folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Arduino Siparişi İle İlgili Problem Yaşıyorum Aliexpress.Com

Arduino Siparişi İle İlgili Problem Yaşıyorum Aliexpress.Com

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

İlk defa yurtdışından alışveriş yapıyorum, tecrübesizim o yüzden. En altta konu ile alakalı linkler var.

6 ekim de sipariş verdim aliexpress üzerinden.

Hongkong post ile ücretsiz gönderen buldum özellikle china post a göre daha hızlı olduğu için.

Sistemde de hala HongKong Post Air Parcel olarak gözüküyor. Ama satıcı bana belirtmeden china postdan göndermiş.

Tracking number dan farkettim bunu. Bu da numara RB469178321CN.

Adama sorduğumda HK postun artık elektronik ürün göndermediğini söyledi. (!)

Çok da farketmez diyerek bekledim. Aradan 1 aydan fazla geçti. Mesaj atıp niye gecikti diye sorduğumda normaldir bu aralar hatlar meşgul vs dedi adam.

Dün mesaj atmış. Kargom Çin gümrüğünden geçememiş. Geri gönderilmiş. Güvenlik testini geçememiş mi ne. Tekrar gönderiyim mi falan diyor. Sizce ne yapmalıyım?

Adamın bana attığı son mesaj:

We are so sorry to tell you that your parcel was rejected by the China Customs for the reason of being failed of security check. And the parcel is now on the way of returning.
    If you'd like we will resend you a new kit through other transporter like Sweden Post right away, or we can refund the money back to you.
    Sorry for the inconvenience brought. Please let us know if you have any questions.
    Best Regards,
    Steve_________________________________________________________

Bu ürünün aldığım tarihteki kaydı: http://www.aliexpress.com/snapshot/275449984.htm

Ürüne benzer başka ürünler: http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Advanced-Kit-for-Arduino-UNO-R3-Study-Kit-with-User-Guide/1475883679.html

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

Benim anlamadığım bi benim siparişim mi geçemedi çin gümrüğünden? aynı ürünü alan 100lerce kişi var. 

Tekrar gönderince geçecek mi, 1 ay daha sonuçsuz beklemek istemiyorum. 

Sweden posttan tekrar gönderebileceğini söylüyor. Bu kargo hızlı mıdır?

Open dispute seçeneği hala aktif. ne işe yaradığını bilmiyorum ama bunu da kullanabilirim.

______

Aliexpress.com dan daha önce alışveriş yapmış müritler bu gibi durumlarda ne yapmak gerekiyor?

asa42 tarafından 16/Kas/13 00:40 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

valla ben çinde tehlikeli olarak bilinen lipo pil alırken swiss post ile geliyordu. şu an ondada problem var gerçi bu aralar y.dışı alışverişleri sakata girmiş durumda

edit: swiss postdu yanlış yazmışım

DestinatioN tarafından 15/Kas/13 19:29 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam ne kadardı fiyatı ardunio nun. Eğer çok fazla fiyat farkı yoksa Türkiye'den niye almıyorsun?

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wm-t
    wm-t's avatar
    Erkek

Ben dealexreame den aldım. Hiç problem çıkmadı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Hocam ne kadardı fiyatı ardunio nun. Eğer çok fazla fiyat farkı yoksa Türkiye'den niye almıyorsun?

:DD Hocam linkten açıp baktıysan o setin tamamı 35 dolar. Burdan almaya kalksam sadece arduinonun kendisini o paraya veriyorlar. Seti hiç demiyorum bile..

@ DestinatioN ; Pil i zaten göndermiyor hocam bu gibi problemler çıkmasın diye. ama yine de çıkmış problem. bu çinlileri anlamak zor.

@wm-t ; ordaki hangisini almıştın, aliexpress e göre baya pahalı orası. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Altta ki setin kitaplısını almıştım, 160 lira civarındaydı. Acele edip beklemek istememiştim ama çok fazla fiyat farkı olduğunu sonradan fark ettim :)

http://www.robotistan.com/Arduino-Super-Baslangic-Seti-Rev3-Kitapsiz,PR-955.html

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    zigor bunu yazdı

Altta ki setin kitaplısını almıştım, 160 lira civarındaydı. Acele edip beklemek istememiştim ama çok fazla fiyat farkı olduğunu sonradan fark ettim :)

http://www.robotistan.com/Arduino-Super-Baslangic-Seti-Rev3-Kitapsiz,PR-955.html

Onlar da çinden getiriyordur o malzemeleri bi fark yok ki, bu işe başlamak lazım aslında.

----------

Bana yardımcı olabilecek, şunu yap diyebilecek veya başka set önerebilecek mürit?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

Onlar da çinden getiriyordur o malzemeleri bi fark yok ki, bu işe başlamak lazım aslında.

----------

Bana yardımcı olabilecek, şunu yap diyebilecek veya başka set önerebilecek mürit?

hocam arduino ile ne yapmak istiyorsun. raspberry nin pi modeli var ona bak istersen.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    cicosz bunu yazdı
    asa42 bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

----------

hocam arduino ile ne yapmak istiyorsun. raspberry nin pi modeli var ona bak istersen.

ben yanlış anlaşıldım galiba. Aliexpress.com dan daha önce alışveriş yapmış müritler bu gibi durumlarda ne yapmak gerekiyor? asıl sorum bu..

ne yapmak istediğime gelince. temel mikrokontrolcu bilgisini almam lazım bununla. İtü de kulubun eğitimi var ona katılıyorum. lazım yani bu bana. raspberry bi sonraki aşama

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı
    cicosz bunu yazdı
    asa42 bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

----------

ben yanlış anlaşıldım galiba. Aliexpress.com dan daha önce alışveriş yapmış müritler bu gibi durumlarda ne yapmak gerekiyor? asıl sorum bu..

ne yapmak istediğime gelince. temel mikrokontrolcu bilgisini almam lazım bununla. İtü de kulubun eğitimi var ona katılıyorum. lazım yani bu bana. raspberry bi sonraki aşama

hocam kuluple birlikte toplu alım yapın bir hocanın referansıyla. gümrükte takılma derdi olmaz. biz cocuklara öyle aldırmıstık.

Toplam Hit: 3374 Toplam Mesaj: 22