folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Arkasında En Fazla Şirket Desteği Olan Ve En Fazla Güncel Olan Linux Sürümü Hangisi



Arkasında En Fazla Şirket Desteği Olan Ve En Fazla Güncel Olan Linux Sürümü Hangisi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    hocam tam bi linux delisi olarak söylüyorum ki bu sıralar linuxtan uzak duruyorum.Ubuntunun performansı 2 sürümdür berbat, linux mint dedim iyidir, ubuntu sürümüydü.ODa kötüleşti.Linux mint debiana geçmiş sevindim indirdim kurdum paketlere ulaşamıyor.Paket serverlarında sorun var.FEdora kurdum 3-4 kez baştan kurdum saatlerde depolarla uğraştım yok.Onda da sorun var.

    Bu sıralar linuxtan uzak duracağım.Puppy linux sevdim, fakat onunda desteği ne kadar bilmem.

    İllaki destek dcersen ; pardus ve ubuntu derim.Suse, fedora vs.. bi ton var fakat ; Türkiye pardusla fazlasıyla uğraşıyor.Tübitak falan.Güzel.Ubuntuda baya destek alan.

    FAkat pardusun kde takıntısı ile, ubuntu gibi mükemmel bir dağıtımın son 2 sürümdür berbat durumda olması canımı sıkıyor.9.04 güzeldi tema ve performans bakımından.Sonra bozuldu.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2003
    Erkek

    Bende linux için çabalayanlardanım... Ama gerçekten zaman kaybı !!! 

     

    Ubuntu, pardus bir kaç tane daha kurdur yok windows performansını veremiyorlar. Performans derken program desteklemsi program arşivi isteklerine cevap vermesi açısından. BEnde çok isterim ama  sunucularında olmayan bir programı kurmak için günlerdir ugraşıyorum sonuç fıs. 

    s*ke s*ke  microzort kullanıyoruz.    


    Dur be kadınnnn....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    hayellermin cogunu linuxda gerceklerstirdim bunlar zaman kaybı değildi


    Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    A_REX bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bende linux için çabalayanlardanım... Ama gerçekten zaman kaybı !!! 

     

    Ubuntu, pardus bir kaç tane daha kurdur yok windows performansını veremiyorlar. Performans derken program desteklemsi program arşivi isteklerine cevap vermesi açısından. BEnde çok isterim ama  sunucularında olmayan bir programı kurmak için günlerdir ugraşıyorum sonuç fıs. 

    s*ke s*ke  microzort kullanıyoruz.    


    -----------------------------

    en basitinden geçen birşey için donanıma bakman gerekiyordu.

    MActe kendinden gelen progamı çalıştırıyorsun

    linuxta mı ? komutla

    Peki windowsta ? Program indirmek zorundasın

    ---

    İşte kısa ama işlevsiz MİCROsoft'un hayat hikayesi budur.KEndi zikiyle gerdeğe giremez.

    Apple'ı sevmem : çünkü açık kaynak ve özgür yazılım düşüncelerini benimsedir.Apple bunlara ters.

    Apple'ı severim : çünkü adamların pazarlama stratejileri mükemmel ötesi.

    -

    Microsoft'u sevmem : çünkü performansı boktan, daha önemlisi programlama konsuunda boktan.

    Microsoft'u severim : çünkü şirketler.Şirket stratejileri mükemmel.oyun piyasasını elinde tutmak gibi mükemmel bir adım atmışlar.

    -

    Linux'u sevmem : çünkü ? Çünkü  mü.Çünküsü yok.Bu aralar depolarla ilgili problemi var.FAka tlinux kraldır.

    Linuxu severim : çünkü;

    - açık kaynak ve özgür yazılım ideolojilerince çıkmıştır (ki microsoft ve apple kullansanızda bunun yararını görüyorsunuz)
    - Performansı süperdir
    - İStediğinize göre bir dağıtım vardır
    - saatlerden tutun süper bilgisayarlara (Cep telefonları, network araçları, haberleşme araçları...) na kadar her yere girmiştir.Bu linux camiası olarka büyük bir tecrübedir.NE microsoft nede apple bunu yanına yaklaşamaz.
    - Program mı ? tıklayın kendi kendine indirip kursun.Depoda yok mu ? Kaynak kodlarını indirin ve derleyin (bu söylenildiğinin aksine kolaydır.Birisi kuramıyorsa ya yeni olduğu için yeterince anlamamıştır yada kuramayacaktır ki 2. şıkta linux kullanmasına geek yoktur fazla karmaşık gelir)
    - oyun photoshop her bişey çalışır.Fakat performansına bakarsanız windowstkai gibi değil tabi ki.

    ----

    http://www.apple.com/tr/why-mac/

    bir unix olan mac'in reklamına bakın ; işte apple yani steve jobs dehasını göreceksiniz (pazarlama stratejisi)

    - kullanacağınız yazılımlarla birlikte gelirmiş  e pardustada var
    - offismiş abartı linuxtada mevcut . mp3 çalıştırır zip hallolur diyor.Linuxta yapıyor ??
    - virüs bulaşmazmış.E unixte ondan !

