Arduinonun Okuduğu Değeri Port Üzerinden Veri Tabanına Yazdırma
-
Port şart mı?
Arduino ile linke gidilebiliyor mu?
Mesela php ile bir sayfa yaparsın
Localhost/Kayit.php?sicaklik=25
Arduino sıcaklığa göre linke gider linkten de veriyi alır dbye atarsın
Php alabiliyorsa tabii, ama alıyor olmalı
-
_PesimisT_ bunu yazdı
Arduinodan sıcaklık değeri okutup değeri USB port üzerinden PHP'ye, PHP aracılığıylada veri tabanına kaydetmek istiyorum. Böyle bişey mümkün mü.
Localhosta çalışacağım. Arduino bilgisayara sürekli bağlı olacak. Okuduğu değeri PHP'ye post edecek istediğim bu... Yani Arduino sicajlik değişkenini localhost/phpsayfam.php?gelen=sicajlik gibi göndermek istiyorum.
Hocam selamlar. İstediğin sistemi dahili wifi modulü bulunan esp8266 nodeMCU kartı ile yapabilirsin. Direkt olarak php bir web syafasına post işlemi gerçekleştirebiliyorsun bu kart ile. Daha sonra php sayfasına post ettiğin verileri kendin parse ederek ilgili database kolonuna yazdırabilirsin
İlgili Kart: https://www.direnc.net/v3-nodemcu-wifi-gelistirme-modulu
Şimdi telefondayım gün içinde yaptığım benzer bir kod vardı php post etmeli felan bulursam yollayacağım. Ama bu kart kesinlikle senin işini görecektir.
mkyyldrm tarafından 09/Oca/21 10:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Eyvallah hocam paylaşırsan çok memnun olurum.
Henüz çalıştırmayı balaramasam da swDuino diye bişey buldum sitesinde yapıldığı anlatılıyor ama ben bağlanamadım.
Çeşitli PHP classlar var seri port haberleşmeyle ilgili. Bu tarz şeyler insanı geliştiriyor keyifli yanı bu olsa gerek :)
-
noname bunu yazdı
Port şart mı?
Arduino ile linke gidilebiliyor mu?
Mesela php ile bir sayfa yaparsın
Localhost/Kayit.php?sicaklik=25
Arduino sıcaklığa göre linke gider linkten de veriyi alır dbye atarsın
Php alabiliyorsa tabii, ama alıyor olmalı
Hocam tam olarak böyle bişey istiyorum aslında bunu seri portu okutarak yapmak istiyorum.