folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Arsa Tapulu Veya İskanlı Ne Demek Oluyor



Arsa Tapulu Veya İskanlı Ne Demek Oluyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehlikeyif
    ehlikeyif's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2015
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

    @C-Force hocam yatırım yapmıyorum oturacağım.

    Evlenmeden öncesinde ev almayı düşünüyorum. Kira vermek istemiyorum evi de nakit alacağım kredi falan yok yani.

    Ama gördüğüm kadarıyla bu eve o parayı vermeye gerek yok diğer alternatiflere bakalım artık. 

    hocam yüzde 99 bu ev kaçak yapımdır, imar barışına başvuru yapılmamıştır. ileride sıkıntı çıkar sana. ev afedersin ama derme çatma duruyor. bu kadar para bağlama buna


    Ben Sana Mecburum Bilemezsin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ağustos/2003
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

    @C-Force hocam yatırım yapmıyorum oturacağım.

    Evlenmeden öncesinde ev almayı düşünüyorum. Kira vermek istemiyorum evi de nakit alacağım kredi falan yok yani.

    Ama gördüğüm kadarıyla bu eve o parayı vermeye gerek yok diğer alternatiflere bakalım artık. 

    Hocam 180 bin nakit vereceğine üstüne kredi çekip yeni teknoloji daha modern ve yeni deprem yönetmeliğine uygun, ömürlük (50-60 sene) kullanabileceğim masrafsız bir daire almak daha mantıklı değil mi? Mesela ne kadar montalama yapılırsa yapılsın yeni yapılan evlerdeki ısı verimliliğini bu eski evler yakalayamıyor. Yeni ev 300 liraya ısınıyorsa eski ev aynı sıcaklığa 600 liraya geliyor (üç aşağı beş yukarı). Eski evin derdi de bitmiyor. Elektrik tesisatı eski su tesisatı eski herşeyi eski yenilemeye kalksan bu evi en kötü 50.000 bin masrafı var adam gibi yapmaya kalksan yani. 180+50=230 yapar ama halen eski evde oturuyor olursun. Yaşlı kadını makyajlasan ne olur? Tabiki karar yine senin 

    Edit : bu ev belkide 30 yaşından aşağı değil kara düzen yapılmış inşallah çimento kullanmışlardır. 

     

    oliWeR tarafından 01/May/20 01:59 tarihinde düzenlenmiştir

    Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Şubat/2009
    Erkek

    Yerinde olsam iskanı olmayan hiçbir evi almaya yeltenmeyi bırak, yanından bile geçmezdim hocam.

    Burası Türkiye, yarın birgün iskansız binalar yıkılacak diye bir kanun çıkarsa hiç şansın yok..

    Sıkıştım satıyorum desen, 180'e aldığın evi ha deyince en babası 120'ye okutursun, iskan olmadığı için. O bile zordur belkide. (Ancak 1-2 sene beklersin değerinde satabilmek için)

    Zaten yeterince eski gibi duruyor, birde sahibinden'de 26-20 senelik yazıyorsa sen onu 30-35 senelik olarak düşünmelisin.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2003
    Erkek

    Hocam yapı denetim kanunu 1 Ocak 2011 de devreye girdi. 2011 den önce yapılan yapıların dayanımı tamamen müteahhit ve belediyenin insafına kalıyordu, bu tarihten sonra ruhsat alan yapılar yapı denetime tabii olduğu için hem yapi denetim şirketleri hem de çevre şehircilik kontrol noktasında devreye giriyor. Daha sıkı denetim daha sağlam bina demek olduğu için, 2011 ve sonrası yılını baz alabilirsin baktığın dairelerde. Esasen 2000 yılında 19 pilot ilde uygulanmaya başlamış ama o detaya girmiyorum. 

    İskan konusu; bina iskan izni almadıysa ruhsat süresi de dolduysa (5 yıl, 2 kere yenileyerek süre uzatma hakkı var müteahhitin) ruhsat otomatik hükümsüz hale geçer, bina kaçak konumuna düşer. Daire sahipleriyle toplanıp almaya kalksan bir sürü problem ve masraf çıkar. Çok fazla detay ve problem var. O iş çok sıkıntılı, iskansiz daireye yanaşma önermem.

    İskan alındıktan sonra kat irtifakı ya da kat mülkiyeti tapusu arasında çok fark yok. Yapı stoğunun çok büyük kısmı kat irtifakı kurar ama mülkiyet kurmaz. Kat irtifakı tapusuyla banka kredileri, ipotek, elk su aboneliği vs her şeyi yapabilirsiniz.

    İmar barışı; o işe de girme. Çevre şehircilik aykırı beyanda bulunan yapılara cayır cayır iptal yazısı ve ceza yağdırıyor. Ayrıca yapının ne kalitesi belli ne demiri ne betonu. O ise hiç girme kirada otur daha iyi.

    Bağımsız bölüm tapusu ( kat irtifakı ya da kat mülkiyeti kurulmuş olmasi gerekir) olmayan toprak hisseli, arsa hisseli yerlere kesinlikle bulaşma.

    Son olarak bı ev alacaksan az ya da çok bankadan kredi başvurusu yap, ekspere vereceğin masrsf maks 1500 TL yi bulur, ama o dairenin iskanlı olup olmadığı, yapım yılı, kat irtifakı vs ne kadar detay varsa hepsini raporlarlar.  Araç alırken ekspertize sokmak gibi düşün. 

Toplam Hit: 1662 Toplam Mesaj: 15
tapu arsa