    Geri kalanlarına genel bakarsak, en son teknolojiymiş, e normal.Yeni biglisayar aldığında son teknoloji olur.Windows programlarınız için endişelenmeyin diyor.Açıklamaya bakıyoruz

    "Mac'te bulunmayan bir uygulamayı çalıştırmanız gerekirse, endişelenmeyin. Çok sık kullandığınız herhangi bir Windows uygulamasını çalıştırmak için Mac'e Windows yükleyebilirsiniz."

    Hydaa...Bildiğimiz sanal makina ile.EEe bu tanıdık, linuxtada var ???

    Hele hele bilgisayarlarını öve öve bitirememiş.Doğrudur iyi yapıyorlar işlerini.Unix olmasına rağmen grafikte yemiş bitirmiş piyasayı.Yneilikler var.Gnome macten mac gnome'dan çalıyor..GArip bir olay.

    ---

    Sonuç olarak mac sunumu öyle bir yapmış ki linux'u tercih edecek biri bunlara baksa hemen mac der (hatta pc tercih edecek adam bile).İYide bunların hepsi linux olayı zaten.MAc'in ekstrası yok ?

    Windows kolaydır, oyun piyasını elinde tutar.FAkat dediğim gibi hep ekstralara ihtiyaç duyarsınız.Heppp.Oyuna kanarsınız, iki komutla bakabileceğiniz donanım için program yüklemek zorunda kalırsınız.


    Linux performanslıdır ve bir ton programı ücretsiz sunar.Tamamen işi kavradığınızda yapamayacağınız şey yoktur.FAkat destek konusunda problem var.Şirket olamdığından doalyı.Gogole'ın lnux için altın çağını yaşatacağını düşünüyorum.MAc ve microsoft'u bitirmek için linux ile saldıracaktır google.Eee androidten ne kadar başarı gelebileceğini gördük


    Mac iyidir . Çünkü deli gibi destek var.Apple veriyor bu desteği.Linuxta destek var, kullanıcılar tarafından.Çok iyi işlerde geliyor fakat tasarım kötü, son kullanıcı için problem.Görüyoruz tecrübesiz kullanıcıların halini.MActe bunu olacağınıd üşünüyorum.Çünkü kapalı sistem.Apple desteğini veriyor.Gördüğüm kadarıyla tasarım, anlatılanlar kadarıyla perforrmansı iyimiş.

    -

    Yani ; linux güzeldir hoştur.Dışarda fondü pahallı diye eve gelip çikolatayı eritip muzunu banan zihniyettir linux.FAkat dahasıdır.Dışardakinden çok daha güzel olur, çok daha kaliteli ve tatlı olur.MAlzeme kalitelidir.

    Tecrübe kazanırsanız neler yapabişleceğinize siz bile inanamazsınız.Kıçı kırık microsoft temaları gibi klasör stili değiştirmezsiniz mesela; komple masaüstü yöneticisini değiştirirsiniz.en az4-5 tane var.İSterseniz kendiniz geliştirin (Baya bi kasar) fakat sadece şekil değişmez performans, hız, özelliklerde değişir.O derece.

    linux candır ama görebilene.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    network
    network's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Anakroniq bunu yazdı:
    -----------------------------

    network bunu yazdı:
    -----------------------------

    ilk önce yerli malı yurdum malı ( pardus ) 

    ikincisi ubuntu ;) 

    -----------------------------

     

     

    Pardus'u diske yazmadan usb bellekten kurulum yapma şansımız var mı? Yoksa ben mi beceremedim...


    -----------------------------

     

    Pardusun çalışan CD si var ( CD veya USB den çalıştırabiliyorsun ) Windowsumu çok kurtarmıştım pardus çalışan ile ;) 

     


    I Love Software , Software is a life...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BayV
    BayV's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2011
    Erkek

    Şirket olarak RedHat'dan şaşma.

    Ama toplulukların geliştirdiği süper bir sürüm istersende Debian'dan şaşma.

    Youtube, Google, Yahoo, Ibm, DailyMotion gibi şirketler sistemlerinde Debian kullanıyor. Özellikle Google tam bir Debian hastasıdır.

    Eskiden Solaris çok popülerdi ben bile kullanmıştım. Ama ne zaman ki satış işlemleri oldu Oracle aldı, o günden beri Solaris'in adını duyamaz olduk.

    Suse de kullanabilirsin. Novell çok sağlam bir şirkettir. Dünyanın en iyi yazılım mühendislerini şirketinde barındırır.

    Ubuntu da güzeldir. Ama son kullanıcıya yöneliktir. Bunun da bir çok artısı vardır. Arkasında Cannonical gibi sıfırdan harikalar yaratan bir şirket vardır. Geri dönüşümü en hızlı yapan yazılım firması ödülü kazanmıştır. Güncellemeler bazen haftalık bazen saatliktir. Yani seni kaile aldığını görür ve bilirsin. (Başımdan geçtiği için biliyorum.)

     

    Ayrıca Zumsuk'ün dediği herşeye katılıyorum. Çok doğru söylemişsin. Yüreğine sağlık.


    Savunulacak normal bir hayat kalmamış olabilir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    Son 3-4 aydır Pardus kullanıyorum, bir sorunum olduktan sonra internet üzerinden çözüme kolaylıkla ulaşabiliyorum. Tek koşul dediğim gibi internetin olması yoksa ziksen çözemem o sorunları.


    vatandaşa kafam girsin!..
Toplam Hit: 2407 Toplam Mesaj: 18