAlmz bunu yazdı
@sandman :D Abi bilmiyorum artık dikkat ederim :D Alışkanlık olmui Aurdino yazarak ucuz birşeyler var kantinde 55 TL ye satılıyor alsam mı ? Klondur ama büyük ihtimalle dediğiniz gibi
@EmQceR AliExpress bekleyemem hocam 60 gün kim bekleyecek robotistana bi bakayım.
@Lightsaber Çıkış voltu falan varmış yanıyormuş hemen araştırırken öyle öğrendim deneyerek tecrübe edineceğim artık
@DrKill AliExpress gibi ucuz ama erken gönderen bi site varmı ? ( çok şey istedim galiba )
Çok şey istedin hocam. Aliexpress ten 1 tane getirteceksen getirtme zaten buradan al. +2$ a kadar kargo parası ödeyecen çünkü. 2,3 tane getirtmedikten sonra anlamı yok.
-
DrKill bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
Çok şey istedin hocam. Aliexpress ten 1 tane getirteceksen getirtme zaten buradan al. +2$ a kadar kargo parası ödeyecen çünkü. 2,3 tane getirtmedikten sonra anlamı yok.
Yok hocam 5-6 tane alacağım zaten arkadaşlarla beraber alacağız ama uzun sürede geliyor
-
Klonlarda (duyduğum kadarıyla) USB TTL olarak 16u yerine başka bir yonga kullanılıyormuş (ucuzluğun nedeni bu). Hem orijinal hem de klon kullandım. Sıkıntı çıkmadı. Tabi MacOS X kullanıyorsan başka.
Gidip de 20 V üzerinde kartı beslersen, ne bileyim saçma bir şekilde kısadevre yaptırırsan anca öyle yanar ki küçük sayılacak elektriksel bir hatada kilitlenip kalıyorlar. Klon kartın 5V VCC kanalında 2A güç çekmeye çalıştım (yanlışlıkla) bozulmadı. Öyle söyleyeyim.