folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Artık Trafik Cezalari Trafik Sigorta Primini Etkileyecek

Artık Trafik Cezalari Trafik Sigorta Primini Etkileyecek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

harika bir karar olmuş..

Hatta benzin fiyatın artış oranının % lik değerinide trafik sigorta primine yansıtsınlar.

Oda yetmesse, araç sahibine vites topuzunu soksunlar. 

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı

harika bir karar olmuş..

Hatta benzin fiyatın artış oranının % lik değerinide trafik sigorta primine yansıtsınlar.

Oda yetmesse, araç sahibine vites topuzunu soksunlar. 

bu arada yakında kaskoyada gelmesi bekleniyor.. :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Erkek

@DJ_Alper  hocam talep oluşturma, sisteme bilgi girme vs. sorun değil o kadar. sigorta ile anlaşamadığın bir nokta olunca karşında muhatap bulamıyorsun mesele bu. bunda da mağdur olan müşteri oluyor. sigorta ben ne dersem o olur diyor.

bir ara bir müşteri temsilcisi ile konuşuyorum. diyorum ki kanunlarda şu şekilde yazıyor. sizin yaptığınız usulsüzlük. bana verdiği cevap, bizim şirketin kuralları böyle :) dedim ki sizin şirketin kuralları TC kanunlarından üstün mü? apışıp kaldı :)) 

velhasıl kelam Rabbim hastaneye ve sanayilere düşürmesin kimseyi inşallah.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    akrepkral53 bunu yazdı

@DJ_Alper  hocam talep oluşturma, sisteme bilgi girme vs. sorun değil o kadar. sigorta ile anlaşamadığın bir nokta olunca karşında muhatap bulamıyorsun mesele bu. bunda da mağdur olan müşteri oluyor. sigorta ben ne dersem o olur diyor.

bir ara bir müşteri temsilcisi ile konuşuyorum. diyorum ki kanunlarda şu şekilde yazıyor. sizin yaptığınız usulsüzlük. bana verdiği cevap, bizim şirketin kuralları böyle :) dedim ki sizin şirketin kuralları TC kanunlarından üstün mü? apışıp kaldı :)) 

aynen hocam şirketlerin umrunda değil ben kasko ile anlaşamadığım için madur oldum servis benden 3k para istiyor sigorta ödemesi lazım ödemiyor , alper ile de konustuk mahkemeye versen haklı cıkarsın diyor işte bide mahkeme ile mi uğraşcam , benim gibi 1000 kişi madur etseler senede 3k dan 3.000.000 TL yapar mis gibi faliyet kârı.

Bu kasko sigorta gibi ürünlerdede tüketici hakem heyeti baklaması lazım mahkeme yerine oraya şikayet edecen onlar çözecen.

Bu arada bırak işte iyi firma kötü firma olayını ben turkcell de çalısırkende oluyordu öyle olaylar , tüketici kanununa göre müşteri haklı ama firma kabul etmiyor , gitsin mahkemeye başvursun kazanırsa alsın parasını diyor ki direk para veya ürün iadesi yapsa 1milyon kişi faydalanacak şirket zarar edecek , git mahkemeye uğraş diyince 10 20 kişi uğraşıyor.

@dj_alper hocam olabildiği kadar herşeyin online ve teknolojik olarak yapılabilmesi taraftarıyım. Fakat yapay zeka bundan 1000 yıl sonra bile basit orta zeka bir insanın yerini alamayacak sebebi ise insiyatif alma ve ön görülemeyen problemlerin çözülmesi gerektiği durumlar.

Turk.net de böyle mesela diyor ki zaten müşteri temsilcileri problem çözemiyordu onları aradan cıkardık , ticket açın direk yetkili personel okusun olayı çözsün.

Şimdi iyi niyetli birşey fakat ben evde VDSL modemim yokken VDSL başvurusu yaptım hattımı adsl den vdsl e çevirdiler direk internetim kesildi , normalde başka bir firma olsa olay şu

ALO , ben hattımı vdsl den tekrar adsl e düşürtmek istiyorum , teşekkürler kapattı.

toplam 3dk da internetim tekar geri gelecek.

Fakat bu sıkıntıyı turk.net te yaşayınca müşteri temsilcisi olmadıgı için detaylı yazmama rağmen ticket ile karşı taraf işi 1 haftada çözebildi. oda telefonla sonunda aradı adamın biri , abi dedim bak böyle böyle böyle böyle , tamam dedi yaptım dedi düzeldi. yani 10snlik iş  otomatik sistem yapay zeka vs yüzünden 1 saniyeye de inebilir ama 1 haftaya da çıkabilir.

