Artık Evlilik Bana Basit Geliyor
-
Müritler uzun zamandır düşünmekteyim. Evlenme, evlilik, çoluk çocuk yapıp onlarla vakit geçirme bana artık basit geliyor. Çocukluğumdan beri belli bir ideoloji ile büyüdüm. İdeolojime göre insanlar sadece kendileri için değil, tüm insanlar için bir şeyler yapma gayretinde bulunmalı. Neyse konu bu değil çokta. Dünyada bir çok sorun varken insanlar savaştan açlıktan kırılırken evlenmek geçim derdini düşünmek bana artık bencillik gibi geliyor. Dünyada ki zorda ki insanların rahattaki insanların yardımına ihtiyacı var. İnsanlara yardım etmenin en basit yolu belli bir makama sahip olarak o makamın imkanları ile yardım etmektir bence. Bu yüzden siyaset dururken, siyaset yoluyla insanlara yardım etme yolu dururken evlenip kenara çekilmek ne bileyim basit gibi. Ha evlenerek de bir şeyler yapabilirsin diyebilirsiniz fakat o zaman sadece kendinden sorumlu olmayacaksın senden birşeyler bekleyen insanlar olacak ve bu durumda hizmet kalitesi düşer diye düşünüyorum.
Bu konuda ki düşüncelerinizi merak ediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz
Saygılar
Mürit
seadog
-
hacı hala elizabeth galiba? Yawrucum insanlar kendilerini inandıkları şeylere adarlar.Her insan farklıdır ama benzerlikleri olanlar belirli topluluklar oluşturur.Herkes aynı olsaydı dünyada düzen olmazdı.Farklı oluşumlar sebebiyle bir düzen oluşuyor.Evlenmek isteyenler evlenir, kendini bişeyler çözmeye adamak isteyenler bişeyler çözmeye uğraşır (elizabeth e devam bu arada). Canın nasıl istiyorsa öyle yap .Bazıları yapıcak bazıları bozucak.Bazıları görmicek bazıları bakıcak. Sistem böyle. Bazılarının evlenmesi lazım bazılarının ise başka şeyler yapması yani. O bazıları evlenmezse sen ve senin gibiler kendilerini adıcak bişey bulamazlar ;)
çok mu karışık oldu :)
-
bütün herkeste seni bekliyordu memleketi kurtarman için ,
narsistik kişilik bozukluğu
şizopital kişilik bozukluğu ,
sosyalleşme sorunu bozukluğu ,
sana bir adet cipralex yazıyorum
ardından toplum içine karışıyorsun.
6 ay boyunca ilacını düzenli kullanıyorsungeçmiş olsun :)
-
valla senin insanları bu denli düşünmendeki neden senin de bir dönem kısa veya çok uzun zaman sıkıntı yaşamış olmandan kaynaklanıyor olabilir. Birde yaş ilerleyince fazla şeyi riske ettiğini anlıyorsun. bir değil iki kişilik düşünüp hareket edeceksin o yüzden evlilik de bir risk. Ailenden de uzaklaşacaksın arkadaşlarından da.
-
Vatana millete islam hizmetine faydalı bir evlat yetiştirmekten mi korkuyorsun ? Elin kroları 7 8 tane yapıp sokağa atıyor devlete kan kusturuyor sen bir tanecik namuslu , dürüst , haysiyetli vatan evladı yetiştirmeye üşeniyorsun. Erkek ne yazık ki hormonlarının esiri olmaya meyilli bir varlık. Bunu helal yoldan kırabilmenin hayra ve selamete ermenin en mantıklı yolu evlenmek. Onun dışında düzenli seks yapmak için evlen falan demeyeceğim. Ya penisini kes kurtul ya da kurallara uygun oyna.
Türkiye de evlilik bir tercih değildir , ortaokuldan sonra lise , oradan üniversite , oradan askerlik , oradan hoooop kızı bul evlen şeklinde ilerleyen acımasız , mahalle baskılı , yıpratıcı bir sürecin kendisidir , nihai amacıdır. O yüzden yok "ben vatan millet kurtarayım" , "özgür insanım kendimden sorumlu olayım" , "kafam rahat olsun" gibi fikirleri kafamızdan çıkartalım . Hayır sen kimsin ki evlenmiyon lan anan baban torun sevcek filan o kadar hayal kurmuş , murvet diye bir müessese var bi kere. Anan baban senin seks yapabildiğine kanaat getirmeden gitmek istemez bu dünyadan. İşte öle arada eser " bi dakka ya ben niye evleniyom ki ? " diye sorarsın , geçer geçer gülüm geeçeeer, sende evlenecen sende MUHAHA KAÇIŞ YOKKKK (amaan uykum varr uleeeennn ..............)
-
Ben taa 13 yaş civarındayken ilk kez ben evlenmicem lan demiştim. Tabi yukarıdaki arkadaş gibi kaale almıyordu kimse. Aradan 10 yıl ve zibilyon tane karı geçti ve ben hala evlenmemekte kararlı olunca etekleri tutuştu, akıl vermeye falan kalkıyorlar haorahroah. Sene olmuş 2011 lan hala evlenenler var ya, çok acayip.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------
Ben taa 13 yaş civarındayken ilk kez ben evlenmicem lan demiştim. Tabi yukarıdaki arkadaş gibi kaale almıyordu kimse. Aradan 10 yıl ve zibilyon tane karı geçti ve ben hala evlenmemekte kararlı olunca etekleri tutuştu, akıl vermeye falan kalkıyorlar haorahroah. Sene olmuş 2011 lan hala evlenenler var ya, çok acayip.
