Arıları Nasıl Kendi Peteğime Çekerim ?
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------
spyrex bunu yazdı:
-----------------------------zuahahahaa :)o
la tamam da niye şerefsiz diyosun ki ? :)
dişi arıları o pirket duvarın olduğuyakın bir yere arı kovanı ile koy.hani boyle ev gibi tahtadan kare evleri oluyor ya.içerisine şeker koy.onlar gelince kovana alışınca şekeri alırsın.
maskeyi giyer ve o şekerle yaptıkları balı atarsın.sonra kovanı bahçeye felan böyle çiçeklerin olduğu yere koyarsın.bu iş tamamdır hacı.
Aklıma bizim arılar geldi.Yunan arılarını nasıl teker teker Kuşadasındaki arı çiftliklerine çekiyorlardı.Hatta bi ara haber olmuştu.Gavur yunanlılar Türklerin Arıları bizim arılarımızı götürüyor diye nasıl tutuşmuştu. ahahaaaa :)p
:D dişi arıları nasıl tespit edecek adam sorması ayıptır tek tek bakacakmı :S-----------------------------
hehe :)p
hocam valla dedim şimdi tam burasını alıntı yapıp cevap yazarlar diye.ben aslında kraliçe arıyı kastettim.yani yapılabilir.
güzel bir yaz günüydü.bir gün dedemlerde kalayım dedim ve sabah oldugunda bahçede koskocaman bi karartı vardı.ama daha önce hiç böyle bişey görmemiştim.gittik bi baktık arı sürüsü.ama bilmem kaç bin tane bal arısı. neyse ay oldu yıl oldu o arılar daha da büyüdü.ama mükemel bal üretiyorlardı.dedem borçlarının çoğunu o arılar sayesinde ödedi.yine bir yaz günüydü.ve o arılar geldikleri gibi kaybolup gittiler.bi baktık ki sanki oraya daha önce hiç arı gelmemiş gibi bir hal vardı.garip bir durum.
Ama ben arıları seviyorum :)
-
öldürmek içinde gaz yagı veya benzin püskürt yak hemen ölür
-
bu mürid yakın zamanda ya zengin olur, yada kafayı yer :D
kuşçuluk, ahırcılık, arıcılık, internet üzerinden para kazanma :D ticaret kafası var sende :C
-
hoca önce yanlarına bolca şekerli su dök. hepsi bir araya gelsin. priketi komple koyacan bir cuvala getirecen koyacan kovanına. kovana girdiler mi zaten priketi bırakırlar.kovana tutunurlar. bizim burada agac dallarına tutunuyorlar. gidip dalı kesiyoruz alıyoruz kovana.
-
spyrex bunu yazdı:
-----------------------------BuZuL bunu yazdı:
spyrex bunu yazdı:
-----------------------------zuahahahaa :)o
la tamam da niye şerefsiz diyosun ki ? :)
dişi arıları o pirket duvarın olduğuyakın bir yere arı kovanı ile koy.hani boyle ev gibi tahtadan kare evleri oluyor ya.içerisine şeker koy.onlar gelince kovana alışınca şekeri alırsın.
maskeyi giyer ve o şekerle yaptıkları balı atarsın.sonra kovanı bahçeye felan böyle çiçeklerin olduğu yere koyarsın.bu iş tamamdır hacı.
Aklıma bizim arılar geldi.Yunan arılarını nasıl teker teker Kuşadasındaki arı çiftliklerine çekiyorlardı.Hatta bi ara haber olmuştu.Gavur yunanlılar Türklerin Arıları bizim arılarımızı götürüyor diye nasıl tutuşmuştu. ahahaaaa :)p
:D dişi arıları nasıl tespit edecek adam sorması ayıptır tek tek bakacakmı :S-----------------------------
hehe :)p
hocam valla dedim şimdi tam burasını alıntı yapıp cevap yazarlar diye.ben aslında kraliçe arıyı kastettim.yani yapılabilir.
güzel bir yaz günüydü.bir gün dedemlerde kalayım dedim ve sabah oldugunda bahçede koskocaman bi karartı vardı.ama daha önce hiç böyle bişey görmemiştim.gittik bi baktık arı sürüsü.ama bilmem kaç bin tane bal arısı. neyse ay oldu yıl oldu o arılar daha da büyüdü.ama mükemel bal üretiyorlardı.dedem borçlarının çoğunu o arılar sayesinde ödedi.yine bir yaz günüydü.ve o arılar geldikleri gibi kaybolup gittiler.bi baktık ki sanki oraya daha önce hiç arı gelmemiş gibi bir hal vardı.garip bir durum.
Ama ben arıları seviyorum :)
-----------------------------ben pek sevmiyom arıları hayatımı karartılar :D
dudağımdan arı sokmuştu bir kere kocaman olmuştu rezil olmuştum okulda :D kızlar dudak güzeli falan seçmişlerdi :) -
Dişi arılara dekolte giydir ve dans (salsa vb.) etmelerini sağla.
-
haşlanmış tavuk goy :D acayip seviyolar.
yada dişi arıları görünecek bi yere koy :)
-
Arılara yaklaşmadan önce duman bas yuvalarına. Talaş yada tahta yakarak elde et dumanı. Dumanı yiyen arılar sakinleşecektir. İçlerinden Kraliçe arıyı ayır. kraliçe arı diğer arılardan daha iridir. Aslında standart kovanda 2 adet iri arı görmen gerekir. Bunlardan biri erkek arıdır. Abdomeni (kabaca halkalı olan kıç tarafı) kraliçe arıya göre daha yuvarlak olur. kraliçe arınınki uzunca ve iridir. Hayvanı alırken sıkıştırmamaya dikkat et yoksa sokar. Erkek arının dışındakilerin hepsinde iğne vardır. Ayrıca bir petek yapmana gerek yok. Ama küçük bir kovan yapabilirsin. kovanın içine yapay petekler koyabilirsin. Aslında arı feromonu bulsan süper olur. Nereye sürersen alayı gelir oraya. Zirai ilaç satan yerlerde olabilir sorman lazım. Piyasada arı keki diye adlandırılan arı beslemede kullanılan yemler var. Şekerli su da iş görebilir.