İzlemediysen eğer  https://www.imdb.com/title/tt1355644/?ref_=nm_flmg_act_7

Passengers filmi izle.    izlediysen anlarsın zaten bundann 500 sene sonrada olsa bir hata yüzünden adam bir uzay gemisinde uyanması gerekenden 60 yıl erken uyanıyor ve yapay zeka böyle bir hatayı çözmeyi bilmediği için daha doğrusu sorunu anlamadığı için herif gemide tek başına mahsur kalıyor.

Online chat e okeyim.  Yeterki karşı tarafta bilgili biri olsun.

PanxeR tarafından 26/Nis/19 21:56 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    akrepkral53 bunu yazdı

Mesela kanunda yazan ne sirketin uyguladığı ne ?

Birde dosya ile ilgili birsey olunca yalrbin vs dilekce ile dosyaya ekleyebiliyorsun 

Allianz i ilk aldığımızda bizede zor geldi cunku diger şirkette arayıp işini çözüyordun sonra sistem hızlandı

Allianzdaki olay su herzaman söylerim poliçede yaziyorsa en kaliteli hizmeti alırsın (trafik dışı söylüyorum) yazmıyor sada kurallar katıdır esnemez

@paxer senin olaya gelince onda sendede suç var

Bana fiyat sordun soyledim yuksek dedim baska sirketlere bak dedim yuksek dediğim firmadan servis muafiyetli baska yere kestirmissin yav arkadaş ben bilmiyormuyum servis muafiyetli kesmeyi

Yaptirdigim adam hadi soylemedi sende mi policeyi okumadın yol yardim da yetkiliye çekmiş cekiciye callcenter a diye bilirdin birde servis demi demedi arkadaş ozel servis yazıyor diye 

Asistans da suçun büyüğü var ama sendede var

Panxerin policeyi  ben kesmedim millet bu sefer yanlış anlar :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

@akrepkral hocam adamlarda muazzam bir risk mühendisliği var bi sektörde önde gelen kime sorsan aynı şeyi soyler 

Yapay zekayı allianz policede uyguluyor kimse bilmiyor ama son2 gündür anlaşılıyor ayni kişiye 4 farkli fiyat veriyor 1 saat içinde carpan primleri açıklamayım ama şeytanın aklına gelmez

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

@akrepkral hocam adamlarda muazzam bir risk mühendisliği var bi sektörde önde gelen kime sorsan aynı şeyi soyler 

Yapay zekayı allianz policede uyguluyor kimse bilmiyor ama son2 gündür anlaşılıyor ayni kişiye 4 farkli fiyat veriyor 1 saat içinde carpan primleri açıklamayım ama şeytanın aklına gelmez

hocam yapay zekası, çarpanı beni ilgilendirmiyor ki. bana vereceği fiyat beni ilgilendiriyor. sonuçta trafik sigortasının şartları aynı.

sigortanın yaptığı usulsüzlükleri sormuşsun. en basitinden. tedarik edilen parçaların bazı belgelere sahip olması lazım ama yok. piyasada en ucuz buldukları parçaları gönderiyorlar.

servise yan sanayi parça gidiyor (irsaliyeli, fatura yok) sigorta şirketine orjinal parça faturası gidiyor. işin ince noktası bu işin içinde sigortadaki yetkililerin de parmağı var. onlarda bala parmak atıyorlar :)

sigortanın tedarikcilerinde parça yok parçayı müşteri alsın diyor. parça a ilinde 100tl. sigortanın tedarikcisinde 70tl. aradaki fark müşteriye kalıyor.

araç pert olacak. ihaleye alınması, ihale sonucunun çıkması, paranın müşteri hesabına geçmesi vs. aradaki zaman kaybında olan müşteriye oluyor. ayrıca trafikten çekme masrafları vs. parti hep müşteriye kalıyor.

pert olan aracın oto park ücretini de artık araç sahiplerine bırakıyor sigorta şirketleri :)  eskiden aracı ihaleden alan kişi veriyordu onu.

velhasıl kelam sigorta şirketleri ben istediğim gibi at koştururum diyorlar. bunlara karşı tüketici hakem heyeti gibi birşey kurulsa olaylar biraz daha müşteri lehine döner.

bak yukarıdaki iskonto oranlarına. bu parçaları müşteri alsın derse sigorta, araç sahibi babayı yer. orjinal parçalarda ortalama %30-35 civarı iskontoları var. yukardaki listede %90 ı geçen iskonto var.