-----------------------------bu yorumunu bi 10 yıl daha sonra okuyalım mı ,)
-
evlilik bir suruyu kurtlar dagindan sagsalim gecirmek kadar zordur.
evlilik yeninden dogmak kadar neselidir.
evlilik basini secde goturmek kadar kutsaldir.
evlilik bir erkegin herkesce herkeste ve toplum icinde varolan itibarin hayata karsi un kazanmak hayati gorme kuralarina dair uyma inanclara dair inanma onurudur.
ne senin dogusunla kuruldu dunya ne yokolusunla yok olur.ne birnin toklugu senden sorulur ne birnin acliginin ezasida sana kesilme
allah nasilki kullu sebeb diyerek kendiniz yapip bulun diyorsa herseyin senin icin yaratildigi bu dunyada kendine oz guvenin oldugu surece evet belki hz.ebubekir kadar sadik omer kadar adaletli.osamn kadar sabirli.asli kadar gozu pek olmayabilirsin.
ama senin oldugun toplumun icinde kendi bu denli yetistirip zevk sefa bir yana yaradanin sorumlulugunda duasina havale ettigimiz cirkeflerin tumune aksi kendi fidanini dikememen bu acizlik olur..
hayatta evlenmek cocuk sahibi olmak bir amac icin yasamak her 2 adimda bir sebebin olmasi her lokmada bir paylasma dusuncesi ve onlari en iyi salih amellerle var edip yesertmen iste senin vatanada millete dunyana ahiretine yapacagin en buyuk sevaptir..
yalniz ve ciplak dogdugun gibi yalniz ve ciplak gideceksin..ne mirasin insanlar arasinda nede acin birilerin kalbinde..hayati bir iskence kurallari ile oynarsan bir sehpaya bez vurmaktan bile aciz olacak kadar bencil olursun evlenmeyisinle sonuc elinde bir hicle yasadigin toplum icinde bile aski gorulur sana yakin duygu somuru beslemekten ote olmayacaktir..
-
Matchup bunu yazdı:
-----------------------------
Vatana millete islam hizmetine faydalı bir evlat yetiştirmekten mi korkuyorsun ? Elin kroları 7 8 tane yapıp sokağa atıyor devlete kan kusturuyor sen bir tanecik namuslu , dürüst , haysiyetli vatan evladı yetiştirmeye üşeniyorsun. Erkek ne yazık ki hormonlarının esiri olmaya meyilli bir varlık. Bunu helal yoldan kırabilmenin hayra ve selamete ermenin en mantıklı yolu evlenmek. Onun dışında düzenli seks yapmak için evlen falan demeyeceğim. Ya penisini kes kurtul ya da kurallara uygun oyna.
Türkiye de evlilik bir tercih değildir , ortaokuldan sonra lise , oradan üniversite , oradan askerlik , oradan hoooop kızı bul evlen şeklinde ilerleyen acımasız , mahalle baskılı , yıpratıcı bir sürecin kendisidir , nihai amacıdır. O yüzden yok "ben vatan millet kurtarayım" , "özgür insanım kendimden sorumlu olayım" , "kafam rahat olsun" gibi fikirleri kafamızdan çıkartalım . Hayır sen kimsin ki evlenmiyon lan anan baban torun sevcek filan o kadar hayal kurmuş , murvet diye bir müessese var bi kere. Anan baban senin seks yapabildiğine kanaat getirmeden gitmek istemez bu dünyadan. İşte öle arada eser " bi dakka ya ben niye evleniyom ki ? " diye sorarsın , geçer geçer gülüm geeçeeer, sende evlenecen sende MUHAHA KAÇIŞ YOKKKK (amaan uykum varr uleeeennn ..............)
ben kroyum ne dusunuyorsun bu konuda mesela.!
----------------------------- -
benim de evlilik planım yok, boçları bitirip, eldeki plan ve projeleri bitirip başkalarına olan sorumluluklarımdan kurtulur kurtulmaz her daim yapmayı düşündüğüm şeyi yapacam :) gereksizlik konusuna gelince; sevebileceğin birini bulursan evlen, kendini mutlu edemeyen insan başkasını mutlu edemez, kendini insanlığa feda edeceksin sonra onların vefasızlıklarını göreceksin ve tam açı dönüş yaparak kötü birisi olacaksın, en büyük kötüler en iyilerden çıkar bunu unutma. evlilik doğru insanı bulursan iyidir. sabah uyandığında sevdiğin hatunun göğsünde uyuması, emekleyen bir bebeği omzuna alıp sevmek, çocuğun yada eşin için yaptığın bir şeylerden haz almak gibisi var mıdır hayatta...
-
evlilik dediginiz olay alt tarafi bir kagida imza atmaktan ibaret. neden bu kadar onemli ki?
birbirini cok seven iki insan (bu devirde hala var mi boyle tipler bilmem varsada kafa yapilari 70ler felandir herhalde) birlikte yasamak icin illa bir kagida imza atmalarina gerek yok.
eger onlari bir arada tutacak tek sey imza ise zaten evlenmesinler abi.
turkiyede bosanma sebeblerinin yuzde 60'inin asil sebebinin mutlu bir cinsel hayat olmayisini goz onune alirsak evet evlenmekte cok basit bosanmakta..