folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Arkeoloji Meraklısı Var Mı Aramizda

Arkeoloji Meraklısı Var Mı Aramizda

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    zorbaa bunu yazdı

Bir arkadaşa alan taraması yaptiracam. Merakli olan varsa detayları akşam paylaşırım

Paylaş paylaş hocam 😁

İmza YOK !!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zorbaa
    zorbaa's avatar
    Erkek

Yeni bağımlılıgim hayirlirli olsun . Bölgenin hikayesini bilen birini yanimiza alarak öğrendik . Bundan  8-9 sene önce bicerciler taşı farkediyor . Amcamdan ve bir yakinimizdan izin istiyorlar . Beraber çıkaralım diye. o zman İstanbul'dan karot getirip atiyorlar. Sonrasında yakinimiz yan çizmeye başlıyor. Amcamda bicercilere gelmeyin diyor . Buradaki mevzu biraz uzun.Olay kapanıyor . Taşın yanında attıkları boru daha duruyor . Bugün farkettik. Adamlar 4 metre girmişler makina ile yeterli gelmemiş . Bugün biz baktığımızda daha farklı birsey farkettik. Taşa 50 metre uzaklıkta ikinci bir yer buldu makina . 4 e 4 oda buldu. 20-30 metrelikte bir tünel . Tünel o videodaki taşında tam 60 -70 metre karşısında bir başka Kaya'nın olduğu tepecige doğru gidiyor . Makina orda duruyor. Kaya normal kaya gibi ama duruş şekli falan üstü dümdüz onunda el yapımı olduğu belli bir süre sonra anlasiliyor.

Dedektöru kullanan arkadaşın dediği videodaki yerde yüzde yüz var . Ama çok derinde . Buyukte olduğunu söylüyor . 2. Bölgedeki oda ve tünel fena halde kafamı bozdu. yeraltı şehri gibi duruyor. İşin detayına girince bölgede burnu kırılmış aslan kayaları falan olduğunu duyduk . Onlara bakma fırsatım olmadı . Gelen arkadaşlar direk kepçe falan dediler yok olmaz diyip mevzuyu kapattım . Bensizde giremezler o bölgeye.  Bende  girmeyi düşünmüyorum. İlerde birgün belki bir müzeye haber veririm . Öyle güzel ve heyecanlı bir anı olarak kaldı diyip mevzuyu kapatıyorum. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Ankarada  Anadolu medeniyetleri

müzede var bu taşlardan 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 2679 Toplam Mesaj: 24
mezar taşı