Arduino Satın Alma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Arduino nuzu nerden alıyorsunuz .. ? 

Bizim okulun kantininde 55 TL ye satılıyor ama Yanacak bu ilk hafta biliyorum o yüzden almadım. Ilk 4-5 denemede Aurdinolar yanacak biliyorum.

Bu yüzden deneme baabında ucuz Arduino  almam lazım siz aurdinonuzu nerede alıyorsunuz 

AliExpress çok geç gönderiyor o kadar zamanım yok yani başlamak istiyorum 3-5 güne 

Elinde olan 2. el vs vs de olur farketmez . Sitelerde 30-35 TL ye var ama kargo falan 40-45 geliyor ve zarar görme ihtimali var + Bunların orjinali çakması vs oluyormuş yardımcı olabilecek bi Mürid var mı acep ?

MOD: Konuları doğru bölümlere açmaya özen gösterelim. Alışveriş tavsiyesi konusunun yeri C/C++ programlama bölümü olmamalı.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Abi kaçtır diyeceğim demedim

Arduino olarak yazılır. Birde 55TL'ye satılıyorsa klondur büyük ihtimalle daha ucuza ancak mini veya nano bulursun onlar en başta karışık gelebilir.

Uno al bir tane ben ilkini 2 yıl kullandım sonra başına bir şeyler geldi

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

orijinal istiyorsan robotistan.com dan alabilirsin. klon ve ucuzlar aliexpresste var. ki ben hep aliexpressten aldım 2 senedir klon nano ve unolar çalışıyor, hiç bir eksiği olmuyor.

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

Abi kaçtır diyeceğim demedim

Arduino olarak yazılır. Birde 55TL'ye satılıyorsa klondur büyük ihtimalle daha ucuza ancak mini veya nano bulursun onlar en başta karışık gelebilir.

Uno al bir tane ben ilkini 2 yıl kullandım sonra başına bir şeyler geldi

+1

Ayrıca ne deneyeceksin de ilk 4-5 denemede yanacağından eminsin hocam?

Klonlar iş görüyorgenelde, robotistandan klon ve orijinallerine bakabilirsin.

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Niye yansın abi? Aliexpress den aldığım ucuz klonlar orjinalini aratmadı hiçbir zaman.

Mega aldım nano aldım.

DrKill tarafından 05/Mar/16 15:44 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@sandman :D Abi bilmiyorum artık dikkat ederim :D Alışkanlık olmui Aurdino yazarak ucuz birşeyler var kantinde 55 TL ye satılıyor alsam mı ? Klondur ama büyük ihtimalle dediğiniz gibi

@EmQceR AliExpress bekleyemem hocam 60 gün kim bekleyecek robotistana bi bakayım.

@Lightsaber Çıkış voltu falan varmış yanıyormuş hemen araştırırken öyle öğrendim deneyerek tecrübe edineceğim artık

@DrKill AliExpress gibi ucuz ama erken gönderen bi site varmı ? ( çok şey istedim galiba )

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

elimde aşağıdaki setler var hocam istersen satabilirim

http://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-kitapsiz-klon

http://www.robotistan.com/arduino-super-uygulama-seti-yukseltme-kiti (sd kart mevcut değil)

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Lazmania61 bunu yazdı

elimde aşağıdaki setler var hocam istersen satabilirim

http://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-kitapsiz-klon

http://www.robotistan.com/arduino-super-uygulama-seti-yukseltme-kiti (sd kart mevcut değil)

Abim Fiyatlar çok fazla değil mi ?  Hemde çok çok bana öyle geldi dirençler falan zaten pek pahalı değil piller de ucuz burda 1.8TL bilmiyorum 100TL verecek kadar param yok teşekkür edeirm genede ilginiz için

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

@sandman :D Abi bilmiyorum artık dikkat ederim :D Alışkanlık olmui Aurdino yazarak ucuz birşeyler var kantinde 55 TL ye satılıyor alsam mı ? Klondur ama büyük ihtimalle dediğiniz gibi

@EmQceR AliExpress bekleyemem hocam 60 gün kim bekleyecek robotistana bi bakayım.

@Lightsaber Çıkış voltu falan varmış yanıyormuş hemen araştırırken öyle öğrendim deneyerek tecrübe edineceğim artık

@DrKill AliExpress gibi ucuz ama erken gönderen bi site varmı ? ( çok şey istedim galiba )

Çok şey istedin hocam. Aliexpress ten 1 tane getirteceksen getirtme zaten buradan al. +2$ a kadar kargo parası ödeyecen çünkü. 2,3 tane getirtmedikten sonra anlamı yok.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Çok şey istedin hocam. Aliexpress ten 1 tane getirteceksen getirtme zaten buradan al. +2$ a kadar kargo parası ödeyecen çünkü. 2,3 tane getirtmedikten sonra anlamı yok.

Yok hocam 5-6 tane alacağım zaten arkadaşlarla beraber alacağız ama uzun sürede geliyor

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Klonlarda (duyduğum kadarıyla) USB TTL olarak 16u yerine başka bir yonga kullanılıyormuş (ucuzluğun nedeni bu). Hem orijinal hem de klon kullandım. Sıkıntı çıkmadı. Tabi MacOS X kullanıyorsan başka.

Gidip de 20 V üzerinde kartı beslersen, ne bileyim saçma bir şekilde kısadevre yaptırırsan anca öyle yanar ki küçük sayılacak elektriksel bir hatada kilitlenip kalıyorlar. Klon kartın 5V VCC kanalında 2A güç çekmeye çalıştım (yanlışlıkla) bozulmadı. Öyle söyleyeyim.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 4343 Toplam Mesaj: 29
c aurdino