ARM İle İlgilenenler?
-
@rakkoc, hocam sen bu göktuğ beye takmışsın cidden :) çok mesajında gördüm bahsettiğini :) adam sana ne demişse çok etkilemiş ama :) evet bakacağım o siteden malzeme alabilirm.. bakalım şuan toparlıyorum her şeyi
@cordelian, sağolasın hocam bakacağım onlara da .. şuan kaynak biriktirip en son ayıklama evresine gireceğim
bir eğitim buldum http://www.cizgi-tagem.org/e-kampus/education.aspx?id=47
buradan siz de izleyebilirsiniz, hem türkçe hem eleman basitçe anlatıyor görsel olması da iyi. ama elimde bi kit yok :) belki alırım kiti, biraz izledim ,
güzel gidiyordu en azından hiç fikri olmayanlar için iyi bir kaynak bunu da inceleyin arkadaşlar
-
crosswork calışmak lazım.
/ takipteyim.
-
ARM bizi kesmez:) Via pico-itx falan bakmak lazım:)
-
YeniHarman bunu yazdı
ARM bizi kesmez:) Via pico-itx falan bakmak lazım:)
programını yazacağını bilsem sana intel'den özel chip ürettiririm hocam :)) şuan için arm cortex m3 iyi gibi.. ama henüz araştırma sürecine derin bi şekilde girmedik..
-
uppp
-
amaç sizlerinki gibi olmasa da bende embedded/gömülü sistem geliştiriciliği ile ilgilenmekteyim.
eCos, montavista, uClibc/buildroot > busybox ile cırmalıyorum.
kavramak için çoğu zaman elemanların sitelerindeki dökümantasyon yetiyor. yetmediği zaman maillistlerde, destek forumlarında oda olmazsa irclerde yakalayıp adamları taciz ediyorum.
+Tersine mühendislik işlemleri için IDA Pro imdadıma yetişiyor.
-
eclipse c derleyici kullanalarak 2 gündür, cross/compile & ethernet ile file transfer işlemi yaptım ( manuel ) bu konu ile ilgili nette pek az yazı var.
yalnız beaglebone' ı ile dış test yapmam gerekiyor.
eğer başarılı olursa, router üzerinde farklı method'da deniyeceğim.
@rakkoc beni boardlar için bi ara la..
-
Üzerinde ALU olan, RISC mimarisine sahip, GCC ve toolchainlerle programlama yapılabilen, giriş-çıkış özellikleri iyi olan düşük güç tüketimli ve geliştirme kartına sahip bir şeyler var mı acaba?
-
unbalanced bunu yazdı
@rakkoc, hocam sen bu göktuğ beye takmışsın cidden :) çok mesajında gördüm bahsettiğini :) adam sana ne demişse çok etkilemiş ama :) evet bakacağım o siteden malzeme alabilirm.. bakalım şuan toparlıyorum her şeyi
adamin isi kaliteli ve o adam sayesinde artik elektronik devre tasarimi yapmaya ugrasmiyorum bu yuzdendir. Neyi nasil istedigimi soyluyorum ciziyor yapiyor montaji yapiyor HEX'i veriyorum programi atiyor. kutuluyor (benim markam ile) ve musteriye yollanacak sekilde bana veriyor.
denemek istersen o lpc1343 kartini sana yollim bir dene kurcala. ben 2 projede kullandim onu.
-
@outmost, baya bi şey varmış hocam ilk kez duydum hepsini :) ancak ben arm ye iyi heves ettim
@Amd-x, hocam bur cross/compile ile ilgili biraz daha detay verebilir misin
@rakkoc, anladım hocam demek adam baya iş yapıyor :) biz de iletişime geçeriz o halde sağolasın.. board için de ilerde ihtiyaç duyarsam isterim
deneme amaçlı. olmadı yeni bir şey yaparız (daha önce sitede vermiş olduğunu baz alarak) şuanlık bir kaç şeyi bekliyoruz.o olaylar çözüldükten
sonra bu kısımlara geçeceğiz