aslında kazaya karışan haklı taraf, aracını kendi sigortasından ettirse ve kendi sigortası da karşı sigortaya rücü etse ortada sorun kalmaz. bu sefer en iyi hizmeti verip müşteri çekmeye çalışacak sigortalar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

ben üretim kaynağıyım 

trafik sigortalarında hevesle çalışan şirket yok branş zarar branşı

0-3 yaş sa orjinal vermiyorsa hazineye yazman yeterli gereken yapılır 3 yaş üstü çıkma eşdeğer yan sanayi diye gidiyor

bizim burada allianzsın tedariği yok belki komple yok belki bölgeseldir bilemem 

anlaşmalı servissen iskonto kesiliyor zaten yada sen fiyat veriyorsun şirketin verdiği fiyatı beğenmiyorsan zaten şirket bölgedeki diğer anlaşmalı servislere soruyor en azından benim bölgemde

bana dönüş yapan özel servisler çok memnun

2012 yılında yapı kredi ile başlayıp 2014 yılında allianzla devam ettik 

şimdiye kadar 190 oto hasar ihbarı almışız

3 dosya reddi

11 eksik evrak 

şu zamana kadar allianzda benim kestiğim poliçelerden ödenen meblağ  1,097,699.34 TL  + eksperlere ödenen meglağ  123,117.90 TL Ödenmeyi bekleyen meblağ (bedeni hasarlar dahil) 619,620.64 TL

rapor olarakda atabilirim sana 

ve 1 tane bile şikayet almadım. bölgesel özel servislerde (genelde özel servislerde oluyor hep) aksaklık olduğunda beni ararlar yüksek ihtimal eksik evrak vardır sisteme atarım biter. gayet sistemsel disiplinli çalışıyorlar

geçen yıl bu zamanlar bir yavaşlık oldu allianz tower dan izmir allianz kampüse aktarımlar personel alımları yapıldı ama şuan tıkır tıkır

benim tbt de evi arabası trafik ve kaskosuyla sağlığı komple ailecek Allianzda olan müşterim var ve adam Allianz dışı teklif istemiyor veriyorum almıyor :)

dediğim gibi uygulama yönünden farklı olabilir aşılamayacak birşey olursa ben elimden geleni yaparım senin için

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek
    JOE bunu yazdı
    Freak bunu yazdı
    JOE bunu yazdı

Yakın zamanda yeni araç aldım. Yeni aldığım araçta trafik sigortası 1200 gibi birşey çıktı.

Önceki araçta 500 tl gibi birşeye yaptırmıştım. Kaza, ceza vs. yok.

Nasıl oluyor da bu kadar bindirdiler anlamış değilim???

Sattığım araç 50k civarı, aldığım araç 70k civarı.

Eski poliçen iptal edildi mi ? 

Eski aracın kamyonet bu otomobil mı ? Farklı türler mı ?

Hayır eski poliçe aktifken kestirdim yeni poliçeyi. İki araç ta otomobil.

Benim soruma cevap vermemişsiniz  :\

Not late for nothing
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    JOE bunu yazdı
    JOE bunu yazdı
    Freak bunu yazdı
    JOE bunu yazdı

Yakın zamanda yeni araç aldım. Yeni aldığım araçta trafik sigortası 1200 gibi birşey çıktı.

Önceki araçta 500 tl gibi birşeye yaptırmıştım. Kaza, ceza vs. yok.

Nasıl oluyor da bu kadar bindirdiler anlamış değilim???

Sattığım araç 50k civarı, aldığım araç 70k civarı.

Eski poliçen iptal edildi mi ? 

Eski aracın kamyonet bu otomobil mı ? Farklı türler mı ?

Hayır eski poliçe aktifken kestirdim yeni poliçeyi. İki araç ta otomobil.

Benim soruma cevap vermemişsiniz  :\

1 den başlayıp 7 ye kadar basamak uzanır trafik sigortasında 7 basamak vardır

0 km araç veya ilk araç 4 den başlar (12 yıl once 1 den başlıyordu) indirim aldıkça 5-6-7 yükselir kaza yaptıkca 3-2-1 düşer bu senin üzerine olan 1 araç içindir

A marka acıma 3 yıldır bniyorum ve 7. kademe de en düşük kademede  A aracını satarsan (aksi bir durum önceden düşük kademede aracın kurallara aykırı durum yoksa) yeni alacağın B aracına aracın hasarsızlık indirimini çeker

ama A aracın varken satıp satıştan iptal ettirmezsen B aracını alıp sigorta yaptırırsan B aracı yine 4. Kademeden başlar indirimsiz olarak

2 yıla kadar B aracının sigortasını yaptırıp A aracını sonra satınca B aracında referans düzeltme zeyili yaptırarak kademe indirimi alabiliyordun

2 yıl önce gelen düzenlemeyle bu kaldırıldı önce A aracı *satılacak ve iptal olarak Sonra B aracının sigortası yapılacak

Not: A aracının sigortası geçerse B aracına sigorta yaptırmaya kalktığında satış görmeden indirim alabilir

not 2 gereksiz bilgi : 2 yıl önce referans düzeltme zeyilinin trafik sgiortalarında kaldırılmasıyla bilgikte tüzel kişi araçlarında kademe indirimi devir işlemide kaldırıldı

* Satış işlemi resmi noter satışlı olmak zorunda

anlamadıysan ara anlatayım bugün 14 e kadar işim yok :)

Toplam Hit: 5152 Toplam Mesaj: 41
trafik sigortası