Arkadaşlar Kendi Yazdığım Video Sitemde Linkleri Nasıl Saklarım
-
merhaba arkadaşlar yaptığım php video sisteminde
bildiğini ve tahmin edeceğiniz üzere bir adet player var ve sağ tıkla kaynağı göster diyince videoların direk linkleri çıkmasın istiyorum
nasıl bir yol izlemek lazım neler yapmak lazım eminim yapan vardır....
Yardımlarınızı bekliyorum sağolun..
-
hotlink diye bi araştırır mısın dediğin şey mi diye?
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------
hotlink diye bi araştırır mısın dediğin şey mi diye?
-----------------------------hemen araştırdım çok güzel şeyler öğrendim sağol ama bu yönetimin çok işe yarayacağına yada güvenilebilirliğine inanamıyorum...
Daha güzel yani farklı bir php kodlaması yapılabilirmi ....
Hani link gizleme muhabbetleri var ya onu acaba playerde kullanabilirmiyiz onun gibi bi şeyler beyin fırtınasına devam
-
Birden fazla yolu var esasında bu söylediğinin. Şöyle ki:
1- Serverda Root ta bir dosya aç. Varı yoğu buraya yükle. Birde index.php yi açılış sayfası yap. Giriş için tıklayınız gibisinden. Girişi bu açtığın dosya içine yönlendir. Bundan sonra yaptığın her sayfada www.xxxxxxxxx.com\yeniklasor\video1.flv yerine o dosyanın içinde "video1.flv" yap tamamdır. Videonun içinde bulunduğu dosya adını bilinmediği için direkt dosyaya ulaşılmaz. O sayfa ile video aynı dosyanın içinde olsun. Açtığın dosya adını abartabilirsin,aljlmlojln2şk32kk4k1 gibi... Lakin çok basit bir yöntemdir. Hani internet download manager falan çok rahat flv videoları indirebilir. Ayrıca bazı roottaki dosyaları gösterebilen programlarda vardır...
2. Diğer bi yöntemde sağ click scriptidir. Buda sağ click yapmayı engeller ama ie den sayfa sekmesinden burayada kaynağa tekrardan ulaşabilirsin.
3. Biraz daha ayrıntılı bakarsan farklı scriplerde var piyasada. eğer script kullanmayı biliyorsan yada azçok c yada java programlamadan anlıyorsan bu scriptleride kullanabilirsin. Tabi anlaman şart yoksa rastgele script kullanayım derken siteyi kaptırma riskinde var benden söylemesi... kolaygelsin.
-
iyi bir link servisiyle linki gizleticeksin , sonra o linki browser ile açarmış gibi açıp adres satırındaki url yi alıcaksın.
Bu dediklerimi PHP'nin CURL bileşeniyle yapabilirsin.
-
RootB bunu yazdı:
iyi bir link servisiyle linki gizleticeksin , sonra o linki browser ile açarmış gibi açıp adres satırındaki url yi alıcaksın.
-----------------------------kardeş peki link gizleme sistemi kendi sitemde yapsam yani başka sitelere güven olmaz :)
mantık nasıl çalışıyor anlatırmısın url kısmında nasıl çıkmadan yaprıcağız direk refresh felan la mı ?
bu arada curl i araştırıyorum
-
Zxone bunu yazdı:
RootB bunu yazdı:
-----------------------------kardeş peki link gizleme sistemi kendi sitemde yapsam yani başka sitelere güven olmaz :)
mantık nasıl çalışıyor anlatırmısın url kısmında nasıl çıkmadan yaprıcağız direk refresh felan la mı ?
bu arada curl i araştırıyorum
-----------------------------onu arkaplanda curl kodlarıyla yapcaksın yalnız bu dediğim hiç performanslı olmaz , ya o anda o servis calısmıyorsa ya da yavaş calısıyorsa? o yüzden kendi hostuna bi link kısaltma scripti kurman gerekcek.
-
rootb diyorum
link kısaltma muhhabetimi kendim yapmam lazım zaten :)
-
Hocam her türlü çekerler video'yu..
Bunun tam bi çözümü yok, olsa yutup yapardı herhalde :D
edit:
Yanlız bulunduğu dizini vermemekte fayda var, randomize bi link oluşturup onun üzerinden ver.
Adam bütün dizini indiremesin :)
-
mümkün olacagını düşünmüyorum sonuçta izlenen vidyo bilgisayara yükleniyor bulmak isteyen hertürlü bulur kanımca?
-
ya arkadaşlar indirmesin demiyorum ben veririm gerekirse indirme linkinin
ama linkler gizlensin istiyorum ki adam kendi sitesinde kullanamasın olay bu dur yani ...
bunu demek istiyorum indirsin isterse kendi sitesine upload ettsin ama öle gelip bot la motla yalayıp yutmasın :)